Πόσο πάχος είναι οι τοίχοι; – Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το πάχος του τοίχου εξαρτάται από τις απαιτήσεις του κτιρίου και τον τύπο και το μήκος του τοίχου. Αλλά κατά μέσο όρο, ένας τοίχος 70 ποδιών θα πρέπει να έχει πάχος 12 ίντσες για τυπικά δομικά υλικά. Ο τοίχος θα έχει επιπλέον πάχος 4 ίντσες για επιπλέον ύψος 70 πόδια. Οποιοδήποτε από τα παραπάνω πάχη είναι υπερβολικό ανεξάρτητα από το υλικό.

Οι τοίχοι σχηματίζουν το κέλυφος των δομών όπως οι σκελετοί και τα τμήματα. Εκτός από το ότι περικλείουν δωμάτια, οι τοίχοι μονώνουν επίσης το κτίριο από το θόρυβο και το κρύο και υποστηρίζουν τη δομή της οροφής. Υπάρχουν τυπικά μεγέθη για διαφορετικούς τύπους τοίχων, όπως διαχωριστικοί τοίχοι, φέροντες τοίχοι. και εξωτερικό τοίχο Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το πάχος ενός τούβλου.

Σε αυτό το άρθρο, εστιάζουμε στα διαφορετικά πάχη των τοίχων και στους παράγοντες που καθορίζουν αυτήν την ιδιότητα. Διαβάστε παρακάτω!

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το πάχος του τοίχου;

Οι τοίχοι παίζουν σημαντικό ρόλο σε κάθε κτίριο για την προστασία από φυσικά στοιχεία όπως ο άνεμος, η βροχή, η ηλιακή ακτινοβολία και οι βροχοπτώσεις. Οι εσωτερικοί τοίχοι χωρίζουν το χώρο σε διαφορετικά δωμάτια. Οι τοίχοι υποστηρίζουν επίσης το βάρος της οροφής και της οροφής κ.λπ. Παράγοντες περιλαμβάνουν το πάχος της τοιχοποιίας, για παράδειγμα:

υλικά που χρησιμοποιούνται

Ο τύπος και οι ιδιότητες των υλικών τοίχων έχουν μεγάλη επίδραση στο πάχος του τοίχου, για παράδειγμα θερμική αγωγιμότητα, αντοχή, αντοχή στον παγετό. διαφορετικών τύπων φορτίων και πώς να εγκαταστήσετε

κατασκευή κλιματικών ζωνών

Το κλίμα ενός κτιρίου επηρεάζει επίσης το πάχος του τοίχου Παράγοντες όπως η ποσότητα της ηλιακής ακτινοβολίας. Οι ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του καύσωνα και η κατεύθυνση του ανέμου παίζουν σημαντικό ρόλο στον προσδιορισμό του πάχους του τοίχου. ανάλογα με το σκοπό του δωματίου Λαμβάνεται επίσης υπόψη το επιθυμητό επίπεδο μικροκλίματος και υγρασίας. για παράδειγμα;

1. Πόσο χρησιμοποιείτε το δωμάτιο εποχιακά – εάν είναι προσωρινή χρήση; Δεν απαιτούνται λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας.

2. Αποτελεσματικά φορτία – Εάν αυτά τα φορτία είναι υψηλά Χρειάζονται ισχυρούς τοίχους.

Αριθμός ορόφων και τύπος κτιρίου

Τα κτίρια με λιγότερους ορόφους μπορούν να έχουν μεγαλύτερο βάρος από τα κτίρια με περισσότερους ορόφους. όταν χρησιμοποιείτε μόνωση Οι υπολογισμοί του πάχους του τοίχου βασίζονται μόνο στην αντοχή. που κάνει χρήση λιγότερων υλικών στην κατασκευή

Χαρακτηριστικά του καρπού

Το θερμομονωτικό φύλλο ή ο θερμοσοβάς βοηθά στη διατήρηση της θερμότητας χωρίς να αυξάνει το πάχος του τοιχώματος.

Ποιο είναι το τυπικό πάχος τούβλου;

τυπικό πάχος τούβλου

Το τυπικό πάχος τοιχώματος εξαρτάται από τον τύπο και ποικίλλει ανάλογα με τους φέροντες τοίχους. μη φέροντες εξωτερικούς τοίχους και εξωτερικό τοίχο

ο τοίχος δεν αντέχει το βάρος

Για μη φέροντες τοίχους αρκεί μια κατασκευή γυψοσανίδας. Αλλά τα τούβλα από άμμο είναι επίσης κατάλληλα για χωρίσματα. Αυτά τα πάχη τοιχωμάτων είναι συνήθως καθορισμένα σε μέγεθος. 11,5 εκΑλλά μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια Πάχος 5,2 εκ. και 7,1 εκ..

σωρό που φέρει βάρος

Οι εσωτερικοί φέροντες τοίχοι είναι συχνά κατασκευασμένοι από πυριτικό άλας επειδή έχουν καλύτερες ηχομονωτικές ιδιότητες από το κόκκινο κεραμικό. Για επιπλέον φέροντες εσωτερικούς τοίχους θα πρέπει να είναι παχύτεροι. 25 εκ Πάρτε αυτό το φορτίο γιατί οι τοίχοι μεταξύ των δωματίων είναι παχύς για να χωρίζουν τον εσωτερικό χώρο. 6,5 εκ Αυτό το πάχος μπορεί να επιτευχθεί με την τοποθέτηση τούβλων στην άκρη, η οποία εκτείνεται πάνω από τον τοίχο. 1,5 μ μπορεί να ενισχυθεί με σύρμα

Εάν τα λεπτά εσωτερικά διαχωριστικά τοιχώματα απαιτούν καλύτερη ηχομόνωση Μπορεί να επενδυθεί με ένα μοναδικό ηχοαπορροφητικό υλικό όπως ο φελλός Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κούφια τούβλα για να μειώσετε το φορτίο στη βάση και να μειώσετε το συνολικό βάρος ολόκληρου του σπιτιού. Οι φέροντες τοίχοι είναι πιο εύκαμπτοι από τους διαχωριστικούς τοίχους. Ως εκ τούτου, έχει σχεδιαστεί για να είναι πιο στιβαρό.

εξωτερικός τοίχος

Οι εξωτερικοί τοίχοι διατίθενται σε πέντε διαφορετικά τυπικά μεγέθη: 24 cm 30 cm 36,5 cm 42,5 cmκαι 49 εκΕίναι καλύτερο να λάβετε υπόψη όλους τους μεμονωμένους παράγοντες που επηρεάζουν το πάχος του τοίχου για να λάβετε ακριβείς διαστάσεις. Θα πρέπει επίσης να υπολογίσετε το αποτέλεσμα θερμομόνωσης.Για παράδειγμα, μπορεί να αποφασίσετε να κατασκευάσετε ένα ισχυρό ελαφρύ σκυρόδεμα για να παρέχει επαρκή μόνωση. Αυτό θα σας εξοικονομήσει χρήματα και χρόνο.

Πάχος τοίχου από μη τούβλα υλικά

Οι τοίχοι από τούβλα είναι πολύ ισχυροί και μπορούν να αντέξουν τα φορτία δοκών και δαπέδων από οπλισμένο σκυρόδεμα και αναρτήσεις. αλλά δεν έχει επαρκή θερμική αγωγιμότητα.Για το λόγο αυτό, μερικά είναι κατασκευασμένα από άλλα υλικά, όπως τοίχους.

1. Μπλοκ αφρού

2. Δέντρο

3. Ελαφρύ σκυρόδεμα

πάχος τοιχώματος από ελαφρύ σκυρόδεμα

Τα περισσότερα ιδιωτικά σπίτια χρησιμοποιούν αεριωμένο σκυρόδεμα για την κατασκευή τοίχων. Αυτό το υλικό έχει υψηλή αυτοφερόμενη ικανότητα. Αυτό επιτρέπει στο κτίριο να υποστηρίξει έως και πέντε ορόφους. Το αεριωμένο σκυρόδεμα έχει πυκνότητα μεταξύ των υλικών. 300 και 1200 kg/m3και χαμηλότερη πυκνότητα σημαίνει καλύτερες θερμομονωτικές ιδιότητες. Ακόμα κι αν μειώνει την αντοχή του υλικού.

Χρησιμοποιήστε μια ιδιωτική τάξη συστήματος με τρεις τοποθεσίες. B (2,5 μάρκα D500 -900) Τούβλα από πορομπετόν πάχος τοιχώματος 300 χλστ Συνιστάται για μονοκατοικίες, καλοκαιρινές κουζίνες και μη οικιστικά κτίρια σε ζεστά κλίματα. Οι τοίχοι των γκαράζ και των εξωτερικών κτιρίων δεν έχουν τροποποιηθεί για να αντιστέκονται στη μεταφορά θερμότητας και 200-300mm Οι χοντροί τοίχοι μπορούν να υποστηρίξουν το βάρος της οροφής. Το εξωτερικό τοίχωμα βάσης έχει πάχος τουλάχιστον μίας στρώσης. 300-400mm Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ποιότητες ελαφρού σκυροδέματος. β. 3.5αλλά όχι λιγότερο από αυτό D600

διαχωριστικό τοίχο από αφρό

Τα μπλοκ αφρού είναι κατασκευασμένα από αφρώδες σκυρόδεμα. Το οποίο έχει θερμομονωτικές ιδιότητες και αντοχή δεν είναι τόσο καλό όσο το ελαφρύ σκυρόδεμα. αλλά υψηλό ειδικό βάρος και θερμική αγωγιμότητα Επειδή το μπλοκ αφρού τοποθετείται σε τσιμεντοκονίαμα άμμου. Επομένως, υπάρχει άνιση μεταφορά θερμότητας μέσω του τοίχου. Υπάρχει σχηματισμός ψυχρών γεφυρών. Συνιστάται αυτοί οι τοίχοι να είναι χοντροί. 400 χλστ σε κατοικημένες περιοχές και θα πρέπει να διαχωριστούν μονωτικό υλικό Ορυκτοβάμβακας, τούβλα και διογκωμένη πολυστερίνη.

Για εποχιακές τοποθεσίες, εξωτερικά κτίρια και γκαράζ, δεν απαιτείται μόνωση. Αλλά λόγω της χαμηλής αντοχής στον παγετό, η εξωτερική επιφάνεια πρέπει να προστατεύεται με γύψο.

πάχος ξύλινου τοίχου

Οι ξύλινες κατασκευές κατασκευάζονται από κολλημένους στρογγυλούς κορμούς ή συμπαγείς δοκούς. Η στρογγυλή ξυλεία διατίθεται σε πολλά μεγέθη. 160 mm έως 280 mm και πτυχίο 20 χλστΜεταξύ των ξύλινων κουφωμάτων υπάρχει πάχος. 95 mm έως 275 mmΤα δημοφιλή ξύλα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή σπιτιών περιλαμβάνουν την ερυθρελάτη, το πεύκο, τη βελανιδιά, τον κέδρο και την πεύκη.

Μπορείτε να χτίσετε ένα ξύλινο σπίτι χρησιμοποιώντας κορμούς ή ράβδους με πάχος όχι μεγαλύτερο από 165 χλστ με ειδική μόνωση Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοντρό ξύλο. χωρίς εσωτερική ή εξωτερική μόνωση Ο ξύλινος τοίχος πρέπει να έχει το ελάχιστο πάχος για να πληροί τις απαιτήσεις εξοικονόμησης ενέργειας. 350 χλστ

συρρίκνωση του πάχους του τοίχου από τούβλα

τύπος τοίχου συνιστώμενο πάχος
δεν φορτώνει με σταθερό πάχος 11,5 εκ…αλλά θα μπορούσε να είναι 5,2 εκ. ή 7,1 εκ.
σηκώσει το βάρος Πρέπει να είναι εσωτερικό διαμέρισμα. 25 εκΘα πρέπει να υπάρχει ένα χώρισμα μεταξύ των δωματίων. 6,5 εκ.
εξωτερικός τοίχος Μπορούν να εξαρτηθούν από την επίδραση της θερμομόνωσης. 24 εκ., 30 εκ., 36,5 εκ., 42,5 εκ. ή 49 εκ.

Περίληψη πάχους τοίχου χωρίς τούβλα

τύπος τοίχου συνιστώμενο πάχος
ελαφρύ σκυρόδεμα 300 χλστ Πάχος για μη οικιστικές, μονοκατοικίες και καλοκαιρινές κουζίνες 200 mm έως 300 mm πάχος περιφράξεων γκαράζ και βοηθητικών κτιρίων και 300 mm έως 400 mm για θεμελίωση τοίχου
διαχωριστικό τοίχο από αφρό 400 χλστ
ξύλινος τοίχος από 95 mm έως 275 mm mm και 350 χλστ τοίχος εξοικονόμησης ενέργειας

συμπέρασμα

πριν από την κατασκευή Είναι σημαντικό να γνωρίζετε το ιδανικό πάχος τοιχώματος. Γιατί θα μονώσει και θα διατηρήσει τη θερμότητα. Σας βοηθά επίσης να μάθετε πώς να χτίζετε ένα ενεργειακά αποδοτικό σπίτι που σας βοηθά να εξοικονομήσετε τους λογαριασμούς ενέργειας.

Τα χοντρά τοιχώματα διατηρούν καλύτερα τη θερμότητα. αλλά χρησιμοποιεί περισσότερα υλικά Επομένως, απαιτείται περισσότερο κεφάλαιο στο στάδιο της κατασκευής. όπως αναφέρθηκε προηγουμένως Διαφορετικά τυπικά μεγέθη ισχύουν για διαφορετικούς τύπους τοίχων. ανάλογα με το υλικό που χρησιμοποιείται Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το σωστό πάχος τοίχου που θα βοηθήσει το κτίριό σας να λειτουργήσει.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *