Τι είναι η επένδυση ξύλου λεκέδων – και πώς το κάνετε αυτό;

Η χρώση ξύλου σημαίνει την εφαρμογή λεκέ στην επένδυση του τοίχου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά χρώματα και αποχρώσεις της επιλογής σας. Το ξύλο είναι ένα κοινό υλικό που είναι και όμορφο και λειτουργικό για εσωτερική διακόσμηση και έπιπλα. Χρησιμοποιείται συνήθως ως πάνελ για την ομορφιά και για την κάλυψη του τοίχου.

Το πάνελ από λεκιασμένο ξύλο δίνει στο πάνελ την επιθυμητή απόχρωση που προσθέτει ομορφιά στο χώρο σας. Το χρώμα και η βαθιά διείσδυση του λεκέ στο ξύλο δίνει στο πάνελ μια ιδιαίτερη προστασία. ειδικά με υπεριώδη ακτινοβολία

Αυτό το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία χρώσης ξύλινων σανίδων. Οφέλη και τρόποι αλλαγής του χρώματος των πάνελ τοίχου, διαβάστε!

Πώς να λερώσετε ξύλινα πάνελ;

Η λεκιασμένη ξύλινη επένδυση μπορεί να κάνει το δωμάτιό σας να φαίνεται πιο φωτεινό και φωτεινότερο. Μπορεί να δώσει στους τοίχους ένα βαθύ, σκούρο χρώμα που θα κάνει τον χώρο σας να φαίνεται πιο ενδιαφέρον. Δεδομένου ότι αυτή η δουλειά είναι φιλική προς το DIY, δεν θα χρειαστεί να προσλάβετε ζωγράφο.

Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα.

Βήμα 1 – Καθαρίστε τα ξύλινα πάνελ

Το πρώτο βήμα είναι να καθαρίσετε το πάνελ τοίχου για να αφαιρέσετε τα δακτυλικά αποτυπώματα. Λάδια σώματος, βρωμιές και λεκέδες από τα τακούνια. για να γινει αυτο;

1. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας υγρό πιάτων σε ένα γαλόνι ζεστού νερού.

2. Βουτήξτε ένα μαλακό πανί σε σαπουνόνερο και τρίψτε απαλά τον τοίχο.Μην ασκείτε υπερβολική δύναμη. γιατί θα κάνει τον λεκέ βαθιά στους πόρους του ξύλου

3. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό και καθαρό σφουγγάρι για να απορροφήσει νερό και σκουπίστε το πάνελ τοίχου για να στεγνώσει. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σταγόνες δροσιάς στον πίνακα.

Βήμα 2 – Τρίψιμο των πάνελ

Το τρίψιμο των πάνελ τοίχου θα βοηθήσει στη διατήρηση της ζεστασιάς του ξύλου. Γιατί το γυαλισμένο ξύλο θα έχει πολλές τρύπες. Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε την επιφάνεια του γυαλόχαρτου από τον τοίχο για να αποτρέψετε την ανομοιόμορφη απορρόφηση του λεκέ. Για να τρίψετε τον τοίχο, πρέπει:

1. Χρησιμοποιήστε σταθερό φως και ισχύ

2. Ξεκινήστε με μεσαίο χοντρό. 120-γριτ κοκκος ΑΜΜΟΥ

3. Περίληψη με γενικό σκοπό 220-γριτέχει ολοκληρωθεί η χρήση 400 έως 600-Grit Κόκκοι άμμου Αυτό θα κάνει την επένδυση να φαίνεται ομοιόμορφη.

4. Χρησιμοποιήστε ένα πανί για να σκουπίσετε τη σκόνη άμμου από το πάνελ.

Βήμα 3 – Ευθυγράμμιση των πάνελ τοίχου

Τα περισσότερα πάνελ τοίχου αποτελούνται από μαλακά ξύλα όπως το έλατο και το πεύκο, τα οποία είναι πορώδη. Τα πάνελ δεν απορροφούν ομοιόμορφα τους λεκέδες, με αποτέλεσμα να μην φαίνονται ελκυστικά. Αντίθετα, τα σκληρά ξύλα όπως η κερασιά, η δρυς και η καρυδιά έχουν ελάχιστες σφραγισμένες κυτταρικές επιφάνειες και πόρους. Έτσι ο λεκές δεν διαπερνά τη σανίδα. Το διαυγές σκληρυντικό περιέχει αξιόπιστα συστατικά και ρητίνες που γεμίζουν τόσο το σκληρό όσο και το μαλακό ξύλο στα ανοιχτά κελιά του κόκκου.

Το ξύλινο πάνελ απορροφά τη βρωμιά ομοιόμορφα και ομοιόμορφα. Είναι σημαντικό να περιμένετε περίπου δύο ώρες για να στεγνώσουν τα πάνελ τοίχου πριν βάψετε. Επειδή το κοντίσιονερ θα βοηθήσει να αναδειχθούν τα οφέλη του ξύλου.

Βήμα 4 – Βαφή

Αυτό το βήμα περιλαμβάνει την εφαρμογή λεκέδων στην επένδυση του τοίχου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι

1. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί βρεγμένο με νερό.

2. Απλώστε απαλά τη λεία πλευρά του χρώματος σε ολόκληρο τον τοίχο και αφήστε το για περίπου 30 λεπτά.

3. Σκουπίστε τους υπερβολικούς λεκέδες με ένα μαλακό πανί. Το χρώμα του τοίχου δεν αλλάζει ακόμα και μετά το σκούπισμα γιατί είναι στεγνός.

4. Βάλτε περισσότερη βαφή μέχρι το χρώμα του τοίχου να γίνει όσο σκούρο θέλετε.

5. Απλώστε 2 ακόμη στρώσεις στις σανίδες για να τελειώσετε. Η χρήση δύο χρωμάτων σάς επιτρέπει να βλέπετε τις περιοχές που έχετε φτιάξει για να επιτύχετε ομαλότητα και σκίαση.

Βήμα 5 – Τερματισμός

Αφού αφήσετε τον λεκέ να στεγνώσει για αρκετή ώρα. Θα πρέπει να εφαρμόσετε διαφανές παλτό. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια διαφανή επίστρωση πολυουρεθάνης. Αυτό το υλικό βουρτσίζεται ομοιόμορφα στον τοίχο και στεγνώνει γρήγορα.

Αφήστε τη βαφή να στεγνώσει εντελώς. στη συνέχεια εφαρμόστε το ξανά Μια δεύτερη στρώση θα δώσει στο πάνελ πιο λεία εμφάνιση και καλύτερο φινίρισμα πριν στεγνώσει.

Βήμα 6 – Πλαστικοποίηση των ξύλινων πλαισίων

Τα πλαστικοποιημένα ξύλινα πάνελ είναι παρόμοια με τη βαφή άλλων υλικών όπως οι επιφάνειες τοίχων. Αλλά η γυαλιστερή επιφάνεια του γλάσου θα πρέπει να βοηθά το χρώμα να κολλήσει. Το βάψιμο των τοίχων με επένδυση μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εμφάνισης του δωματίου σας. Κάντε το να φαίνεται μοντέρνο σε ελάχιστο χρόνο.

Μπορείτε να λερώσετε τις σανίδες σας. φλαμουριά Γιατί είναι μια γρήγορη και εύκολη διαδικασία. Μπορείτε να παραλάβετε μια γκρι απόχρωση λεκέ από ξύλο από το τοπικό σας κατάστημα οικιακών βελτιώσεων. λεκέδες από ασβέστη Η επένδυση μπορεί να γίνει με τον ίδιο τρόπο με γκρι λεκέδες. Για να ασπρίσουν οι σανίδες Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα.

1. Χρησιμοποιήστε αραιωμένο TSP για να καθαρίσετε το πάνελ τοίχου.

2. Τρίψτε ελαφρά τη σανίδα.

3. Χρησιμοποιήστε ζωγραφική ταινία και πανί για να προστατέψετε το πάτωμά σας από πιτσιλίσματα μπογιάς.

4. Εφαρμόστε μια λεπτή στρώση αστάρι 2 φορές.

5. Το τελευταίο βήμα είναι να βάψετε μια λεπτή στρώση λευκού.

Μπορείτε να εξετάσετε λεκές τζελ Κατασκευασμένο κατά παραγγελία ειδικά για έργα επένδυσης από συνθετική ξυλεία. Το gel coat εφαρμόζεται εύκολα σε κάθετες επιφάνειες σανίδων καθώς είναι αρκετά παχύ και προσκολλάται καλά στα περισσότερα υλικά. Υπάρχουν επίσης πολλά χρώματα.

δανέζικο λάδι Είναι μια άλλη επιλογή για χρήση ως λεκέ ξύλου για το βάψιμο ξύλινων τοίχων. γιατί είναι εύκολο να εφαρμοστεί χρησιμοποιήστε αυτό το προϊόν

1. Χρησιμοποιήστε μια κανονική βούρτσα για να τρίψετε τη βρωμιά από την ξύλινη επιφάνεια.

2. Τρίψτε προσεκτικά εάν παρατηρήσετε ξεθώριασμα πριν το ξαναβάψετε.

3. Εφαρμόστε δεύτερη στρώση Το δανέζικο λάδι είναι μια καλή βαφή για το βάψιμο των ξύλινων πάνελ, καθώς δίνει μια πιο ουδέτερη εμφάνιση και είναι καλύτερο από άλλα φινιρίσματα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της βαφής ξύλου;

Πλεονεκτήματα της χρώσης ξύλου

Οι χρωματισμένες σανίδες έχουν πολλά πλεονεκτήματα, όπως:

1. Αυτή η διαδικασία προστατεύει τα πάνελ τοίχου από τη σήψη.

2. Τα ξύλινα πάνελ προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία και την υγρασία. Αυτό το καθιστά ιδανικό για τους κόκκους καθώς η υγρασία δεν θα βλάψει τους κόκκους.

3. Τα λεκιασμένα πηχάκια είναι ιδανικά για χώρους με μεγάλη κίνηση και μεγάλη κίνηση του σπιτιού. Αυτή η διαδικασία εξοικονομεί κόστος συντήρησης.

4. Βοηθά επίσης στη διατήρηση της ομορφιάς του σπιτιού σας.

5. Η διαδικασία βαφής είναι απλή και οικονομική, ωστόσο, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί κατά τη χρήση του προϊόντος.

Μπορείτε να λερώσετε το ξύλο χωρίς να το τρίψετε;

Ναι, το Polyshade και το Minox μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί για τρίψιμο σανίδων τοίχου. Αυτά τα προϊόντα βοηθούν στην αλλαγή του χρώματος των βαμμένων ή πολυουρεθανικών πάνελ. Επομένως, δεν είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε την παλιά επίστρωση με σκληρό τρίψιμο.

Πώς να αλλάξετε το χρώμα του ξύλινου πάνελ;

Αλλάξτε το χρώμα των ξύλινων πάνελ

Εάν θέλετε να ενημερώσετε τα ξύλινα πάνελ σας για να δώσετε στο δωμάτιό σας μια νέα εμφάνιση. Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές τις υπέροχες ιδέες.

ζωγραφική σε πάνελ τοίχου

Το βάψιμο τοίχων είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος. Βοηθάει αν ξεκινήσετε με ένα κατάλληλο αστάρι για να καλύψετε τους κόκκους του ξύλου και την επένδυση. Στη συνέχεια βάψτε μερικές στρώσεις διάφανο λευκό. Αυτό θα φωτίσει το δωμάτιό σας και θα του δώσει μια αίσθηση εξοχικής κατοικίας.

Μετατρέψτε τα πάνελ σε συνηθισμένους τοίχους

Μπορείτε να αγοράσετε υλικά γυψοσανίδας στο τοπικό κατάστημα οικιακών βελτιώσεων. Χρησιμοποιήστε αυτό το υλικό για να γεμίσετε τις ορατές γραμμές και τις ρωγμές των σανίδων.Θα τρίψετε, θα ασταρώσετε και θα βάψετε το ξύλο στο χρώμα της επιλογής σας. Αυτό θα βοηθήσει τον χώρο σας να μοιάζει με βαμμένο τοίχο.

Προσθήκη γραμμών σε πάνελ

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε την εμφάνιση των τοίχων σας προσθέτοντας ρίγες ή ρίγες. για να γινει αυτο Μπορείτε να βάψετε τις αυλακώσεις του πάνελ χρησιμοποιώντας διαφορετικό χρώμα από τα πηχάκια. Μπορείτε να επιλέξετε στυλ που μιμούνται δρυς, πεύκο και άλλους τύπους πάνελ τοίχου.

Χρήση τέχνης για την κάλυψη ξύλινων επιφανειών

Μπορείτε να τραβήξετε την προσοχή από τους τοίχους σας προσθέτοντας μεγάλα γλυπτά και καθρέφτες. Ή χρησιμοποιήστε ένα έργο τέχνης, όπως έναν τοίχο γκαλερί για να κρεμάσετε ένα στυλ καταστήματος τέχνης. Αυτό θα αποσπάσει την προσοχή των ανθρώπων από την εστίαση στην επένδυση.

Χρησιμοποιήστε κουρτίνες ή ράφια για να κρύψετε τις σανίδες.

Τα ράφια και οι κουρτίνες είναι επίσης χρήσιμα για την απόκρυψη των πάνελ τοίχου. Τα πάνελ μπορούν να κρυφτούν χρησιμοποιώντας ενσωματωμένες επικαλύψεις. Οι κουρτίνες μπορούν να κρεμαστούν πάνω από το πάνελ για να κρύψουν και να μαλακώσουν το δωμάτιο.

συμπέρασμα

Το να βάψετε τους τοίχους σας με ξύλο είναι ένα ουσιαστικό βήμα για να προσθέσετε ομορφιά στο δωμάτιό σας και να το προστατέψετε. Μπορείτε να κάνετε DIY ή να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να το κάνει για εσάς.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *