Όνομα στην κάρτα – Τι σημαίνει όταν παραγγέλνετε ηλεκτρονικά.

Το όνομα στην κάρτα αναφέρεται στο όνομα με το οποίο εκδίδεται η πιστωτική/χρεωστική κάρτα. Για παράδειγμα, μια προσωπική χρεωστική κάρτα είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη. Αυτό το όνομα χρησιμοποιείται κατά την εγγραφή της κάρτας και η τράπεζα το χρησιμοποιεί κατά την αποστολή μηνιαίων κινήσεων. Αυτό το όνομα απαιτείται όταν πληρώνετε για αγαθά και υπηρεσίες στο διαδίκτυο.

Το όνομα του κατόχου της κάρτας δεν απαιτείται για το άνοιγμα του λογαριασμού. αλλά είναι εξουσιοδοτημένο να χρησιμοποιεί την κάρτα Ένα άτομο που είναι εξουσιοδοτημένο να ξοδεύει από λογαριασμό και καλείται Οι «Εξουσιοδοτημένοι Χρήστες» μπορούν να κάνουν αγορές χρησιμοποιώντας πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. αλλά πριν αποδεχτείτε οποιαδήποτε πληρωμή Οι έμποροι ζητούν συχνά διαπιστευτήρια.

Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κάρτας;

Και οι δύο πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες έχουν δύο όψεις: εμπρός και πίσω. καθένα από τα οποία έχει συγκεκριμένες ιδιότητες.

αρχική σελίδα

Μια πιστωτική/χρεωστική κάρτα μοιάζει με αυτό στο μπροστινό μέρος.

μάρκα τράπεζας

Η επωνυμία της τράπεζας είναι το τμήμα που προσδιορίζει τον εκδότη της κάρτας και συνήθως δείχνει το όνομα του δανειστή σας. Ωστόσο, ορισμένες κάρτες ενδέχεται να εμφανίζουν ένα λογότυπο για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Για παράδειγμα, ορισμένες έχουν πρόγραμμα λιανικής πώλησης ή πρόγραμμα ανταμοιβής.

όνομα ιδιοκτήτη κάρτας

Ο κάτοχος της κάρτας, γνωστός ως εξουσιοδοτημένος χρήστης, είναι οποιοσδήποτε είναι εξουσιοδοτημένος να χρησιμοποιεί ή να ξοδεύει χρήματα από έναν λογαριασμό. Αν και αυτό το άτομο δεν απαιτείται να ανοίξει λογαριασμό. Μπορεί όμως να χρησιμοποιήσει τη χρεωστική ή την πιστωτική του κάρτα για να κάνει αγορές. Αν και μη εξουσιοδοτημένα άτομα δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κάρτα για αγορές. Ωστόσο, οι έμποροι πρέπει να ζητήσουν έναν κωδικό χρήστη κάρτας προτού πραγματοποιήσουν μια πληρωμή.

αριθμός κάρτας

Ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της κάρτας σας είναι ο αριθμός της κάρτας. Αυτή η δυνατότητα προσδιορίζει τον λογαριασμό σας με την τράπεζα ή τον εκδότη της κάρτας. Και είναι αυτό που καθορίζετε όταν κάνετε αγορές μέσω διαδικτύου ή μέσω τηλεφώνου. Αυτοί οι αριθμοί βρίσκονται στο εύρος 14 έως 19 εξαρτάται από τον κατασκευαστή αλλά οι περισσότερες κάρτες έχουν 16 ψηφίαΟ αριθμός της κάρτας πρέπει να είναι μοναδικός για τον κάτοχο και ο αριθμός των ατόμων που έχουν πρόσβαση σε αυτόν θα πρέπει να είναι περιορισμένος.

Προσέξτε να μην αφήσετε μη εξουσιοδοτημένα άτομα να λάβουν τον αριθμό της κάρτας σας. Βεβαιωθείτε ότι ο αριθμός της κάρτας σας είναι μοναδικός. Και να είστε προσεκτικοί κατά την εγγραφή σας. Εκτός από τον αριθμό της κάρτας, θα χρειαστείτε αυτό. ημερομηνία λήξης, κωδικός ασφαλείας (Αυτό είναι συχνά α τρία ψηφία τον αριθμό στο πίσω μέρος της κάρτας σας) και το ταχυδρομείο που είναι εγγεγραμμένο στον χορηγό της κάρτας σας για να κάνετε τις ηλεκτρονικές αγορές σας. Τα περισσότερα καταστήματα ζητούν και το όνομα του κατόχου της κάρτας για αγορά.

Εάν η χρεωστική κάρτα που χρησιμοποιείτε είναι συνδεδεμένη με τα οικονομικά σας αρχεία Η κάρτα θα έχει έναν μοναδικό αριθμό που σχετίζεται με τον αριθμό του οικονομικού σας αρχείου.

έξυπνο τσιπ

Πρόκειται για μικροσκοπικούς μεταλλικούς επεξεργαστές που εμποδίζουν τη χρήση της κάρτας σας από μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Αν ο κλέφτης πάρει τον αριθμό της κάρτας με το τσιπ Δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κάρτα. Επειδή προσθέτει έναν μυστικό κωδικό για κάθε συναλλαγή. Αυτό κάνει τα κλεμμένα δεδομένα λιγότερο χρήσιμα.

λογότυπο του δικτύου πληρωμών

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τι είδους κάρτα έχετε. Περιλαμβάνονται τυπικά μοντέλα. ψάχνωR. κύρια κάρτακαι VisaΠρέπει να το επιλέξετε όταν πραγματοποιείτε ηλεκτρονικές αγορές μέσω του αναπτυσσόμενου μενού. Θα χρησιμοποιήσετε το λογότυπο όταν πληρώνετε για διαχείριση ή προϊόντα. Οι αποστολείς συχνά εμφανίζουν ένα σήμα ή ένα αυτοκόλλητο που δείχνει το δίκτυο στο οποίο έχουν συμφωνήσει.

ημερομηνία λήξης

Οι ημερομηνίες λήξης της κάρτας είναι σημαντικές όταν πραγματοποιείτε αγορές μέσω διαδικτύου ή μέσω τηλεφώνου. Γιατί οι περισσότεροι πωλητές θα ζητήσουν ημερομηνία λήξης. Φροντίστε να αλλάζετε την κάρτα σας τακτικά. Επειδή οι κάρτες που έχουν λήξει δεν θα σας βοηθήσουν όταν τις χρειάζεστε. γιατί η τράπεζα θα στείλει μια νέα κάρτα πριν λήξει Ελέγξτε μετά από μερικές ημέρες μέχρι την ημερομηνία λήξης.

πίσω

Το πίσω μέρος της κάρτας έχει τα ακόλουθα διακριτικά χαρακτηριστικά:

μαγνητική λωρίδα

Η μαγνητική λωρίδα είναι μια σκούρα λωρίδα που κρατά τα δεδομένα και τις κάρτες σας. Αυτή η ενότητα περιέχει επίσης πληθώρα πληροφοριών gadget. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την κάρτα σας σε ένα κατάστημα Η μαγνητική λωρίδα ενεργοποιείται από έναν αναγνώστη που σας επιτρέπει να εισάγετε τα στοιχεία πληρωμής σας. Αυτοί οι όροι είναι δικοί σας. αριθμός κάρτας, όνομα, ημερομηνία λήξης, και άλλες σημαντικές πληροφορίες

Εάν ένας χάκερ πάρει την κάρτα σας μέσω συσκευής ανάγνωσης καρτών Μπορούν να κλέψουν τις πληροφορίες σας και να δημιουργήσουν ψεύτικες κάρτες που μοιάζουν με τις δικές σας. επιδείνωση των μαγνητικών γραμμών ειδικά αν το χρησιμοποιείτε συχνά. Και μπορεί να καταστραφεί από ισχυρούς μαγνήτες. Εάν το καλώδιο είναι κατεστραμμένο, μπορείτε να ζητήσετε μια κάρτα αντικατάστασης με μια νέα.

Στοιχεία επικοινωνίας τράπεζας

Στο πίσω μέρος της κάρτας υπάρχουν επίσης στοιχεία επικοινωνίας τράπεζας. με την οποία μπορείτε να επικοινωνήσετε Αυτές οι πληροφορίες σας βοηθούν να προστατεύσετε από απάτες και να αντιμετωπίσετε λάθος άτομα. Εάν λάβετε ένα email ή ένα τηλεφώνημα από την τράπεζά σας και αμφιβάλλετε για τη γνησιότητά του, Μπορείτε να καλέσετε αυτόν τον αριθμό αντί για έναν αριθμό που μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας. Αυτό διασφαλίζει ότι καλείτε τον σωστό αριθμό.

Είναι καλή ιδέα να αντιγράψετε τα στοιχεία επικοινωνίας της τράπεζάς σας και να τα διατηρήσετε ασφαλή. Αυτές οι πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να καλέσετε γρήγορα την τράπεζά σας εάν χάσετε την κάρτα σας.

ολόγραμμα

Το ολόγραμμα δείχνει το τμήμα της κάρτας που μοιάζει με καθρέφτη. σε 3D Η εικόνα φαίνεται να κινείται καθώς αλλάζετε την προοπτική σας. Το ολόγραμμα είναι ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας που χρησιμοποιούν οι έμποροι για να επαληθεύσουν τη γνησιότητα μιας κάρτας. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι πλαστά και μερικές φορές μπορεί να βρίσκονται στο μπροστινό μέρος της κάρτας σας.

πίνακας υπογραφής

Πριν χρησιμοποιήσετε την κάρτα, πρέπει να υπογράψετε στον πίνακα υπογραφής. όταν συνδέεστε Βεβαιωθείτε ότι το όνομά σας ταιριάζει με αυτό το μικρό κουτί. Ο εκδότης της κάρτας απαιτεί να υπογράψετε το όνομά σας στην κάρτα. Είναι ευθύνη του καταστήματος να επαληθεύσει ότι το έχετε κάνει.

λογότυπο δικτύου

Ορισμένες κάρτες ενδέχεται να έχουν διαφορετικό λογότυπο δικτύου στο πίσω μέρος. Είναι συνήθως στην κάτω δεξιά γωνία. Αυτές οι δυνατότητες σάς βοηθούν να βρείτε δωρεάν ΑΤΜ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Ακόμα κι αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο ΑΤΜ που δεν αναγράφεται στην κάρτα. Ωστόσο, ενδέχεται να χρειαστεί να πληρώσετε ορισμένες χρεώσεις στον πάροχο του ΑΤΜ. Η χρήση ενός ΑΤΜ εκτός δικτύου ενδέχεται να επιφέρει πρόσθετες χρεώσεις από τον εκδότη της κάρτας ή την τράπεζά σας.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι εάν είστε μέλος μιας πιστωτικής ένωσης, Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά άλλα υποκαταστήματα πιστωτικής ένωσης.

κωδικός ασφαλείας

Ο κωδικός ασφαλείας συνήθως τυπώνεται στην κάρτα για να διασφαλιστεί ότι χρησιμοποιούνται μόνο έγκυρες και γνήσιες κάρτες. όταν πληρώνετε ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά Οι έμποροι πρέπει να έχουν έναν κωδικό ασφαλείας στο πίσω μέρος της κάρτας σας. και την ημερομηνία λήξης και τον αριθμό της κάρτας στο μπροστινό μέρος Οι κωδικοί ασφαλείας καθιστούν πιο δύσκολο για τους χάκερ να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες σας. Εάν κλαπεί από το σύστημα του καταστήματος ή χρησιμοποιώντας skimmer

Οι περισσότεροι ιστότοποι απαιτούν από εσάς να πληκτρολογήσετε έναν κωδικό ασφαλείας στην κάρτα σας σε ένα μικρό κουτί. Αυτός ο κωδικός είναι τρία ψηφία τον αριθμό της πλάτης σας Visa, Discover ή MasterCardπριν από τον κωδικό ασφαλείας Θα δείτε τα τέσσερα τελευταία ψηφία του αριθμού της κάρτας σας. τετραψήφιος κωδικός ασφαλείας American Express Η κάρτα είναι στο μπροστινό μέρος. Συνήθως είναι στην επάνω δεξιά γωνία.

Το ίδιο ισχύει για όλες τις άλλες πληροφορίες στην κάρτα σας. Τα κλειδιά ασφαλείας είναι σημαντικά και πρέπει να διατηρούνται ιδιωτικά.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα σας;

Πώς να χρησιμοποιήσετε την κάρτα σας

Εκτός από τη χρήση της κάρτας για την πληρωμή αγαθών Υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Πολλά άλλα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε.

αγοράζω απο το Ιντερνετ

όταν κάνετε αγορές μέσω Διαδικτύου Η χρήση πιστωτικής κάρτας είναι πιο ασφαλής από μια χρεωστική κάρτα. Οι πιστωτικές κάρτες θα παρέχουν καλύτερη προστασία των καταναλωτών και θα προστατεύουν τον λογαριασμό σας από προβλήματα. Αλλά είναι σημαντικό να εξοφλήσετε την πιστωτική σας κάρτα εγκαίρως για να αποφύγετε την εξόφληση των τόκων.

πληρωθείτε

Μπορείτε να κάνετε ανάληψη χρημάτων από τον τραπεζικό σας λογαριασμό χρησιμοποιώντας τόσο πιστωτική όσο και χρεωστική κάρτα, ωστόσο είναι καλύτερο να κάνετε ανάληψη χρησιμοποιώντας χρεωστική κάρτα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι προκαταβολές μετρητών είναι ακριβές και τα επιτόκια είναι υψηλά.

πληρωμή λογαριασμού

Η κάρτα σας είναι χρήσιμη όταν πρέπει να πληρώσετε τους λογαριασμούς γρήγορα και από έναν ή δύο λογαριασμούς. Μπορείτε να επιλέξετε να πληρώσετε ηλεκτρονικά, ταχυδρομικά ή χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό σας. όταν πληρώνετε για υπηρεσίες Χρησιμοποιήστε μια πιστωτική κάρτα αντί για μια χρεωστική κάρτα. Η χρήση πιστωτικής κάρτας αποτρέπει το φαινόμενο ντόμινο κάθε φορά που αντιμετωπίζετε πρόβλημα πληρωμής.

Στείλε χρήματα

Μπορείτε εύκολα να στείλετε χρήματα στους φίλους, την οικογένειά σας ή οποιονδήποτε χρησιμοποιεί την κάρτα σας. Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες και εφαρμογές που σας επιτρέπουν να πληρώνετε χρησιμοποιώντας πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. ένα καλό παράδειγμα χρήση μετρητών Σας επιτρέπει να στέλνετε και να λαμβάνετε χρήματα χρησιμοποιώντας τη χρεωστική σας κάρτα δωρεάν. Ένα άλλο παράδειγμα. άσπρο βολικό στη χρήση

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας χρεωστικής και μιας πιστωτικής κάρτας;

χρεωστική κάρτα πιστωτική κάρτα
Χρεώστε απευθείας από τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Βοηθήστε να πάρετε ένα δάνειο από την τράπεζά σας.
Η σύνδεση με τον λογαριασμό σας ενδέχεται να μην εγγυάται την προστασία των καταναλωτών κατά της απάτης. Παροχή καλύτερης προστασίας των καταναλωτών από την απάτη.
Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε εκπτώσεις ή ταξιδιωτικά σημεία. Κερδίζετε ταξιδιωτικούς πόντους και εκπτώσεις όταν χρησιμοποιείτε την κάρτα επιβράβευσης.
Δεν υπάρχουν πρόσθετες εγγυήσεις και ασφάλειες για ελαττωματικά προϊόντα. Τα αγορασμένα είδη μπορεί να καλύπτονται από εγγύηση ή εγγύηση σε περίπτωση ελαττώματος.
Δεν μπορείτε να απορρίψετε ή να αλλάξετε μια πληρωμή εκτός εάν ο πωλητής είναι πρόθυμος να το κάνει. Μπορείτε να αρνηθείτε μη εξουσιοδοτημένες αγορές ή να καταστρέψετε τα αγαθά κατά την αποστολή.

συμπέρασμα

Το όνομα στην κάρτα είναι σημαντικό όταν πραγματοποιείτε ηλεκτρονικές αγορές. καθώς είναι το νόμιμο όνομα χρήστη της κάρτας. Αυτό είναι το όνομα που σας έδωσε η τράπεζα ή ο πάροχος υπηρεσιών σας κατά την εγγραφή σας. Ο έμπορος θα ζητήσει το όνομά σας μαζί με άλλα στοιχεία όπως ημερομηνία λήξης, κωδικό ασφαλείας. και τον αριθμό της κάρτας

Φροντίζετε πάντα να διατηρείτε ιδιωτικά τα στοιχεία της κάρτας σας. Επειδή η αποκάλυψη των στοιχείων της κάρτας σας θα μπορούσε να δώσει στους απατεώνες πρόσβαση στα χρήματά σας.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *