Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τον ιδρώτα από τις μαξιλαροθήκες: 2 αποτελεσματικές προσεγγίσεις

Οι επίμονοι λεκέδες από τον ιδρώτα μπορούν να αφαιρεθούν από τις μαξιλαροθήκες μουλιάζοντάς τις σε ένα μείγμα ζεστού νερού, ξιδιού, βόρακα και σαπουνιού πιάτων. Μουλιάστε τη μαξιλαροθήκη όλη τη νύχτα, τραβήξτε έξω, στύψτε την περίσσεια του διαλύματος. Στη συνέχεια πλύσιμο στο χέρι ή στο πλυντήριο το πρωί.

Οι λεκέδες από τον ιδρώτα από τις μαξιλαροθήκες μπορεί να φαίνονται βρώμικες και να κάνουν το ύφασμά σας μη ελκυστικό. Αλλά η ρίψη πρέπει να είναι η τελευταία λύση! Μπορεί να μην βρείτε ένα τόσο όμορφο μαξιλάρι όσο αυτό που πετάτε. Επιπλέον, θα σας κοστίσει επιπλέον. Ωστόσο, οι λεκιασμένες μαξιλαροθήκες μπορούν εύκολα να πλυθούν και να διατηρηθούν καθαρές.

Δοκιμάστε τις δύο μεθόδους που αναφέρονται εδώ και μείνετε ήρεμοι με τη μαξιλαροθήκη σας για πάντα!

Τεχνικές αφαίρεσης λεκέδων ιδρώτα από μαξιλαροθήκες

μέθοδος εμβάπτισης

Ο, τι χρειάζεσαι:

1. 1 φλιτζάνι λευκό αποσταγμένο ξύδι

2. Βόρακας ¼ φλιτζάνι (μπορεί να αντικατασταθεί η μαγειρική σόδα)

3. Υγρό πιάτων 4 κουτ

Η μέθοδος εμποτισμού συνδυάζει ξύδι, βόρακα και σαπούνι πιάτων με ζεστό νερό για να απομακρύνει τον ιδρώτα από τις μαξιλαροθήκες. Το αποσταγμένο ξύδι βοηθά στην απομάκρυνση των λεκέδων. εξαλείφει τη μυρωδιά του ιδρώτα και κάντε τη μαξιλαροθήκη πιο απαλή. Ο βόρακας, που χρησιμοποιείται στη θέση της μαγειρικής σόδας, δρα ως φυσικό καθαριστικό λεκέδων και χλωρίνη.Το απορρυπαντικό πιάτων, από την άλλη πλευρά, αφαιρεί τα λιπαρά από το σώμα και τα μαλλιά.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Προσθέστε ξύδι, βόρακα και σαπούνι πιάτων σε έναν κουβά με ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε τις συνιστώμενες μετρήσεις καθώς λίγο πολύ μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Ανακατέψτε τα υλικά για να βεβαιωθείτε ότι έχουν αναμειχθεί καλά.

2. Βάλτε τη μαξιλαροθήκη στο μείγμα.

3. Ανακατέψτε το μείγμα ζωηρά με τα χέρια σας για να βεβαιωθείτε ότι το μαξιλάρι είναι εντελώς εμποτισμένο. Διαδικασία φωτός και λεκέδων

4. Ανακατεύουμε 2-3 φορές ανά ώρα.

5. Μουλιάστε τις μαξιλαροθήκες όλη τη νύχτα για να λειτουργήσουν ακόμα και με επίμονους λεκέδες.

6. Μετά από 12-24 ώρες, αφαιρέστε τη μαξιλαροθήκη από το μείγμα. Πιέστε την περίσσεια υγρού. Στη συνέχεια πλύνετε τα χέρια σας με καθαρό νερό.

7. Αν έχουν μείνει λεκέδες Τρίψτε με απορρυπαντικό σε σκόνη. Οι περισσότεροι λεκέδες θα ξεκολλήσουν.

8. Πλύνετε τις μαξιλαροθήκες σας με καθαρό, κρύο νερό.

9. Εναλλακτικά, ρίξτε τη μαξιλαροθήκη στο πλυντήριο αφού στύψετε τα περιττά υγρά. Ενεργοποιήστε τον κύκλο πλύσης για να διατηρήσετε τα ρούχα σας αστραφτερά.

10. Αναλύστε τη μαξιλαροθήκη. Ο ήλιος είναι επίσης μια εξαιρετική φυσική χλωρίνη.

οδηγίες πλυντηρίου ρούχων

Ο, τι χρειάζεσαι:

1. 1 φλιτζάνι ξύδι

2. Βόρακας ¼ φλ

3. Υγρό πιάτων 2 κ.σ.

4. Απορρυπαντικό/απορρυπαντικό ¼ φλ

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Βάλτε απορρυπαντικό αναμεμειγμένο με βόρακα στην ίδια θήκη με το πλυντήριο. Χρησιμοποιήστε τη συνιστώμενη ποσότητα βόρακα, καθώς ¼ φλιτζάνι δεν θα λειτουργήσει καλά στα φύλλα.

2. Αλλάξτε το πλυντήριό σας στην πιο ζεστή ρύθμιση.

3. Ρίξτε υγρό πιάτων απευθείας στο νερό.

4. Πετάξτε τις μαξιλαροθήκες σας.

5. Ενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας. Ρυθμίστε τον κανονικό κύκλο πλύσης. και αφήστε το πλυντήριο

6. Προσθέστε ½ φλιτζάνι ξύδι στη θήκη του μαλακτικού υφασμάτων. Εάν το μηχάνημά σας δεν έχει υποδοχή Ρίξτε το ξύδι πάνω από τα ρούχα σας κατά τη διάρκεια του κύκλου πλυσίματος.

7. Ρίξτε μέσα από το διανομέα πάνω από τον μπροστινό φορτωτή.

8. Για μηχανές φόρτωσης από πάνω χύσατε την πόρτα

9. Ωστόσο, εάν το πλυντήριό σας κλειδώνει κατά το πλύσιμο Ρίξτε το ξύδι πριν ξεκινήσει ο κύκλος πλύσης.

10. ½ φλιτζάνι ξύδι είναι αρκετό για μερικές μαξιλαροθήκες και σεντόνια. Πλένετε περισσότερο εάν πλένετε πολλά ζευγάρια.

11. Μετά το πλύσιμο της μαξιλαροθήκης Βάλτε το στο στεγνωτήριο ή βάλτε το στον ήλιο να στεγνώσει.

12. Διατηρήστε τις μαξιλαροθήκες σας καθαρές και καινούριες.

Συμβουλές για την αποφυγή λεκέδων στη μαξιλαροθήκη σας

Βλέποντας βρώμικα μαξιλάρια πληγώνει την καρδιά μου. Πριν σκεφτείτε πώς να καθαρίσετε τη μαξιλαροθήκη σας Λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να αποφύγετε τους λεκέδες. Ακολουθούν μερικές σημαντικές συμβουλές:

1. έγκαιρη θεραπεία

Αν δείτε λεκέδες στη μαξιλαροθήκη σας Μουλιάστε το αμέσως για να αποφύγετε τους λεκέδες που έχουν ριζώσει. Οι αποξηραμένοι λεκέδες είναι δύσκολο να αφαιρεθούν, επομένως είναι καλύτερο να ενεργήσετε γρήγορα. παρ ‘όλα αυτά Τα κλινοσκεπάσματα σας θα πρέπει να πλένονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα με τα προϊόντα που αναφέραμε. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της βρωμιάς πριν λερώσει τη μαξιλαροθήκη.

2. Χρησιμοποιήστε μαντηλάκια ντεμακιγιάζ πριν τον ύπνο.

Εάν η μαξιλαροθήκη σας είναι ακόμα λεκιασμένη προσπαθήστε να μάθετε γιατί Το μεγαλύτερο μέρος του ιδρώτα και του μακιγιάζ που φοράτε. Αυτό θα μειώσει τις πιθανότητες να αποχρωματιστεί η μαξιλαροθήκη σας. Σκουπίστε όλο το μακιγιάζ χρησιμοποιώντας ένα μαντηλάκι καθαρισμού.

3. Αλλάξτε τη μαξιλαροθήκη σας.

Ορισμένες επιφάνειες μαξιλαριού απορροφούν τον ιδρώτα περισσότερο από άλλες. Αν παρατηρήσετε λάδι προσώπου στη μαξιλαροθήκη σας Ειδικά όταν χρησιμοποιείτε αθλητικά καλλυντικά ή κρέμες. Η υφή μπορεί να μην ταιριάζει στο δέρμα σας. Μεταβείτε σε διαφορετικό σύστημα στρώματος και ελέγξτε εάν η κατάσταση βελτιώνεται, π.χ. λιγότερους λεκέδες στις μαξιλαροθήκες σας.

4. Καθαρίστε τα μαξιλάρια σας μετά από έξι μήνες.

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις βρώμικες μαξιλαροθήκες όταν το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος έγκειται στο μαξιλάρι. Οι άνθρωποι καθαρίζουν τακτικά τις μαξιλαροθήκες τους και ξεχνούν ότι λερώνονται με τον καιρό. Οι μαξιλαροθήκες λερώνονται επίσης αφού τις αλλάξετε. Επομένως, πλένετε τα μαξιλάρια σας κάθε 6 μήνες για να αποφύγετε τη συσσώρευση ιδρώτα που προσελκύει μικρόβια και βακτήρια.

5. Φοράτε ρούχα που αναπνέουν ενώ κοιμάστε.

Η υπερβολική ζέστη σας κάνει να ιδρώνετε πολύ. Φορώντας ρούχα που αναπνέουν θα βοηθήσουν στην πρόληψη της υπερθέρμανσης. Και οι διατάσεις θα βοηθήσουν στη μείωση της εφίδρωσης.

6. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στην κρεβατοκάμαρά σας.

Εάν το δωμάτιό σας είναι πολύ ζεστό θα ιδρώσεις πολύ Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ανεμιστήρες και κλιματιστικά για να μειώσετε τη θερμοκρασία. Αυτό θα μειώσει την εφίδρωση και θα αποτρέψει το κιτρίνισμα της μαξιλαροθήκης σας.

Γιατί τα μαξιλάρια και οι μαξιλαροθήκες είναι κίτρινα;

Ανησυχείτε μήπως κιτρινίσουν τα μαξιλάρια και οι μαξιλαροθήκες σας; Δείτε μερικούς από τους λόγους παρακάτω:

1. υγρασία

Όταν η μαξιλαροθήκη εκτεθεί σε υγρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα, τελικά θα κιτρινίσει. Η υγρασία προέρχεται από:

1. μαλλιά: Εάν κρατάτε τα μαλλιά σας κοντά και κάνετε ντους κάθε βράδυ Τα μαλλιά σας μπορεί να μην στεγνώνουν καλά. Έτσι τα μαξιλάρια σας θα βραχούν και τα κλινοσκεπάσματα σας θα κιτρινίζουν με τον καιρό.

2. σάλιο: ανεξέλεγκτη φτύσιμο κατά τη διάρκεια του ύπνου το βράδυ Ως αποτέλεσμα, το σάλιο κολλάει στο μαξιλάρι και τελικά κιτρινίζει.

3. ιδρώτας: Ο μέσος άνθρωπος χάνει 1 λίτρο νερό κατά τη διάρκεια της νύχτας. μερικοί έχασαν από τον ιδρώτα Ο ιδρώτας εισχωρεί στα κλινοσκεπάσματα και τις μαξιλαροθήκες. κιτρινίζουν με την πάροδο του χρόνου

2. Λάδια και λοσιόν σώματος

Τα έλαια του δέρματος συμβάλλουν στο κιτρίνισμα του μαξιλαριού σας, ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να νιώσετε τα αποτελέσματα. Ακόμα κι αν ακόμα δεν μπορείτε να αποφασίσετε Αλλά μπορείτε να καταφέρετε να μειώσετε τον αντίκτυπο στο κρεβάτι σας.

Ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που συμβάλλουν στα κιτρινισμένα σεντόνια είναι η λοσιόν που βάζετε μετά το ντους σας το βράδυ. Περιορίστε όμως την ποσότητα της κρέμας που χρησιμοποιείτε μετά το βραδινό σας ντους. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να κοιμάστε φυσικά.

Πώς να καθαρίσετε αποτελεσματικά τις κίτρινες μαξιλαροθήκες

Μέθοδος 1: Χυμός λεμονιού και ζεστό νερό

Ένας φυσικός τρόπος για να αποτρέψετε τους λεκέδες είναι να μουλιάζετε τη μαξιλαροθήκη σας με χυμό λεμονιού και ζεστό νερό. Αφήστε το να καθίσει για αρκετές ώρες, στη συνέχεια πλύνετε στο χέρι ή ρίξτε το στο πλυντήριο σε κανονικό κύκλο.

Μέθοδος 2: Ξίδι, διττανθρακικό και ζεστό νερό

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τον ιδρώτα που κιτρινίζουν με την πάροδο του χρόνου. Ανακατέψτε 89 γραμμάρια μαγειρικής σόδας και 125 ml ξύδι σε ζεστό νερό και μουλιάστε τη μαξιλαροθήκη σας στο μείγμα για αρκετές ώρες.Στίψτε το περιττό νερό και ρίξτε τη μαξιλαροθήκη στο πλυντήριο.

Μέθοδος 3: Διττανθρακικό και έλαιο τεϊόδεντρου

Αναμείξτε 1 κουταλιά της σούπας έλαιο τεϊόδεντρου (αιθέριο έλαιο μελαλούκας) με 100 γραμμάρια διττανθρακικού και ψεκάστε το στη μαξιλαροθήκη σας. Αφήστε το μείγμα να καθίσει για περίπου 45 λεπτά, τρίψτε το και μετά πλύνετε τα σεντόνια σας στο πλυντήριο.

Μέθοδος 4: Υπεροξείδιο του υδρογόνου, λεμόνι και ζεστό νερό

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου φωτίζει τη μαξιλαροθήκη σας. Προσθέστε 250 ml 10 υπεροξειδίου του υδρογόνου στο μείγμα ζεστού νερού και χυμού λεμονιού. Ρίξτε τη μαξιλαροθήκη σας στο μίξερ. Αφήστε το για μερικές ώρες. στύψτε το υπερβολικό υγρό στη συνέχεια πλύνετε τα κλινοσκεπάσματα στο μηχάνημα

Μπορώ να χρησιμοποιήσω χλωρίνη για να αφαιρέσω λεκέδες από τις μαξιλαροθήκες μου;

Η χλωρίνη δεν είναι καλή λύση για την αφαίρεση λεκέδων από τις μαξιλαροθήκες. Αυτό ισχύει για κάθε προϊόν που περιέχει χλώριο. καταστρέφει επίσης την ποιότητα του κρεβατιού σας. γιατί καταστρέφει και το ύφασμα

Η χλωρίνη είναι επίσης επικίνδυνη και μπορεί να οδηγήσει σε τοξικές αντιδράσεις όταν αναμιγνύεται με άλλα προϊόντα καθαρισμού.

Τελικές σκέψεις!

Πιστεύουμε ότι μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε το μαξιλάρι σας και να απαλλαγείτε από τους λεκέδες από τον ιδρώτα. Αποφύγετε τη χρήση λευκαντικού καθώς μπορεί να προκαλέσει τοξικές αντιδράσεις με άλλα μη ασφαλή καθαριστικά. Καθαρίστε τις μαξιλαροθήκες και άλλα κλινοσκεπάσματα. τουλάχιστον κάθε εβδομάδα Και καθαρίστε τα μαξιλάρια σας κάθε 6 μήνες για να μειώσετε τις πιθανότητες λεκέδων.

Αποφύγετε να εφαρμόζετε πολύ λοσιόν μετά το ντους σας το βράδυ. Φορέστε ρούχα που αναπνέουν στο κρεβάτι. και χαμηλώστε τη θερμοκρασία του υπνοδωματίου για να εξασφαλίσετε έναν καλό ύπνο. Διαφορετικά, εάν ο καθαρισμός με τα προτεινόμενα προϊόντα δεν λειτουργεί Επενδύστε σε μια νέα μαξιλαροθήκη!

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *