Πώς να γυαλίσετε τα δάπεδα από τραβερτίνη; 6 Απλά Βήματα

Αρχικά, αφαιρέστε τυχόν περίσσεια υλικού από το δάπεδο και καθαρίστε το με ατμό για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα βρωμιάς και βρωμιάς. Γεμίστε τυχόν τσιπς, ρωγμές ή τρύπες και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το πλαστικό περιτύλιγμα γύρω από τις άκρες. Τώρα πιάστε ένα βαρύ πλυντήριο, τοποθετήστε ένα μαξιλάρι απολέπισης και τρίψτε το πάτωμά σας. Εναλλακτικά, ξεσκονίστε τη σκόνη καθαρισμού και δουλέψτε το δάπεδο χρησιμοποιώντας ένα buffer.

Αυτά τα βήματα θα σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε τη βρωμιά, τις γρατσουνιές και άλλες ατέλειες. επιφανειών ή άλλων παγίδων Βγείτε από το επάνω στρώμα πλακιδίων τραβερτίνης. Τα καλά νέα είναι ότι πρέπει να αποφασίσετε πόσο φωτεινό θέλετε να είναι το πάτωμα. Όσο περισσότερο γυαλιστικό ή τρίξιμο χρησιμοποιείτε, τόσο περισσότερο τρίξιμο θα έχετε. Όσο πιο λαμπερό θα είναι το πάτωμά σας.

Δεν έχει σημασία πόσο συχνά καθαρίζετε τα πλακάκια τραβερτίνης. Με τον καιρό γίνονται θαμπά. Το γυάλισμα του μαρμάρινου δαπέδου σας θα αποκαταστήσει τη λάμψη του ενώ θα το διατηρήσει καινούργιο. Αν και εξαρτάται από την κίνηση. Μπορείτε να τρίψετε περιοχές με μεγάλη κυκλοφορία σε 6-12 μήνες.

Τι είναι η τραβερτίνη;

καθώς και γρανίτη και μάρμαρο Η τραβερτίνη είναι μια φυσική πέτρα σε αντίθεση με πολλές άλλες πέτρες. Συνήθως εμφανίζεται όταν το ανθρακικό ασβέστιο συμπυκνώνεται σε θερμές πηγές. Η πέτρα σκληρύνεται σε υψηλές θερμοκρασίες για να είναι ανθεκτική. πορώδες λόγω των φυσαλίδων άνθρακα

Τα πλακάκια τραβερτίνης είναι μια μοντέρνα επιλογή για δάπεδα εξωτερικού και εσωτερικού χώρου λόγω της μεγάλης γκάμα χρωμάτων που διατίθενται.Επιπλέον, μπορεί να επιτευχθεί αντίθεση με αυτό το ανθεκτικό υλικό. Αλλά αυτή η στιβαρή πλατφόρμα μπορεί να γίνει μπαγιάτικη με την πάροδο του χρόνου. Πρέπει λοιπόν να γυαλίσετε και να αποκαταστήσετε το κατεστραμμένο μαρμάρινο δάπεδό σας για να φαίνεται ξανά σαν καινούργιο. Καλέστε έναν επαγγελματία για δουλειά ή DIY και εξοικονομήστε επιπλέον χρήματα.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να γυαλίζετε μαρμάρινα δάπεδα με μερικά απλά βήματα.

Πώς να γυαλίσετε δάπεδα τραβερτίνης με απλά βήματα

Πώς να γυαλίσετε τα δάπεδα τραβερτίνης

Το φινίρισμά σας από τραβερτίνη έχει φθαρεί και γρατσουνιστεί από καρέκλες, παπούτσια και κατοικίδια. Αυτό θα δώσει στο πλακάκι σας μια αντιαισθητική και θαμπή εμφάνιση. Το γυάλισμα αφαιρεί γρατσουνιές, ατέλειες κλπ και το κάνει λαμπερό. Όπως συζητείται παρακάτω σε έξι βήματα. Ο καθαρισμός και το γυάλισμα των μαρμάρινων δαπέδων είναι πολύ εύκολο. Ευτυχώς, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Αλλά πρώτα χρειάζεστε

τι χρειάζεται

1. Ζυγισμένος φουσκωτής

2. Επιθέματα blister

3. Μηχάνημα απογύμνωσης δαπέδου

4. Διατηρήστε την ηλεκτρική σκούπα

5. Αδιάβροχη ταινία

6. Γεμιστικό τραβερτίνης

7. Ατμοκαθαριστής

8. Σκόνη στίλβωσης

9. Σφουγγαρίστρα και Κάδος

10. Αντιχαρακτική πλαστική λαμαρίνα

11. Στεγανοποιητικό μηχάνημα

12. Νερό

Βήμα 1: Αφαιρέστε το υπερβολικό υλικό

πριν γυαλίσετε το μαρμάρινο δάπεδο Για καλύτερα αποτελέσματα, ξεκινήστε καθαρίζοντας σχολαστικά το κερί και τη συσσώρευση βρωμιάς. Για να αφαιρέσετε το κερί από τα μαρμάρινα δάπεδα Αγοράστε ειδικό αποφλοιωτή για πλακάκια τραβερτίνης. Εφαρμόστε τον αποφλοιωτή στο πάτωμά σας χρησιμοποιώντας μια νέα σφουγγαρίστρα. Αφού καλύψετε το πάτωμα με στρίπερ για να σκουπίζετε το πάτωμα επανειλημμένα με καθαρό νερό μέχρι να φύγει όλη η βρωμιά και το κερί.

Βήμα 2: Καθαρίστε με ατμό το μαρμάρινο δάπεδό σας

Αν θέλετε να καθαρίσετε σε βάθος Χρησιμοποιήστε έναν ατμοκαθαριστή με εξάρτημα σκληρού δαπέδου για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα βρωμιάς και βρωμιάς. Αφαιρεί επίσης μικρές γρατσουνιές και λεκέδες από την επιφάνειά σας. Ο καθαρισμός με ατμό μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό του ενέματος μεταξύ των πλακιδίων. Ένα γυαλισμένο φινίρισμα είναι δυνατό μόνο εάν ξεκινήσετε με ένα ωραίο και καθαρό δάπεδο. Ο καθαρισμός με ατμό είναι πολύ σημαντικός όταν γυαλίζετε μαρμάρινα δάπεδα.

Βήμα 3: Συμπληρώστε τυχόν ρωγμές, ροκανίδια ή τρύπες.

Το επόμενο βήμα είναι να κάνετε τις απαραίτητες επισκευές για να διατηρήσετε το δάπεδο από τραβερτίνη σαν καινούργιο.Το προτιμώμενο υλικό πλήρωσης για τραβερτίνη, όπως εποξειδικό, σφραγίζει ροκανίδια, ρωγμές και εμφανείς ατέλειες στο πλακάκι σας. χωρίς εποξειδικό Χρησιμοποιήστε ένα αρμόστοκο που έχει το ίδιο χρώμα με την τραβερτίνη ως κατάλληλο υποκατάστατο.

ανεξάρτητα από το προϊόν που θα επιλέξετε Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για τον τρόπο ανάμειξης. Αφήστε αυτό το μείγμα να σκληρύνει πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Βήμα 4: Στερεώστε το πλαστικό περιτύλιγμα γύρω από την άκρη.

Χρησιμοποιήστε πλαστικά φύλλα για να προστατέψετε έπιπλα, ντουλάπια, σανίδες. και άλλες επιφάνειες γύρω από το δάπεδο κατά τη διαδικασία στίλβωσης με έκχυση τσιμέντου Χρησιμοποιήστε αδιάβροχη ταινία γύρω από τις άκρες του δαπέδου και πλαστική μεμβράνη για να προετοιμάσετε την επιφάνεια για τη διαδικασία γυαλίσματος. Εάν είναι δυνατόν, μπορείτε να μετακινήσετε τα έπιπλα και να τα αφαιρέσετε. Αυτό θα αποτρέψει τη ζημιά από το γυαλιστικό ή το γυαλιστικό σας.

Βήμα 5: Γυαλίστε το δάπεδο από τραβερτίνη

Υπάρχουν δύο μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για να επιτευχθεί γυαλιστερό φινίρισμα σε δάπεδα από τραβερτίνη. Και χρειάζεστε ένα ζυγισμένο πλυντήριο. και τοποθετήστε το στο κάτω μέρος του ψεκαστήρα σας. Αυτό θα δώσει στην επιφάνεια τραβερτίνης σας μια σταδιακή λάμψη. Τα τακάκια βοηθούν στην εξάλειψη των γρατσουνιών. υπολείμματα βρωμιάς και άλλες επιφανειακές ατέλειες από το επάνω στρώμα του πλακιδίου τραβερτίνης σας.

Το λειαντικό που χρησιμοποιείται για τη σφράγιση ρωγμών και οπών θα είναι επίπεδο και επίπεδο με το υπόλοιπο δάπεδο. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης εκτέλεσης Εκτελέστε την ίδια ενέργεια χρησιμοποιώντας ένα μαξιλάρι υψηλής στίλβωσης με απόσταση γυαλίσματος 800-8500. Σταματήστε όταν επιτύχετε το ομαλό αποτέλεσμα και τη σωστή ποσότητα λάμψης που επιθυμείτε.

Η δεύτερη μέθοδος χρησιμοποιεί μια σκόνη στίλβωσης. Οι οδηγίες καθορίζουν τους δίσκους που απαιτούνται για το μηχάνημά σας. Πασπαλίστε τη σκόνη σας στο πάτωμα και δουλέψτε το πλακάκι χρησιμοποιώντας ένα buffer. Εάν χρειάζεται, επαναλάβετε τη διαδικασία για επιπλέον τρίψιμο.

Θυμηθείτε, είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε πόσο φωτεινό θέλετε να είναι το πάτωμα. Όσο περισσότερο γυαλιστικό ή τρίξιμο χρησιμοποιείτε, τόσο περισσότερο τρίξιμο θα έχετε. Όσο πιο λαμπερό θα είναι το πάτωμά σας.

Βήμα 6: Καθαρίστε και σφραγίστε

Το αποτέλεσμα μετά το γυάλισμα είναι εξαιρετικό. Αν και η διαδικασία είναι ακατάστατη. Επομένως, απαιτείται σωστός καθαρισμός. Αφού επαναφέρει το μαρμάρινο δάπεδο στην αρχική του κατάσταση Ξεκινά η διαδικασία καθαρισμού. μετά τη διαδικασία γυαλίσματος Αφαιρέστε τη σκόνη από το πάτωμά σας τρίβοντάς το καλά με καθαρό νερό.

Τα στεγανωτικά χρησιμοποιούνται για να διατηρούν τα δάπεδα λαμπερά και μεγάλης διάρκειας. Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή όταν χρησιμοποιείτε το σφραγιστικό και αφήστε το να στεγνώσει εντελώς.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου στίλβωσης Αφαιρέστε όλη την πλαστική και προστατευτική ταινία από τη βάση και το ντουλάπι. Τοποθετήστε όλα τα υπάρχοντά σας στη θέση τους και απολαύστε την υπέροχη εμφάνιση των δαπέδων σας για άλλη μια φορά.

Συμβουλές συντήρησης δαπέδου τραβερτίνης

Συμβουλές συντήρησης δαπέδου τραβερτίνης

Η τραβερτίνη μπορεί να είναι ισχυρή πέτρα, ωστόσο είναι ευαίσθητη λόγω των λεπτών πόρων της. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές συντήρησης που πρέπει να έχετε πάντα υπόψη σας, εάν θέλετε τα πλακάκια τραβερτίνης σας να παραμείνουν καινούργια για μεγάλο χρονικό διάστημα.

1. Η τραβερτίνη χρειάζεται τακτική συντήρηση για να διατηρείται σε κορυφαία φόρμα, επομένως βοηθάει αν σκουπίζετε τακτικά το μαρμάρινο δάπεδό σας για σκόνη και υπολείμματα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα—και σκουπίζετε την επιφάνειά σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. ιδιαίτερα σε περιοχές με κυκλοφοριακή συμφόρηση

2. Καθαρίστε αμέσως τις διαρροές για να αποφύγετε λεκέδες ή σημάδια από δαγκώματα.

3. Προστατεύετε καλύτερα το πάτωμά σας χρησιμοποιώντας χαλάκια και χαλιά. Σκεφτείτε να αγοράσετε έπιπλα από καουτσούκ. στην επιφάνεια της κουζίνας σας Μπορείτε να τοποθετήσετε ψάθες, πιάτα, σουβέρ και σουβέρ Στο μπάνιο χρησιμοποιήστε τον νεροχύτη και καλύψτε τα ντουλάπια με ψάθες.

4. Καθαρίζετε την κεφαλή ντους από τραβερτίνη μετά από κάθε χρήση, καθώς και αεριζόμενη για να αποφύγετε την υγρασία.

5. Καθαρίστε μαρμάρινα δάπεδα ή άλλες επιφάνειες. βαθιά με ψεκαστήρα ατμού ή αυτόματο πλυντήριο δαπέδου τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο

6. Βεβαιωθείτε ότι τα πλακάκια και ο αρμόστοκος τραβερτίνης σας είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Αυτό μπορεί να γίνει μετά από έξι μήνες ελέγχοντας για αποχρωματισμό, θρυμματισμό, σκάσιμο κ.λπ. Καλέστε έναν επαγγελματία ή DIY εάν έχετε πρόβλημα.

7. Καλής ποιότητας ουδέτερα καθαριστικά όπως ουδέτερο pH πρέπει να χρησιμοποιούνται σε όλες τις επιφάνειες τραβερτίνης.

8. Βεβαιωθείτε ότι το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε είναι ασφαλές για φυσική πέτρα. Μη χρησιμοποιείτε προϊόντα καθαρισμού που διατίθενται στο εμπόριο που περιέχουν όξινα συστατικά που μπορούν να βλάψουν την πέτρα. Αποφύγετε τη χρήση ξιδιού ή εσπεριδοειδών γιατί θα θαμπώσουν την επιφάνεια σας.

9. Ένα ήπιο καθαριστικό, ζεστό νερό και μια σφουγγαρίστρα ή πανί από μικροΐνες είναι αρκετά για να διατηρήσετε το μαρμάρινο δάπεδό σας.

10. Όταν καθαρίζετε το πάτωμα Χρησιμοποιήστε μια σκούπα με μαλακές τρίχες ή στεγνή σφουγγαρίστρα για σκούπισμα ή σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσετε τη σκόνη και την άμμο.

11. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε σκληρές σκούπες γιατί μπορεί να χαράξουν την μαρμάρινη επιφάνεια σας. Μη χρησιμοποιείτε ηλεκτρική σκούπα κάνιστρου πλήρους μεγέθους. Χρησιμοποιήστε ένα φορητό αντί.

12. Κατά την εκτέλεση καθημερινής συντήρησης Οι μαρμάρινες επιφάνειες πρέπει να σκουπίζονται στεγνά.

13. Οι τοίχοι ή τα δάπεδά σας από τραβερτίνη θα διαρκέσουν περισσότερο αν σφραγίσετε την πέτρα. Μπορεί να σφραγίζεται ετησίως

14. Δοκιμάστε τη λύση σας λίγο πριν ξεκινήσετε για να βεβαιωθείτε ότι είναι ένα ασφαλές προϊόν.

15. Αν δεν υπάρχει κατάλληλο καθαριστικό στο σπίτι χρησιμοποιήστε νερό

16. Μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη για να καθαρίσετε το μαρμάρινο δάπεδό σας. Θα αλλάξει το χρώμα τους.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ζημιών από τις οποίες μπορεί να υποστεί το δάπεδό σας από τραβερτίνη.

1. σκάλισμα– προκαλείται από τη διείσδυση όξινων ουσιών

2. βαφή– Εμφανίζονται μαύρα σημάδια όταν το υλικό διαρρέει το βράχο.

3. Γρατσουνιά – Η μετακίνηση βαριών ή αιχμηρών αντικειμένων οδηγεί σε αυτό.

4. Τυπώνω– Αυτοί οι μύκητες σχηματίζονται όταν η τραβερτίνη εκτίθεται σε υγρασία.

5. συσσώρευση βρωμιάς– Εάν δεν συντηρείται σωστά Η βρωμιά μπορεί να συσσωρευτεί σε μικρές ρωγμές ή κοιλώματα.

6. Τα αποθέματα μετάλλων είναι πιο κοινά όταν το νερό της βρύσης είναι σκληρό, όπως μέταλλα όπως το ασβέστιο και το μαγνήσιο.Σχηματίζεται όταν το αφρό σαπουνιού ενώνεται με αυτά τα μέταλλα.

τελικές σκέψεις

Ένα εξαιρετικά γυαλισμένο δάπεδο από τραβερτίνη βελτιώνει την εμφάνιση του δωματίου. κάνε το όμορφο και όμορφο Είναι μια δημοφιλής επιλογή για εσωτερική και εξωτερική χρήση. Ειδικά σε λειτουργικούς χώρους όπως κουζίνες και μπάνια.

Από άποψη εντάσεως εργασίας Η διαδικασία γυαλίσματος ενός μαρμάρου δαπέδου δεν είναι δύσκολη. Ακολουθήστε τα έξι βήματα που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο και επαναφέρετε το παλιό σας πάτωμα στην αρχική του λάμψη. Η σωστή συντήρηση παρατείνει τη διάρκεια ζωής του μαρμάρου δαπέδου.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *