Πώς να αφαιρέσετε πλακάκια τοίχου χωρίς να καταστρέψετε γυψοσανίδες; Οδηγός βήμα προς βήμα

Ο σωστός τρόπος για να αφαιρέσετε τα πλακάκια τοίχου χωρίς να καταστρέψετε τη γυψοσανίδα είναι να κόψετε πρώτα τον αρμόστοκο χρησιμοποιώντας ένα περιστροφικό εργαλείο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι στόκου με φαρδιά λεπίδα για να χαλαρώσετε τα πλακάκια. Όταν το πλακάκι έχει ξεκολλήσει Είναι πιο εύκολο να ξεκολλήσεις με ένα μαχαίρι.

Τα πλακάκια τοίχου είναι κοινά στους τοίχους του μπάνιου και στην κουζίνα, καθώς είναι απλοί και καθαροί χώροι. Γιατί υπάρχουν πολλά σχέδια, χρώματα και μεγέθη. Ως εκ τούτου, προσαρμόζεται εύκολα σε κάθε διακόσμηση, ωστόσο, τα πλακάκια δείχνουν σημάδια φθοράς ή άλλες ρωγμές. Επομένως, αφαιρέστε και αντικαταστήστε τα παλιά πλακάκια.

Τα πλακάκια τοίχου συχνά βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. και η γραμμή του ενέματος είναι πιο λεπτή από τα πλακάκια δαπέδου Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δίνεται μεγαλύτερη προσοχή κατά την αφαίρεση πλακιδίων από τον τοίχο χωρίς να καταστρέφονται άλλα πλακίδια.Ωστόσο, αν το κάνετε χωρίς να καταστρέψετε τον τοίχο μπορεί να είναι δύσκολο, χρονοβόρο και απογοητευτικό. Ακολουθώντας τα σωστά βήματα θα λειτουργήσουν τα πράγματα. Είναι πιο εύκολο και δίνει ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Απλά βήματα για να ξεκολλήσετε πλακάκια τοίχου χωρίς να καταστρέψετε τη γυψοσανίδα.

Εξαρτάται από τον τύπο του ενέματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πριόνι ή σμίλη για να αφαιρέσετε τα πλακάκια τοίχου. Η αφαίρεση πλακιδίων που έχουν κολλήσει σε γυψοσανίδα πάνω σε κόλλα πλακιδίων μπορεί να είναι μια εύκολη ή προκλητική εργασία. Επίσης, πώς το χρησιμοποιούν; αλλά μην ανησυχείς Θα σας καθοδηγήσουμε βήμα προς βήμα για το πώς να ξεφλουδίσετε τα πλακάκια χωρίς να καταστρέψετε τη γυψοσανίδα σας.

Βήμα 1: Αποκτήστε τα εργαλεία σας

για να διευκολύνετε τη δουλειά σας Χρειάζεστε κάποια εργαλεία για να αφαιρέσετε πλακίδια. Μερικά από τα εργαλεία που θα χρειαστείτε είναι:

1. Γάντια

2. Θερμικό πιστόλι

3. Μαχαίρι

4. Σφυρί

5. Ψαλίδι

6. Σμίλη

7. Προστατευτικά γυαλιά

8. Περιστροφικός μύλος

9. Γυαλόχαρτο

10. Τοποθετήστε το πανί

11. Δεξαμενή

Βήμα 2: Προστατέψτε τον εαυτό σας

Να λαμβάνετε πάντα υπόψη την ασφάλεια όταν αφαιρείτε πλακάκια τοίχου ή άλλες εργασίες. Ο κύριος εξοπλισμός ασφαλείας που χρειάζεστε είναι προστατευτικά γυαλιά, γάντια βαρέως τύπου, επιγονατίδες και μάσκα για τη σκόνη.

Τα γάντια θα προστατεύσουν τα χέρια σας από τα ιπτάμενα συντρίμμια. Ενώ τα γυαλιά ασφαλείας θα προστατεύουν τα μάτια σας. Οι επιγονατίδες μπορούν να βοηθήσουν πολύ εάν η δουλειά σας απαιτεί πολύ γονατιστή. Η μάσκα βοηθά στο φιλτράρισμα της σκόνης που αρχίζει να επιπλέει στην ατμόσφαιρα λόγω της διαδικασίας αφαίρεσης. Θα πρέπει να φοράτε μακριά παντελόνια και παπούτσια με κλειστές μύτες.

Αν δεν τα έχετε αυτά μην αγχώνεσαι Τα περισσότερα καταστήματα υλικού κοντά σας έχουν ένα διαθέσιμο.

Βήμα 3: Προστατέψτε το περιβάλλον σας

Το καλύτερο είναι να προστατεύεις το περιβάλλον σου. Οι σκιές πλακιδίων μπορούν να σκουπίσουν ή να βαθουλώσουν την υπόλοιπη επιφάνεια του δωματίου. Επίσης, καθαρίστε τη γύρω περιοχή τοποθετώντας πανί ή παγίδες για να προστατεύσετε την εύθραυστη επιφάνεια. Κάνει επίσης τον καθαρισμό σας ευκολότερο.

Εάν το πλακάκι του μπάνιου πρέπει να αφαιρεθεί Καλύψτε τους νεροχύτες και άλλες κεραμικές συσκευές με πετσέτα μπάνιου ή δίσκο ντους. Μπορείτε να αποτρέψετε την πτώση των πλακιδίων καλύπτοντάς τα με χαρτόνι. Καλύψτε την αποχέτευση με κολλητική ταινία.

Βήμα 4: Προσδιορίστε πού να αφαιρέσετε το ενέματα.

Η αφαίρεση περισσότερου ενέματος σίγουρα θα βοηθήσει. Οι περισσότεροι άνθρωποι εξοικονομούν χρόνο και αφαιρούν μόνο λεκέδες στις πιο σημαντικές επιφάνειες. Η αφαίρεση του ενέματος μεταξύ των πλακιδίων θα σας επιτρέψει να αποθηκεύσετε ορισμένα πλακίδια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά αργότερα.

Εάν ξεφλουδίζετε μόνο ένα πλακίδιο Αφαιρέστε το ενέματα από όλες τις πλευρές για να αποφύγετε την καταστροφή άλλων πλακιδίων γύρω του. Φροντίστε να αφαιρέσετε σωστά το ενέματα μαζί με την οροφή και το δάπεδο.

Βήμα 5: Ζεσταίνουμε το ενέματα

Αν και ο στόκος τοίχου αφαιρείται εύκολα, Αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φλογοβόλο ή ένα πιστόλι θερμότητας για να μαλακώσετε το σκληρό στόκο εάν είναι απαραίτητο. Ζεστάνετε τη γραμμή δαπέδου για τουλάχιστον τριάντα δευτερόλεπτα. ειδικά αν παίρνετε μικρές μερίδες Βγείτε ένα προς ένα και δοκιμάστε ξανά.

Βήμα 6: Ξύστε το ενέματα με το μαχαίρι σας.

Αυτή η διαδικασία παίρνει κάποιο χρόνο. Αλλά υπάρχει λιγότερος κίνδυνος να καταστραφούν τα γύρω πλακίδια. Εάν έχετε ένα μαχαίρι, τοποθετήστε το σε μια σταθερή βάση και τρίψτε το απαλά επανειλημμένα γύρω από το πλακίδιο ή το πλακίδιο που σκοπεύετε να αφαιρέσετε. προσεκτικά

Τα κανονικά πριόνια ενέματος δεν θα λειτουργήσουν σε πλακάκια τοίχου λόγω των αυλακωτών αποστατών που συγκρατούν το πλακίδιο κάτω από τον αρμόστοκο.

Βήμα 7: Δοκιμάστε αντί αυτού έναν περιστροφικό μύλο

Ένας μίνι περιστροφικός μύλος μήτρας ή Dremel αφαιρεί το ενέματα πολύ πιο γρήγορα από ένα μαχαίρι. Ωστόσο, εάν τα χέρια σας γλιστράουν, τα πλακάκια μπορεί να σπάσουν εύκολα. Ρυθμίστε το εργαλείο σας στη χαμηλότερη ρύθμιση και σύρετέ το απαλά κατά μήκος της γραμμής ενέματος.

Εάν μπορείτε να ελέγξετε σταθερά τα εργαλεία και τα πλακάκια σας. Σκεφτείτε να αυξήσετε την ταχύτητα του ρότορα έτσι ώστε να μην εκραγεί όταν τον χτυπάτε. Μπορείτε να αγοράσετε επιπλέον μικρούς συνδέσμους για να τους συνδέσετε μεταξύ των πλακιδίων.

Βήμα 8: Αφαιρέστε το στεγανωτικό μέχρι να φανεί ο διαχωριστής.

Δεν είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε όλο τον πολτό. Ας πάρουμε όμως το σημαντικό μέρος. έξω έτσι ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί το κέλυφος Ξύστε τουλάχιστον το στεγανωτικό μέχρι να φανεί ο μεταλλικός διαχωριστής.

Βήμα 9: Προσπαθήστε να βρείτε χαλαρά πλακίδια

Εάν σκοπεύετε να αφαιρέσετε ολόκληρο τον τοίχο Χρησιμοποιήστε μια σμίλη για να χτυπήσετε την άκρη του πλακιδίου για να βρείτε τι είναι χαλαρό. Το πρώτο πλακίδιο είναι συχνά πιο δύσκολο να αφαιρεθεί από τα άλλα. Θα πρέπει λοιπόν να αφιερώσετε επιπλέον χρόνο για να δείτε αν είστε τυχεροί.

αν μπορείς να το πάρεις Χρησιμοποιήστε ένα από τα παρακάτω προϊόντα για να το αφαιρέσετε. Η καλύτερη λύση είναι σε επιφάνειες όπου έχετε αφαιρέσει το ενέματα ή επιφάνειες που παρουσιάζουν σημάδια ζημιάς από το νερό.

Βήμα 10: Αφαιρέστε το πλακάκι από τον τοίχο με μια σμίλη.

όταν χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο Θα αποθηκεύσετε περισσότερα πλακίδια για επαναχρησιμοποίηση. Εκτός εάν έχει ασυνήθιστα καλή πρόσφυση ή είναι πρόσφατη εγκατάσταση, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι, μια σμίλη ή ένα επίπεδο εργαλείο. Τοποθετείται μεταξύ του τοίχου και του πλακιδίου παράλληλα με τον τοίχο.

Χτυπήστε τη λαβή του εργαλείου σας με ένα σφυρί μέχρι το πλακίδιο να χωριστεί από τον τοίχο σας. Αν έχει ήδη κολλήσει Ίσως χρειαστεί να ξύσετε μερικά σημεία.

Εάν το πλακίδιο δεν πέσει Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια σμίλη αέρα.

Κάποιος που φοράει δερμάτινα γάντια πρέπει να κρατά τα πλακάκια καθώς σπάνε πριν πέσουν.

γενικά Το πρώτο πλακίδιο είναι πολύ πιο δύσκολο από τα άλλα, αφιερώστε λίγο χρόνο για να αφαιρέσετε το πρώτο και μετά χτυπήστε την άκρη του επόμενου πλακιδίου. Θα πρέπει να δίνεται μεγάλη προσοχή κοντά στην άκρη. γιατί τα πλακάκια θρυμματίζονται εύκολα

Χρησιμοποιείτε πάντα ταινία ή κολλητική ταινία για να κολλήσετε το πλακίδιο που θέλετε να αφαιρέσετε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν προσπαθείτε να αντικαταστήσετε ένα ή δύο πλακάκια λόγω ρωγμών.Στη συνέχεια χτυπήστε τα πλακάκια χρησιμοποιώντας μια σμίλη. Μπορείτε να ξεκινήσετε από τη μέση. Αφού αφαιρέσετε μερικά πλακάκια Αντίθετα, περάστε τη σμίλη σας πίσω από το πλακάκι και γείρετε προς τα πλάγια για να αφαιρέσετε το υπόλοιπο.

Βήμα 11: Σπάστε τα πλακάκια σας εάν είναι απαραίτητο

Μπορεί να αναγκαστείτε να σπάσετε τα πλακάκια εάν τοποθετηθούν απευθείας στο κονίαμα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκαταλείψετε την ιδέα να συλλέξετε μερικά πλακίδια και να τα σπάσετε. Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας μια σμίλη και σφυρί για να κάνετε μια τρύπα στη μέση του πλακιδίου. Στη συνέχεια, λιμάρετε την περιοχή του σπασμένου πλακιδίου. Προσέξτε να μην καταστρέψετε τα γύρω πλακάκια.Η προστασία των ματιών είναι εξαιρετικά σημαντική με αυτή τη μέθοδο.

Τα κεραμικά πλακίδια τείνουν να σπάνε σε πολύ αιχμηρά κομμάτια όπως το γυαλί. αν συμβεί αυτό Μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να το κουμπώσετε από το πλάι χρησιμοποιώντας ένα σφυρί και μια σμίλη για να το μειώσετε σε μικρότερο μέγεθος. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα εργαλεία αφαίρεσης πλακιδίων και να τα χρησιμοποιείτε προσεκτικά.

Βήμα 12: Καθαρίστε την επιφάνεια από το υλικό ρύθμισης που απομένει

Μια κρύα σμίλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση υπολειμματικού υλικού μέχρι να τελειώσει τελείως η επιφάνεια του γυμνού τοίχου. Μπορεί να μην μπορείτε να αφαιρέσετε εντελώς το στεγανωτικό και την κόλλα που χρησιμοποιήσατε. Αλλά κατά την τοποθέτηση ειδικών πλακιδίων τοίχου Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλα τα πλακάκια τοίχου πλένονται μαζί με τα υπόλοιπα πλακάκια τοίχου.

Βήμα 13: Αφαιρέστε το διαχωριστικό πριν επιχειρήσετε να τοποθετήσετε το πλακίδιο αντικατάστασης.

Πρόκειται για μεταλλικά αντικείμενα που μπορεί να παραμείνουν σε όλη τη διαδικασία αφαίρεσης. Αυτά τα διαχωριστικά μπορούν να αφαιρεθούν κόβοντας με ψαλίδι, μαχαίρι καθαρισμού, σπάσιμο με πένσα ή τρίψιμο με γυαλόχαρτο. Μερικές φορές τα ηλεκτρικά εργαλεία αποσυναρμολόγησης μπορεί να αφήσουν κάποια σημάδια στο γύψο σας, κάτι που είναι τρομακτικό.

Πώς να πλακώσετε έναν τοίχο μπάνιου για να είναι λείος;

Λειάνετε τον τοίχο του μπάνιου αφού αφαιρέσετε τα πλακάκια.

αφού ξεκολλήσετε τα πλακάκια τοίχου του μπάνιου Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κίτρινο κύλινδρο λεκέδων για να εξομαλύνετε τα πλακάκια. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εφαρμόσει στο πάχος που προτείνει ο κατασκευαστής και καθίστε σύμφωνα με τις οδηγίες. Στη συνέχεια ξύστε τον τοίχο με μια μεταλλική ξύστρα ή μαχαίρι στόκου για να αφαιρέσετε την κόλλα.

τελευταία λέξη

Η κατεδάφιση των πλακιδίων τοίχου διατηρώντας ακόμα τη γυψοσανίδα. Αν και χρονοβόρο, προκλητικό και μερικές φορές απογοητευτικό. για να διευκολύνετε τη δουλειά σας Πρώτα πρέπει να μάθετε τι είδους κόλλα να χρησιμοποιήσετε και πώς να τα κολλήσετε Στη συνέχεια, βρείτε χαλαρά πλακάκια και ξεκινήστε τη διαδικασία από πλακάκι ακολουθώντας τις οδηγίες βήμα προς βήμα στο άρθρο μας. Μετά την αφαίρεση των πλακιδίων Είναι σημαντικό να επισκευάσετε μερικούς από τους τοίχους από γύψο για να επιτύχετε ένα λεπτομερές και καθαρό φινίρισμα.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *