Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από βινύλιο (απλοί και αποδεδειγμένοι τρόποι!)

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί λευκαντικό οξυγόνου σε σκόνη. λευκό ξύδι Και νερό σε αναλογία 30/70, υγρό πιάτων, καθαριστικό τύπου λαδιού, καθαριστικό σωλήνων PVC, οξαλικό οξύ, μαγειρική σόδα, sol πεύκου, τεχνολογία λεκέδων. ή πλύση υπό πίεση Διαφορετικοί λεκέδες από επένδυση βινυλίου Αγοράστε προϊόντα από σούπερ μάρκετ και καταστήματα υλικού κοντά σας.

Η επένδυση βινυλίου είναι ένα εξαιρετικό οικοδομικό υλικό για κάθε σπίτι.Είναι ανθεκτικό, οικονομικό, εύκολο στη φροντίδα και διατηρεί καλά το χρώμα του. ώστε το σπίτι σας να παραμείνει όμορφο για τις επόμενες γενιές

αλλά επειδή τοποθετείται έξω Η επένδυση βινυλίου θα παραμείνει εκτεθειμένη σε σκληρά στοιχεία με την πάροδο του χρόνου. οπότε μαζεύει σκόνη Τα περιττώματα εντόμων ή πουλιών, η γύρη και άλλοι ρύποι αφήνουν βρωμιά και λεκέδες. Επίσης λερώνει σκουριά, μπογιές, μούχλα, στρώσεις και κόκκους ξύλου.

Μπορείτε να επιλέξετε την πλαϊνή αποστράγγιση για να απαλλαγείτε από τη βρωμιά. Αλλά ορισμένοι λεκέδες μπορεί να απαιτούν πρόσθετη επεξεργασία.

Εδώ θα μάθετε περισσότερα για τους εύκολους και αποδεδειγμένους τρόπους αφαίρεσης λεκέδων από βινυλική επένδυση.

Εύκολα βήματα για να αφαιρέσετε λεκέδες από βινύλιο

Υπάρχουν πολλά προϊόντα στην αγορά που μπορούν να αφαιρέσουν λεκέδες από την επένδυση βινυλίου χωρίς να την καταστρέψουν. Τα περισσότερα από αυτά είναι απλά αντικείμενα από τη χώρα μας. για αυτή την προσέγγιση Θα χρησιμοποιήσουμε χλωρίνη οξυγόνου.

Εδώ είναι ένας οδηγός βήμα προς βήμα:

Βήμα 1: Συγκεντρώστε τα απαραίτητα υλικά

Τα υλικά που θα χρειαστείτε περιλαμβάνουν:

1. Λευκαντικό σε σκόνη οξυγόνου: Μπορείτε να το αγοράσετε στο τοπικό σας σούπερ μάρκετ ή να το φτιάξετε μόνοι σας αναμειγνύοντας υπεροξείδιο του υδρογόνου με φυσική ανθρακική σόδα.

2. καθαρό νερό: Κατά προτίμηση κρύο νερό.

3. Δεξαμενή: Απλός κουβάς ή μεγάλο δοχείο

4. Ταραχοποιός: Χρησιμοποιήστε έναν αναδευτήρα χρώματος ή μια ξύλινη κουτάλα για να αναμίξετε τυχόν υλικά.

5. Πηδών: Αν είναι δυνατόν, βρείτε ένα άλλο μπουκάλι ψεκασμού για να ψεκάσετε το καθαριστικό. εύκολα σε βινύλιο Αν όμως χρησιμοποιείτε ψεκαστήρα για διάφορα καθαριστικά. Φροντίστε να κάνετε έναν ενδελεχή καθαρισμό για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα από το προηγούμενο προϊόν πριν ρίξετε το νέο καθαριστικό.

6. κουρέλι: Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό, καθαρό πανί για να αποφύγετε το ξύσιμο του βινυλίου σας.

7. βούρτσα για τρίψιμο: Χρησιμοποιήστε αυτό με μαλακές τρίχες.

8. Καθαριστικό επένδυσης βινυλίου κατασκευαστή: Μπορείτε να το αγοράσετε από οποιοδήποτε κοντινό σούπερ μάρκετ. Διαβάστε τις οδηγίες συσκευασίας πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν.

Βήμα 2: Λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρισμού της επένδυσης βινυλίου Τηρείτε τις ακόλουθες προφυλάξεις για να αποφύγετε πιθανούς κινδύνους ή χάος. για καλύτερα αποτελέσματα Επιλέξτε μια κατάλληλη μέρα, όπως μια ηλιόλουστη μέρα για να αποφύγετε τον ήλιο και μια βροχερή μέρα. Μια συννεφιασμένη μέρα είναι ιδανική. για να μην στεγνώσουν τα σημεία πολύ γρήγορα και καλά και η βροχή ξεπλένει το προϊόν. που επηρεάζει την υγεία σας

μέτρα ασφαλείας

Βεβαιωθείτε ότι φοράτε άνετα ρούχα, λαστιχένια γάντια, παπούτσια με κλειστές μύτες. γυαλιά ασφαλείας για την προστασία των ματιών σας και μάσκες για την αποφυγή εισπνοής αναθυμιάσεων από χημικά καθαριστικά Αφαιρέστε τα έπιπλα εξωτερικού χώρου, τα αντικείμενα και τα παιχνίδια από την περιοχή, ώστε να μην εμποδίζουν. για ασφάλεια Εάν χρησιμοποιείτε σκάλες Ζητήστε έναν φίλο να σας βοηθήσει να μεταφέρετε τη σκάλα για εσάς.

προστατέψτε τον εαυτό σας και τους άλλους

Φροντίστε να κλείσετε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα για να αποτρέψετε την είσοδο νερού στο σπίτι σας Καλύψτε τα φυτά, τις γλάστρες και ολόκληρο το τοπίο με πλαστικές παγίδες για να αποφύγετε ζημιές από τα προϊόντα καθαρισμού. Σβήστε τα φώτα και την ηλεκτρική μονάδα χρησιμοποιώντας το μαξιλαράκι. Αποσυνδέστε και κλείστε το καπάκι. και ασφαλίζεται με κολλητική ταινία.

Βήμα 3: Προετοιμάστε το διάλυμα λευκαντικού οξυγόνου

Ρίξτε ένα γαλόνι καθαρού νερού σε ένα μεγάλο δοχείο ή κουβά. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα φλιτζάνι σκόνη λευκαντικού οξυγόνου. Αν δεν έχετε χλωρίνη Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αναμειγνύοντας μαγειρική σόδα ή φυσικό βόρακα με υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Επειδή τα προϊόντα χλωρίνης οξυγόνου δεν χρησιμοποιούν χλώριο. Έτσι μπορεί να αφαιρέσει επίμονους ρύπους και λεκέδες χωρίς να καταστρέψει το βινύλιο σας.

Αφού προσθέσετε χλωρίνη οξυγόνου στη δεξαμενή νερού Ανακατέψτε το μείγμα χρησιμοποιώντας ένα αναδευτήρα χρώματος ή μια ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια, βάλτε αυτό το διάλυμα στη σύριγγα και σφίξτε το.

Βήμα 4: Μουλιάστε τον λεκέ χρησιμοποιώντας χλωρίνη.

Αρχικά, ψεκάστε το λευκαντικό στην πληγείσα περιοχή και αφήστε το να καθίσει για 10-15 λεπτά.Τώρα ρίξτε καθαρό νερό σε έναν άλλο κουβά και βυθίστε ένα μαλακό πανί σε αυτό. Τρίψτε την πληγείσα περιοχή με ένα υγρό πανί και ξεπλύνετε τον λεκέ. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία σε όλες τις πληγείσες περιοχές.

Βήμα 5: Τρίψτε τον λεκέ χρησιμοποιώντας τη βούρτσα σας.

Εάν ο λεκές εξακολουθεί να υπάρχει, εφαρμόστε ξανά και περιμένετε 10 λεπτά, μετά βουτήξτε το πινέλο στο διάλυμα λεύκανσης και τρίψτε απαλά την περιοχή. Σκουπίστε τη βρωμιά με ένα πανί βρεγμένο με καθαρό νερό για να ελευθερωθεί από το τρεχούμενο νερό.

Βήμα 6: Δοκιμάστε ένα καθαριστικό τοίχου κατηγορίας εργολάβου.

Μερικοί λεκέδες είναι δύσκολο να αφαιρεθούν ακόμη και με χλωρίνη και βούρτσα. σε αυτή την κατάσταση Συνιστάται η χρήση καθαριστικού τοίχου κατασκευαστή. Πολλά καθαριστικά τοίχων κατασκευαστικής ποιότητας έχουν σχεδιαστεί για να αφαιρούν λεκέδες από εξωτερικές επιφάνειες και είναι η καλύτερη επιλογή όταν τίποτα άλλο δεν λειτουργεί.

Ψεκάστε το προϊόν στη λεκιασμένη επιφάνεια και αφήστε το να καθίσει για το χρόνο που καθορίζεται στην ετικέτα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με ένα υγρό πανί.

Ο χρόνος που χρειάζεται για την αφαίρεση του λεκέ από το βινύλιο εξαρτάται από τον τύπο του λεκέ και το βάθος. Για πολλές περιοχές, μπορείτε να αφαιρέσετε τους περισσότερους λεκέδες χρησιμοποιώντας τα βήματα που περιγράφονται παραπάνω.

Ένα άλλο προϊόν που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε λεκέδες από βινύλιο.

λευκό ξύδι και νερό

Ένας άλλος ασφαλής τρόπος για να καθαρίσετε την επένδυση βινυλίου είναι ένα μείγμα 30/70 από λευκό ξύδι και νερό.Αυτό το μείγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σκοτώσει το ωίδιο, τη μούχλα και τις πορώδεις επιφάνειες καθώς είναι πιο αποτελεσματικό από άλλες μεθόδους καθαρισμού. για επίμονους λεκέδες Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα και νερό σε αναλογία 2:1.

υγρό πιάτων

Αν δεν έχετε κάτι άλλο να αφαιρέσετε, αφαιρέστε τον λεκέ από το βινύλιο. Το παλιομοδίτικο απορρυπαντικό πιάτων είναι επίσης χρήσιμο.Αναμείξτε μερικές σταγόνες υγρού σαπουνιού με νερό και απλώστε στην πληγείσα περιοχή με ένα πανί ή σφουγγάρι. Περιμένετε λίγα λεπτά και ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Εάν έχετε να αντιμετωπίσετε ευαίσθητους λεκέδες Οι βρώμικοι λεκέδες θα φύγουν εύκολα.

καθαριστικά με βάση το λάδι

Τα καθαριστικά με βάση το λάδι είναι ένας καλός τρόπος για να αφαιρέσετε επίμονους λεκέδες από ξύλο. Η ελαφρόπετρα στο προϊόν αφαιρεί γρήγορα τους λεκέδες χωρίς να καταστρέφει την επένδυση βινυλίου. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα καθαριστικού σε ένα μαλακό πανί και κάντε απαλό μασάζ στην πληγείσα περιοχή για να εφαρμόσετε το προϊόν.

αφαίρεση λεκέδων οροφής

Επειδή οι λεκέδες στο κατάστρωμα μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν από την επένδυση βινυλίου. Για τους επίμονους λεκέδες είναι επομένως απαραίτητο να χρησιμοποιείτε ένα αφαίρεσης λεκέδων οροφής. Ψεκάστε το καθαριστικό στην πληγείσα επιφάνεια και περιμένετε λίγα λεπτά για να στεγνώσει. Σκουπίστε με ένα σφουγγάρι ή ένα υγρό πανί.

Ψυχή Πεύκου

Τα φύλλα σόλας πεύκου είναι μια εξαιρετική λύση για γρήγορη αφαίρεση λεκέδων. Εφαρμόστε αυτό το προϊόν στη λερωμένη περιοχή με ένα μαλακό πανί. Αφήστε το διάλυμα να καθίσει για 5-10 λεπτά πριν τρίψετε την αποχρωματισμένη περιοχή χρησιμοποιώντας μια βούρτσα με μαλακές τρίχες.

οξαλικό οξύ

Αν και το οξαλικό οξύ δεν είναι ένα κοινό προϊόν οικιακής χρήσης, το κάνει. Είναι όμως αποτελεσματικό στην αφαίρεση λεκέδων από ξύλο. για να βρείτε μια καλή λύση Αναμείξτε 5 ή 6 κουταλάκια του γλυκού οξαλικό οξύ με ένα γαλόνι ζεστό νερό. Στη συνέχεια απλώστε στη λερωμένη περιοχή και περιμένετε 2-5 λεπτά να στεγνώσει.Σκουπίστε το διάλυμα με ένα σφουγγάρι ή ένα μαλακό πανί.

μπέικιν πάουντερ

Η μαγειρική σόδα είναι ένα απίστευτο καθαριστικό λεκέδων. Ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα με μερικές σταγόνες νερό για να κάνετε μια πάστα. Εφαρμόστε την πάστα στη λεκιασμένη περιοχή και αφήστε τη να καθίσει για 20-30 λεπτά, στη συνέχεια σκουπίστε την επένδυση βινυλίου με μια πετσέτα. αφού εξαφανιστεί ο λεκές Μπορείτε να πλύνετε και να ξεπλύνετε την πληγείσα επιφάνεια.

πίεση πλύσης

Το πλύσιμο υπό πίεση είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από την επένδυση βινυλίου. Αλλά βοηθάει εάν είστε πολύ προσεκτικοί όταν καθαρίζετε με αυτή τη μέθοδο. Ελέγξτε πρώτα τις οδηγίες του κατασκευαστή και τις πληροφορίες εγγύησης. Ελέγξτε για άκυρη εγγύηση πριν χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο.

Βεβαιωθείτε ότι η δέσμη είναι ευθυγραμμισμένη στο ύψος των ματιών και στραμμένη ευθεία στο πλάι. Εάν στρέφετε το ρεύμα υπό γωνία, υπάρχει κίνδυνος να τρέξει το νερό προς τα πίσω. Επίσης, να είστε προσεκτικοί γύρω από τα παράθυρα, τις πόρτες, τα υδραυλικά και τα καλώδια.

Όταν χρησιμοποιείτε πλύσιμο υπό πίεση Αποφύγετε τη χλωρίνη. οργανικούς διαλύτες αραιωμένο χλώριο υγρό απολιπαντικό και παρόμοια προϊόντα

Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από το ξύδι;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αφαιρέσετε αυτούς τους λεκέδες και να κάνετε το βινύλιο σας να μοιάζει ξανά σαν καινούργιο. Η πρώτη είναι μια σπιτική θεραπεία χρησιμοποιώντας χυμό λεμονιού και μια παλιά οδοντόβουρτσα. κόψτε το λεμόνι στη μέση Πιέστε το νερό πάνω από το λεκέ. Στη συνέχεια τρίψτε με ένα πινέλο μέχρι να φύγει ο λεκές.

Συμβουλές για την αφαίρεση λεκέδων

Πρώτον, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τον τύπο του λεκέ.Από αυτό το σημείο, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε το σωστό καθαριστικό. Στη συνέχεια αφαιρέστε καλά την περίσσεια που πρέπει να αφαιρεθεί. Στη συνέχεια σκουπίστε τη λεκιασμένη περιοχή με ένα στεγνό πανί ή καθαρό πανί. Ενζυματικά καθαριστικά που αγοράζονται από καταστήματα οικιακών βελτιωτικών μπορεί να βοηθήσουν.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεται η επένδυση βινυλίου;

Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τους τοίχους σας μετά από έξι μήνες για να αποφύγετε τους επαναλαμβανόμενους λεκέδες.Ωστόσο, ο καθαρισμός των τοίχων σας απαιτεί χρόνο και δουλειά. Μια φορά το χρόνο λοιπόν είναι ακόμα αρκετή.

συμπέρασμα

Οι λεκέδες στο βινύλιο σας είναι αντιαισθητικοί και τους κάνουν να φαίνονται μεγαλύτεροι από ό,τι είναι. Αφιερώστε χρόνο και καταβάλετε λίγη επιπλέον προσπάθεια για να διατηρήσετε την επένδυση βινυλίου σας, ώστε να φαίνεται σαν καινούργια και να απολαμβάνει ένα καθαρό εξωτερικό. Ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο και χρησιμοποιήστε τα προτεινόμενα προϊόντα για να αφαιρέσετε τυχόν λεκέδες ή βρωμιά. Φροντίστε να κάνετε μια γρήγορη δοκιμή για να βεβαιωθείτε ότι το προϊόν δεν θα βλάψει το βινύλιο σας.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *