Πώς να μην μυρίζει το αντηλιακό από τα ρούχα; 10 αποτελεσματικοί τρόποι!

Για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του αντηλιακού από τα ρούχα, πλύντε τα αμέσως Χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό ρούχων. Ή βουρτσίστε/τριψτε τους λεκέδες από αντηλιακό. Μπορείτε να προεπεξεργαστείτε την περιοχή με οσμή με μαγειρική σόδα. Πλάστε σαπούνι και αποσταγμένο λευκό ξύδι, χυμό λεμονιού και πασπαλίστε τα ρούχα με αραιωμένη βότκα. Αλλάξτε αντηλιακό ή αερίστε.

Αφιερώστε χρόνο εκτός αθλητισμού, κολύμπι, χρόνο στην παραλία ή να κάνετε ηλιοθεραπεία το καλοκαίρι έχει να κάνει με την εφαρμογή αντηλιακού στο σώμα σας. Ενώ εκτιμούμε το αντηλιακό για την προστασία του από τις ακτίνες UV και τα ηλιακά εγκαύματα Αλλά το να βλέπεις τους λεκέδες και τη μυρωδιά των ρούχων μπορεί να είναι ενοχλητικό. Ακόμα κι αν λάβεις υπόψη σου τη λαιμόκοψη και τα μανίκια. Ατυχήματα μπορεί να συμβούν. Και μπορείτε επίσης να λερώσετε τα ρούχα σας με αντηλιακό.

Εκτός από τη μυρωδιά των ρούχων θα βρωμάει. Αφήνει επίσης λιπαρούς λεκέδες στο αγαπημένο σας μαγιό ή καινούργια ρούχα. Ανησυχείτε λιγότερο, εδώ είναι 10 αποτελεσματικοί τρόποι για να απομακρύνετε τη μυρωδιά του αντηλιακού από τα ρούχα σας. Ταυτόχρονα, διασφαλίζει ότι τα καλοκαιρινά σας ρούχα θα παραμένουν πάντα φωτεινά και φρέσκα.

Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του αντηλιακού από τα ρούχα ακολουθώντας απλά βήματα

Το αντηλιακό κάνει καλό στο σώμα σας. Αλλά δεν είναι καλό για τα ρούχα σας. Οι μυρωδιές και οι λεκέδες του αντηλιακού ενοχλούν περισσότερο τους ανθρώπους όταν χτυπάνε τα αγαπημένα τους ρούχα. Χρησιμοποιήστε μία από τις παρακάτω μεθόδους για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του αντηλιακού από τα ρούχα σας.

1. Πλύνετε αμέσως ρούχα που έχουν μολυνθεί με αντηλιακό.

Ξεπλύνετε τη μυρωδιά του αντηλιακού από τα ρούχα σας ή τα μέλη της οικογένειάς σας αμέσως μετά την αφαίρεσή του. Φυσικά, το πρώτο σας βήμα είναι να κάνετε ντους. Φροντίστε όμως να φρεσκάρετε τα ρούχα σας που μυρίζουν.

Το χειρότερο σενάριο είναι να πετάξετε τα ιδρωμένα, μουσκεμένα/μυρισμένα από τον ήλιο ρούχα σας στο καλάθι και να περιμένετε να πλυθείτε την ημέρα του πλυσίματος. Οι οσμές και οι λεκέδες θα είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθούν εάν το αντηλιακό στεγνώσει στα ρούχα σας.

Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να πλύνετε τα ρούχα σας εγκαίρως, καλό είναι επίσης να πλένετε τα μαγιό με λιπαρούς λεκέδες SPF σε κρύο νερό πριν τα πλύνετε. για άλλα ρούχα Χρησιμοποιήστε ένα καλό απορρυπαντικό ή καθαριστικό λεκέδων για να κάνετε τη δουλειά πρώτα.

2. Βουρτσίστε/τρίψτε τυχόν λεκέδες από αντηλιακό πριν βάλετε τα ρούχα στο πλυντήριο.

Μια παλιά οδοντόβουρτσα ή βούρτσα για τρίψιμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αφαιρέσετε λεκέδες πριν τους πετάξετε στο πλυντήριο. Αυτές οι συμβουλές θα διευκολύνουν τη διατήρηση της μυρωδιάς των ρούχων μετά τον καθαρισμό. Εάν τα σωματίδια του ιδρώτα και το αντηλιακό χαλαρώσουν Θα ξεκολλήσει κατά τον πρώτο κύκλο πλύσης. Αυτό θα αποφύγει την ανάγκη για επιπλέον πλύσιμο κατά τη διάρκεια της ζεστής περιόδου.

3. Αντιμετωπίστε τις δύσοσμες και λεκιασμένες περιοχές με μαγειρική σόδα.

Για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του αντηλιακού στις σχισμές των ρούχων, όπως λαιμόκοψη, ραφές παντελονιού και ραφές στους ώμους, ρίξτε μαγειρική σόδα και ζεστό νερό και τρίψτε απαλά την περιοχή.

Μουλιάστε τα ρούχα για 30 λεπτά και μετά ρίξτε τα ρούχα στο πλυντήριο ως συνήθως. Αυτή είναι μια καλή συμβουλή για άτομα που πετούν τα στεγνωμένα στον ήλιο ρούχα τους στο πλυντήριο ρούχων και σε ένα άλλο πλυντήριο ρούχων.

4. Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε επιπλέον απορρυπαντικό στον κύκλο πλύσης σας.

Για να διατηρήσετε τα καλοκαιρινά σας άρωμα φρεσκάδας. Χρησιμοποιήστε ένα φυσικό αποσμητικό, όπως το New Wave Laundry Booster όταν πλένεστε, αφού προσθέσετε 2-4 καπάκια κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης σας, επιπλέον του κανονικού απορρυπαντικού πλυντηρίου. Θα μυρίσετε αντηλιακό στα ρούχα σας.

ανεξάρτητα από το πόσο έντονη είναι η μυρωδιά ή πόσο σταθερός είναι ο λεκές Απορρυπαντικό ρούχων New Wave ή άλλο αντηλιακό Θα αφαιρέσει τις μυρωδιές από όλα τα ρούχα.

Συμβουλές: μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη Εάν το μέλασμα συνδυαστεί με χημικές ουσίες στο αντηλιακό, θα επιδεινώσει την οσμή του σώματος και θα επιδεινώσει το μέλασμα.

5. Βεβαιωθείτε ότι το πλυντήριο έχει αφαιρέσει τυχόν λεκέδες από αντηλιακό πριν βάλετε τα ρούχα σας στο στεγνωτήριο.

Αν το πλυντήριο δεν διώχνει πολύ καλά τις μυρωδιές ή τους λεκέδες του αντηλιακού. Μην βάζετε το πλυντήριο στο στεγνωτήριο. Η υψηλή θερμότητα του στεγνωτηρίου ρούχων σας μπορεί να προκαλέσει οσμές ή λεκέδες στα ρούχα σας. Ωστόσο, εάν το κανονικό απορρυπαντικό και το απορρυπαντικό ρούχων του πλυντηρίου σας κάνει εξαιρετική δουλειά στην αφαίρεση οσμών ή λεκέδων από αντηλιακό, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στεγνωτήριο ρούχων. Αφήστε το να στεγνώσει όπως θέλετε.

Τι γίνεται όμως αν θέλετε να επιστρέψετε και να αντιμετωπίσετε τις μυρωδιές ή τα ελαττώματα του αντηλιακού; Επαναλάβετε τα τέσσερα βήματα που αναφέρονται παραπάνω.

6. Υγρό πιάτων και λευκό ξύδι

Ρίξτε τα ρούχα που έχουν λερωθεί με δύσοσμα αντηλιακό στο σαπούνι πιάτων και τρίψτε τα για να βεβαιωθείτε ότι μουλιάζουν στο ύφασμα. αφού ο λεκές έχει απορροφηθεί πλήρως Ξεπλύνετε το σαπούνι πιάτων με κρύο νερό. Στη συνέχεια, προσθέστε κρύο νερό και λευκό ξύδι σε αναλογία 1:1 στο μπολ και αφήστε το να μουλιάσει για περίπου μία ώρα. Τότε θα δείτε μυρωδιές ή λεκέδες να βγαίνουν από τα ρούχα.

Μπορείτε επίσης να ψεκάσετε λευκό ξύδι στο ύφασμα. Η οξύτητα εξαλείφει τις οσμές χωρίς να αφήνει πίσω της μυρωδιά ξιδιού. Βεβαιωθείτε ότι τα ρούχα σας είναι εντελώς στεγνά πριν από τη χρήση.

7. Χρησιμοποιήστε χυμό λεμονιού στα λευκά.

Μια άλλη σπιτική θεραπεία για την οσμή και τις ατέλειες του αντηλιακού είναι ο χυμός λεμονιού. Επειδή τα λευκά ρούχα είναι ευάλωτα σε λεκέδες λίπους που μπορούν να μυρίσουν στα ρούχα. Εάν έχετε αφαιρέσει εντελώς το λάδι από τα ρούχα σας Μπορεί να μυρίσετε ή να δείτε λεκέδες ή να γυαλίζουν στα ρούχα σας όπου έχει εφαρμοστεί το αντηλιακό.

Σε μια τέτοια περίπτωση μετά το πλύσιμο Ρίξτε το χυμό λεμονιού πάνω από την περιοχή που μυρίζει ή είναι βρώμικη. Στη συνέχεια, βάλτε τα ρούχα να στεγνώσουν στον ήλιο. Ο συνδυασμός χυμού λεμονιού και ηλιακού φωτός έχει ένα αποτέλεσμα λεύκανσης που θα δώσει στα λευκά σας ρούχα το συνηθισμένο λαμπερό χρώμα τους.

8. Αλλάξτε το αντηλιακό σας.

Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αλλάξετε το αντηλιακό σας με ένα με λίγο ή καθόλου άρωμα, εάν υπάρχει, για να αποφύγετε τέτοιες ενοχλήσεις. Ορισμένα αντηλιακά δεν περιέχουν συστατικά που λερώνουν τα ρούχα, όπως η αβοβενζόνη. Συχνά παρασκευάζονται για μωρά και παιδιά. Αυτό είναι λοιπόν ένα καλό μέρος για να αρχίσετε να τα αναζητάτε.

9. Κρεμάστε τα ρούχα έξω για ώρες.

Ο καθαρός αέρας είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τις οσμές που παραμένουν στα ρούχα σας. Επιλέξτε μια ανοιχτή, ηλιόλουστη περιοχή και κρεμάστε τα ρούχα σας από το σκοινί. Αφήστε τα ρούχα σας για 12 ώρες ή περισσότερο για εκπληκτικά αποτελέσματα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα για να αποσμήσετε γρήγορα τα ρούχα. Αναμείξτε 2 μεζούρες (29,6 g) μαγειρική σόδα με μερικές σταγόνες νερό για να κάνετε μια πάστα. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να το τοποθετήσετε σε όλα τα σημεία που μυρίζουν. Στη συνέχεια, αφήστε τη μαγειρική σόδα να στεγνώσει για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα με σκληρές τρίχες για να αφαιρέσετε τη μαγειρική σόδα.

10. Πασπαλίστε τα ρούχα σας με αραιωμένη βότκα για να αφαιρέσετε τις περιττές οσμές.

Πάρτε ένα φθηνό, υψηλής ποιότητας μπουκάλι βότκας και ψεκάστε το μείγμα στην περιοχή που μυρίζει. Αφήστε τη βότκα στα ρούχα σας για 5-10 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με κρύο νερό. Η βότκα είναι ευρέως γνωστό ότι είναι αποτελεσματική στην εξόντωση βακτηρίων και την απόσμηση των αρωμάτων.

Γιατί το αντηλιακό λερώνει τα ρούχα;

Πολλά αντηλιακά περιέχουν μια χημική ουσία που ονομάζεται avobenzone. Αυτό μπορεί να αφήσει καφέ λεκέδες και μυρωδιές στα ρούχα σας. Αποφύγετε να πλένετε τα ρούχα σε σκληρό νερό εάν προσπαθείτε να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές του αντηλιακού.

Γενικά, το σκληρό νερό είναι πλούσιο σε μέταλλα. Για να ελέγξετε αν ζείτε σε σπίτι με σκληρό νερό Ελέγξτε για ασθενή πίεση νερού. Ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν εναποθέσεις βρωμιάς και ορυκτών σε γυάλινα σκεύη και πιάτα. Είναι εντάξει να έχετε σκληρό νερό στο σπίτι σας. Αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μαλακτικό όταν πλένετε τα ρούχα.

Πώς να αποφύγετε εντελώς τις μουτζούρες/λεκέδες του αντηλιακού;

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε τους λεκέδες είναι να αφήσετε το φρεσκοεφαρμοσμένο αντηλιακό να στεγνώσει εντελώς πριν ντυθείτε. Αποφύγετε τη λαιμόκοψη και τα μανίκια όταν βάζετε ξανά αντηλιακό.

Πώς μπαίνει το αντηλιακό στα ρούχα;

Τα αντηλιακά προστατεύουν εξαιρετικά το δέρμα μας από τον ήλιο. Τι γίνεται όμως όταν χτυπήσει τα ρούχα σου; Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι το αντηλιακό θα βλάψει τα ρούχα. Αλλά δεν θέλουν να κάψουν το δέρμα τους. Το πρόβλημα είναι ότι το αντηλιακό μπορεί να λερώσει τα υφάσματα και να καταστρέψει τα ρούχα. Που είναι στην πραγματικότητα χειρότερο από το φως του ήλιου. Για παράδειγμα, αν χύσετε αντηλιακό στο πουκάμισό σας Ο ιδρώτας στο πουκάμισο μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες οσμές όταν το πουκάμισο είναι στεγνό.

Οι κίνδυνοι του αντηλιακού που μυρίζει το άρωμα

Η έκθεση στις βλαβερές ακτίνες UV του ήλιου είναι ένας κοινός παράγοντας κινδύνου για πολλούς καρκίνους. συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του δέρματος Ορισμένες μάρκες αντηλιακών περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες που μπορούν να αυξήσουν περαιτέρω αυτόν τον κίνδυνο. στην πραγματικότητα Μερικά από τα συστατικά που βρίσκονται σε αυτά τα προϊόντα προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις και μπορούν να απορροφηθούν μέσω του δέρματος και στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτό το ατυχές πρόβλημα έχει κάνει πολλούς ανθρώπους να αναζητούν άλλους τρόπους προστασίας από τον ήλιο, όπως τα λάδια.

Πώς να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του αντηλιακού από τα ρούχα

Τίποτα δεν ξεπερνά τη μυρωδιά του αντηλιακού. Κολλάει στα ρούχα σας ακόμα και στα μαλλιά σας. και θα είναι μαζί σας όσες φορές κι αν το πλύνετε

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του αντηλιακού από τα ρούχα σας.

Εάν χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο Τοποθετήστε το στο στεγνωτήριο για λίγα λεπτά πριν ανάψετε τη φωτιά.

Μπορείτε να αφαιρέσετε τους λεκέδες από το αντηλιακό από τα ρούχα σας;

Μπορείτε να πάρετε αντηλιακό;

Ναι, είναι δυνατό να αφαιρέσετε τους λεκέδες από το αντηλιακό από τα ρούχα σας – ανακατέψτε 2 μεζούρες μαγειρική σόδα με αρκετό ζεστό νερό για να κάνετε μια πάστα. Στη συνέχεια απλώστε στη λερωμένη περιοχή των ρούχων και αφήστε τα με μια σκληρή βούρτσα με τρίχες. Περιμένετε λίγα λεπτά για να απορροφήσει η κρέμα τον λεκέ. Στη συνέχεια πλύνετε τα ρούχα και στεγνώστε τα στον ήλιο.

Τελικές σκέψεις!

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο κομμάτι του καλοκαιρινού σου ντυσίματος. Θα το χρειαστείτε για να προστατεύσετε την υγεία του δέρματός σας ενώ απολαμβάνετε την ύπαιθρο. Όμως η μυρωδιά ή ο λεκές του μπορεί να καταστρέψει τα ρούχα σας και να τα κάνει δυσάρεστα. Ευτυχώς, καλύψαμε δέκα τρόπους για να απαλλαγείτε από τις άσχημες οσμές από τα ρούχα σας. Δοκιμάστε μια ή δύο μεθόδους και μείνετε ήρεμοι όποτε βγαίνετε έξω!

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *