Reglazing νεροχύτη – Πώς να το κάνετε

Για να βελτιώσετε τον νεροχύτη της κουζίνας σας αφαιρέστε τη βρύση κλείστε την γύρω επιφάνεια και χρησιμοποιήστε ταινία και πλαστικό για να καλύψετε την πλάτη Καθαρίστε και στεγνώστε το νεροχύτη πριν το τρίψετε και χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί για να σκουπίσετε τη σκόνη από το νεροχύτη. Χρησιμοποιήστε σφουγγάρι ή ρολό βαφής. Εφαρμόστε 1 στρώμα εποξειδικής βαφής, αφήστε το να στεγνώσει και στη συνέχεια εφαρμόστε ένα ακρυλικό top coat.

κατά την ανακαίνιση του νεροχύτη Είναι σημαντικό να προστατεύσετε τα άλλα μέρη. της κουζίνας σας Μπορείτε να το κάνετε καλύπτοντας τη γύρω περιοχή με πλαστική μεμβράνη και κολλητική ταινία. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή ανεπιθύμητης πτώσης. Πρέπει να αφαιρέσετε την παλιά επίστρωση χρησιμοποιώντας ένα τριβείο παλάμης και λεπτό γυαλόχαρτο.

Βήματα για να βελτιώσετε τον νεροχύτη σας

1. Φροντίστε να υπάρχει αρκετός αερισμός στην κουζίνα σας ανοίγοντας όλα τα παράθυρα.

2. Αφαιρέστε το σωληνάριο και αποθηκεύστε το σε ασφαλές μέρος.

3. Καλύψτε τη γύρω περιοχή με πλαστική μεμβράνη και κολλητική ταινία.

4. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί. Σκουπίστε τη σκόνη από το νεροχύτη. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια χαρτοπετσέτα για να στεγνώσετε.

5. Χρησιμοποιήστε τριβείο χειρός και λεπτό γυαλόχαρτο. Τρίψτε το κάτω μέρος ολόκληρου του νεροχύτη. Βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια είναι όσο το δυνατόν πιο τραχιά για να κολλήσει η επίστρωση.

6. Χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι ή ρολό βαφής, απλώστε μια στρώση εποξειδικής βαφής στην επιφάνεια του νεροχύτη και αφήστε τον να στεγνώσει για περίπου μία ώρα.

7. Βεβαιωθείτε ότι η εποξειδική επίστρωση είναι στεγνή και εφαρμόστε ακρυλικό top coat. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρότερο πινέλο και να εργαστείτε προς την ίδια κατεύθυνση. Αφήστε αυτό το στρώμα να στεγνώσει και επαναλάβετε άλλες τρεις φορές. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χρόνος στεγνώματος μεταξύ των ελασμάτων.

8. Μετά την εφαρμογή της τελικής στρώσης ακρυλικού Αφήστε το όλη τη νύχτα να στεγνώσει εντελώς.

9. Όταν το ακρυλικό στρώμα τελικής επίστρωσης στεγνώσει τελείως. Αφαιρέστε την ταινία κάλυψης και την πλαστική μεμβράνη.

10. Η αντικατάσταση της βρύσης του νεροχύτη είναι το τελευταίο βήμα. Ο νεροχύτης σας είναι τώρα ανακαινισμένος και έτοιμος για χρήση.

Πώς να καλύψετε έναν νέο νεροχύτη μπάνιου

όπως και στην κουζίνα Ο νεροχύτης του μπάνιου σας μπορεί να φαίνεται παλιός και φθαρμένος. Οι γδαρμένοι και ραγισμένοι νεροχύτες θα κάνουν το μπάνιο σας να φαίνεται βρώμικο. Όσο κι αν καθαρίζετε τον νεροχύτη, δεν θα επιστρέψει ποτέ στην παλιά του δόξα. Παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του νεροχύτη δώσει μια νέα αίσθηση και εξοικονομήστε χρήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντικατάσταση της λάμπας

Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα.

Βήμα 1 – Απαλλαγείτε από την παλιά επίστρωση

πριν βάψετε τον νεροχύτη στο μπάνιο Πρέπει να καθαρίσετε το λίπος και να προετοιμάσετε τον νεροχύτη. Μπορείτε να αγοράσετε συγκεκριμένα προϊόντα καθαρισμού από το τοπικό σας κατάστημα οικιακών βελτιώσεων για βαθύ καθαρισμό 400 έως 600-Grit Τρίψτε το κάτω μέρος της μπανιέρας με γυαλόχαρτο για να αφαιρέσετε παλιούς λεκέδες.

Βήμα 2 – Παγώστε τη σιλικόνη και αφαιρέστε τα υπολείμματα.

Αυτό συμβαίνει επειδή η συμπύκνωση σιλικόνης μπορεί να επηρεάσει τη νέα επίστρωση. επομένως πρέπει να ξεφλουδιστεί πρώτα Χρησιμοποιήστε κατάλληλους διαλύτες για να αφαιρέσετε αυτό το υλικό. (την οποία μπορείτε να αφαιρέσετε μετά το γυάλισμα) Χρησιμοποιήστε όξινη πάστα για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα από το νεροχύτη. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα απολιπαντικό για να βεβαιωθείτε ότι ο νεροχύτης σας είναι έτοιμος για εκ νέου τζάμια.

κατά την προετοιμασία του νεροχύτη Φροντίστε να φοράτε προστατευτικό εξοπλισμό όπως γάντια και γυαλιά. Επειδή ορισμένες χημικές ουσίες είναι διαβρωτικές και μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία σας.

Βήμα 3 – Σφραγίστε τη γύρω περιοχή

Χρησιμοποιήστε ταινία κάλυψης για να καλύψετε όλα τα εξαρτήματα του νεροχύτη, όπως βρύσες και άλλες περιοχές. ότι δεν θέλετε κανένα παγετό πάνω του. για την αποφυγή ζημιών από το νερό επίστρωσης Μπορείτε να φτιάξετε δάπεδο χρησιμοποιώντας παλιές εφημερίδες.

Βήμα 4 – Αντικατάσταση

Χρησιμοποιήστε ένα μικρό πινέλο για να εφαρμόσετε το εποξειδικό αστάρι στον νεροχύτη σας. Αυτή η επίστρωση βοηθά το νέο σας βερνίκι νυχιών να κολλάει καλύτερα. κάνει να διαρκέσει περισσότερο Φροντίστε να βάψετε όλα τα μέρη της μπανιέρας και να την αφήσετε να στεγνώσει. αφού στεγνώσει η πρώτη στρώση Εφαρμόστε το βερνίκι χρησιμοποιώντας ένα μικρό ρολό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια λεία και ομοιόμορφη επιφάνεια χωρίς ραβδώσεις ή ραβδώσεις.

Αφήστε αρκετό χρόνο για να στεγνώσει αυτή η στρώση και εφαρμόστε μια άλλη στρώση εάν χρειάζεται.

Βήμα 5 – Επικάλυψη πολυουρεθάνης

Εάν είστε ικανοποιημένοι με την επίστρωση της μπανιέρας σας. Μπορείτε να εφαρμόσετε μια τελική επίστρωση πολυουρεθάνης. Αυτό θα δώσει στον έτοιμο νεροχύτη σας τη λάμψη που επιθυμείτε. Προστατεύει την κάτω επίστρωση και την κάνει πιο ανθεκτική.

Βήμα 5 – Αποκατάσταση του νεροχύτη σας

Το τελευταίο βήμα είναι να σφραγίσετε τα κενά της μπανιέρας με καλαφάτισμα σιλικόνης. Αυτή η διαδικασία θα εξασφαλίσει τη λειτουργία του νεροχύτη και θα κάνει τον νεροχύτη πιο σταθερό και στερεό.

Πότε θα πρέπει να επιλέξετε να επικαλύψετε τον νεροχύτη σας αντί να τον αντικαταστήσετε;

Επιλέξτε να καλύψετε τον νεροχύτη σας αντί να τον αντικαταστήσετε.

Μερικές φορές ο νεροχύτης σας έχει λεκέδες από φαγητό και βρωμιά. Ποιο καθάρισμα ή τρίψιμο δεν βοηθά. Αλλά πώς ξέρετε πότε είναι ώρα για αντικατάσταση ή γενική επισκευή; Εδώ είναι μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Σημειώστε την έκταση της ζημιάς.

Εάν ο νεροχύτης σας έχει υποστεί σοβαρή ζημιά ή έχει ραγίσει Μια νέα βαφή δεν βοήθησε. Και ήρθε η ώρα να σκεφτείτε να αντικαταστήσετε τον νεροχύτη με έναν νέο. Δεν μπορείτε να επιδιορθώσετε βαθιά τσιπ ή ρωγμές επειδή είναι πολύ ακριβά ή αδύνατο να διορθωθούν. Τι γίνεται όμως αν το πρόβλημα του νεροχύτη σας είναι απλώς αισθητικό; Τα νέα τζάμια είναι η καλύτερη επιλογή.

Κοιτάξτε το μέγεθος του νεροχύτη σας.

Εάν ο νεροχύτης σας είναι πολύ μεγάλος Η αντικατάσταση ενός νεροχύτη μπορεί να είναι πολύ ακριβή. Η τοποθέτηση νέου γυαλιού μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα. Αν ο νεροχύτης σας έχει περίεργο μέγεθος ή γίνεται κατόπιν παραγγελίας Η αντικατάσταση ενός νεροχύτη μπορεί να είναι δαπανηρή. Και το ξαναβάψιμο είναι μια καλή επιλογή.

Σκοπεύετε να ανακαινίσετε το σπίτι σας;

Αν θέλετε να κάνετε μια γρήγορη βελτίωση του σπιτιού, δεν χρειάζεται να ξαναφτιάξετε τον νεροχύτη σας. Η αντικατάσταση του νεροχύτη μπορεί να είναι μέρος της διαδικασίας ανακαίνισης. Και η σκέψη για βελτιώσεις μπορεί να είναι σπατάλη χρημάτων και πόρων.

Ποια είναι τα οφέλη από την αναβάθμιση του νεροχύτη;

Η αναβάθμιση του νεροχύτη σας έχει πολλά οφέλη, όπως:

Διατηρεί τον νεροχύτη καθαρό.

Ο νεροχύτης σας καθαρίζεται σχολαστικά και γυαλίζεται ως προετοιμασία για ένα νέο γυαλιστικό. Επομένως, η νέα επίστρωση δεν μπορεί να κρύψει λεκέδες και αισθητικές διαφορές. αλλά θα εξαλείψει το ίδιο πράγμα.

Είναι πιο εύκολο και λιγότερο χρονοβόρο.

Το να βάλετε μια νέα στρώση χρώματος στο νεροχύτη σας δεν χρειάζεται τόσο χρόνο όσο άλλα έργα. Αυτή η διαδικασία διαρκεί περίπου 3 με 4 ώρες από τη στιγμή που ξεκινάς μέχρι τη στιγμή που τελειώνεις Μπορείτε να κάνετε αυτήν την εργασία αφού ολοκληρώσετε την εργασία κάθε ημέρας και μετά.

Η νέα επίστρωση είναι φθηνότερη από την αγορά ενός νέου νεροχύτη.

Αυτή η διαδικασία είναι μια φθηνή εναλλακτική λύση για την αναβάθμιση του νεροχύτη σας. Όταν οι συσκευές σας αρχίζουν να δείχνουν σημάδια φθοράς Μπορείτε να ανακαινίσετε και να αποκτήσετε νέα εμφάνιση για τον νεροχύτη σας. ακόμη και με περιορισμένο προϋπολογισμό

Μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα της μπανιέρας σας.

Μπορείτε να βάψετε τον νεροχύτη σας για να αλλάξετε το χρώμα του ώστε να ταιριάζει με την υπόλοιπη κουζίνα σας. Το νέο χρώμα είναι χρήσιμο.

Τα γυαλιστερά φινιρίσματα δίνουν στην κουζίνα σας μια νέα εμφάνιση.

Η ενημέρωση του νεροχύτη σας θα τον κρατήσει σαν καινούργιο. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε τον νεροχύτη για χρόνια. Αυτή η διαδικασία βοηθά στην απόκρυψη χρωματικών εκτροπών και τσιπς. Κάντε την κουζίνα σας να φαίνεται πιο ελκυστική

Ποιο είναι το κόστος της ανακαίνισης ενός νεροχύτη;

Το πραγματικό κόστος μιας ανακαίνισης νεροχύτη εξαρτάται από το μέγεθος της εργασίας. Κατάσταση του νεροχύτη και τις επιλογές φινιρίσματος που θέλετε. Αυτή η τιμή μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τον εθνικό μέσο όρο αυτού του κόστους.

Ποιο είναι το σχετικό κόστος; μέσο κόστος
Μέσο κόστος υλικών για γυάλισμα 24,58 $ έως 27,96 $
Κόστος εργασίας και υλικού ανά γυάλισμα 417,39 $ έως 952,67 $

Μπορείτε να αντιγράψετε έναν κεραμικό νεροχύτη;

Ναι. Οι παλιοί, φθαρμένοι κεραμικοί νεροχύτες μπορούν να ανακαινιστούν όπως και οι κεραμικοί νεροχύτες. Θα χρειαστείτε ένα διάλυμα όξινης χάραξης. (συνήθως υδροφθορικό οξύ) και στη συνέχεια εφαρμόστε κατάλληλο αστάρι και βαφή με σπρέι για την κεραμική αποκατάσταση.

Αυτό το έργο δεν είναι φιλικό προς το DIY καθώς απαιτεί κάποια ειδικά εργαλεία και υλικά. Θα χρειαστείτε εμπειρία βελτίωσης για να χειριστείτε αυτήν την εργασία. Αλλά τα παρακάτω βήματα θα βοηθήσουν.

1. Καλύψτε τον περιβάλλοντα χώρο με πλαστική ταινία. Συμπεριλαμβανομένων των υδραυλικών εγκαταστάσεων κάτω από το νεροχύτη. Αφήστε ανοιχτή μόνο την κεραμική επιφάνεια.

2. Φοράτε τον προστατευτικό σας εξοπλισμό (γάντια, γυαλιά, αναπνευστήρας και ρούχα).

3. Καλύψτε όλες τις κεραμικές επιφάνειες με διάλυμα χάραξης και αφήστε να καθίσουν για περίπου. 15 λεπτά Πριν πλύνετε, αφήστε τον νεροχύτη να στεγνώσει.

4. Βάλτε το κεραμικό αστάρι στον ψεκαστήρα και ψεκάστε ελαφρά πάνω από το κεραμικό και αφήστε το να στεγνώσει. 30 λεπτά πριν την εφαρμογή της τρίτης στρώσης αφήστε το να στεγνώσει όλη τη νύχτα

5. Ψεκάστε την κεραμική τελική επίστρωση όπως θα κάνατε με ένα αστάρι. 30 λεπτά κατά την ξηρή επίστρωση πρόσληψη μεταξύ 4 έως 6 Επικαλύψτε μέχρι να είστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα.

6. Αφήστε το χρώμα να δέσει για τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν χρησιμοποιήσετε το νεροχύτη.

συμπέρασμα

Η ανακαίνιση ενός νεροχύτη είναι μια διαδικασία που αξίζει τον κόπο. Επειδή σας εξοικονομεί χρήματα και βελτιώνει την κουζίνα και το μπάνιο σας. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας ή να λάβετε επαγγελματικές υπηρεσίες. Αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε τα κατάλληλα ρούχα, υλικά και εξοπλισμό για τη δουλειά. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τα απλά βήματα που περιγράφονται παραπάνω.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *