Πόσα αμπέρ χρησιμοποιεί μια τοστιέρα;

κατά μέσο όρο Οι τοστιέρες χρησιμοποιούν 5 έως 10 αμπέρ, ανάλογα με το μέγεθος και την ισχύ. Μια τοστιέρα 2.000 watt συνήθως αντλεί έως και 9 αμπέρ κατά τη λειτουργία. Αν και η ισχύς της τοστιέρας είναι ίδια με οποιαδήποτε άλλη συσκευή. Είναι μόνο ενδεικτικό και σχετικό ως ένα βαθμό. Αλλά γενικά, η κατανάλωση ισχύος της τοστιέρας εμπίπτει στο εύρος που αναφέρεται παραπάνω, με τα 9 αμπέρ να είναι η πιο κοινή βαθμολογία ενισχυτή..

Περισσότερα για τοστιέρες

Τώρα μιλάμε για τοστιέρες. Ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να εκτιμήσουμε πλήρως τη χρήση του στη ζωή μας. Φανταστείτε πόσο χαρούμενοι νιώθουμε όταν ξυπνάμε και ερχόμαστε στο τραπέζι του πρωινού για να βρούμε λίγο τραγανό βουτυρωμένο τοστ με το πρωινό μας ποτό. Τώρα αυτό μπορεί να μην γίνει στην τοστιέρα. αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει το φούρνο Προφανώς όμως η τοστιέρα μας δίνει ορμή και ελευθερώνει όλους όσους περιμένουν μπροστά στο φούρνο.

Η τοστιέρα είναι μια συσκευή που μετατρέπει όλη την ηλεκτρική ενέργεια σε θερμότητα. και φρυγανίστε τα σε τέλειο μαύρο ψωμί σε δευτερόλεπτα. Τώρα ξέρουμε τα πάντα. Ειδικά από τη στιγμή που εκατομμύρια άνθρωποι επωφελούνται από την τοστιέρα κάθε πρωί. Αλλά οι περισσότεροι από εμάς δεν καταλαβαίνουμε πώς λειτουργούν οι τοστιέρες. Πώς μετατρέπεται η ηλεκτρική ενέργεια σε θερμότητα και καίει το ψωμί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;

Ας μάθουμε τις λεπτές λεπτομέρειες της αρχής λειτουργίας μιας τοστιέρας.

μετατροπή μιας μορφής ενέργειας σε άλλη

Όλα είναι βασική επιστήμη. Αυτό που μαθαίνουμε στη φυσική της 8ης δημοτικού, η μαγεία είναι στην ενέργεια και τον μετασχηματισμό της. Η ενέργεια μπορεί να χωριστεί σε έξι βασικές μορφές. Κυρίως θερμότητα και ηλεκτρισμός. Ο νόμος της διατήρησης της ενέργειας δηλώνει ότι η ενέργεια δεν μπορεί να δημιουργηθεί ή να καταστραφεί. αλλά μπορεί να αλλάξει μόνο από τη μια ενέργεια στην άλλη Οι ηλεκτρικές τοστιέρες χρησιμοποιούνται για τη μετατροπή της ηλεκτρικής ενέργειας εισόδου σε θερμική ενέργεια. Αυτή η θερμική ενέργεια στη συνέχεια αξιοποιείται και χρησιμοποιείται κατάλληλα για να καεί και να μαγειρευτεί το ψωμί σε μαύρο ψωμί.

όταν το ηλεκτρικό ρεύμα διέρχεται από τα καλώδια Η ενέργεια μεταδίδεται ταυτόχρονα από το ένα άκρο στο άλλο.Τα ηλεκτρόνια, τα μικροσκοπικά αρνητικά φορτισμένα σωματίδια μέσα στα μεταλλικά άτομα του σύρματος, μεταφέρουν αυτή την ενέργεια μέσα στο σύρμα. Όταν αυτά τα ηλεκτρόνια ρέουν από το ένα άκρο στο άλλο, Συγκρούστηκαν σωματικά. Οι κινήσεις του σώματος και η τριβή παράγουν θερμότητα. Η ποσότητα της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας είναι αντιστρόφως ανάλογη με το πάχος του σύρματος. και τόσες περισσότερες συγκρούσεις Όσο περισσότερη θερμότητα βγάζουμε.

Μέσα στην ηλεκτρική τοστιέρα υπάρχει μια σειρά από λαμπερά κόκκινα καλώδια που δείχνουν προς το ψωμί. όταν ηλεκτρικό ρεύμα διέρχεται από αυτά τα καλώδια Αυτά τα καλώδια θα θερμανθούν επίσης. Αυτή η θερμότητα είτε κατευθύνεται είτε ακτινοβολείται μέσω του ψωμιού για να ψηθεί.

Τι έγινε μέσα;

Μόλις βάλετε το ψωμί στην τοστιέρα και το πατήσετε. Το παρακάτω θα είναι μέσα σε αυτό.

1. Το καλώδιο ρεύματος που είναι συνδεδεμένο στο τροφοδοτικό του σπιτιού σας μεταφέρει ρεύμα στο κύκλωμα της τοστιέρας.

2. Αυτό το ρεύμα ρέει μέσα από ένα λεπτό νήμα συνδεδεμένο στο εσωτερικό της τοστιέρας.

3. Αυτές οι ίνες κολλάνε την κατάλληλη στιγμή ώστε η επιφάνεια του ψωμιού να θερμαίνεται ομοιόμορφα.

4. Αυτές οι ίνες είναι επίσης πολύ λεπτές. Ως εκ τούτου, εκπέμπει φωτεινή ενέργεια που λάμπει όταν το διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα.

5. Από αυτές τις ίνες απελευθερώνεται θερμική ενέργεια. και σταδιακά θα Ζεσταίνουμε την επιφάνεια του ψωμιού και το ψήνουμε σε φρυγανιά.

Πώς μια τοστιέρα σβήνει μόνη της την κατάλληλη στιγμή;

Οι τοστιέρες χρησιμοποιούν τρεις κοινές τεχνικές για να λειτουργούν αυτόματα την κατάλληλη στιγμή. Συνήθως χρησιμοποιούνται χρονόμετρα και θερμοστάτες. Μερικά από τα πιο εξελιγμένα μοντέλα υψηλής τεχνολογίας χρησιμοποιούν κύκλωμα ανίχνευσης φωτός ή φωτοηλεκτρικό στοιχείο για να λειτουργήσουν. Ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά.

1. Χρονόμετρο

Η χρήση ενός χρονοδιακόπτη είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε την ίδια φέτα ψωμί χρησιμοποιώντας την ίδια κοπή. Έτσι, ο χρόνος που χρειάζεται για να τα μετατρέψετε σε τέλεια τραγανό τοστ είναι περίπου ο ίδιος. Αυτή η κατανόηση ισχύει για τοστιέρες, οι οποίες χρησιμοποιούν ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα χρονοδιακόπτη για να απενεργοποιούν το στοιχείο θέρμανσης όταν σβήνει ο χρονοδιακόπτης. Μπορείτε να ελέγξετε το χρονόμετρο και να αυξήσετε ή να μειώσετε το χρόνο μαγειρέματος.

2. Θερμοστάτης

Ο θερμοστάτης είναι μια ηλεκτρονική συσκευή που ενεργοποιεί και απενεργοποιεί τα ηλεκτρικά κυκλώματα για να διατηρήσει μια σταθερή θερμοκρασία. Χρησιμοποιείται στις περισσότερες τοστιέρες για να μην καεί η τοστιέρα και να μαγειρευτεί σωστά.

Ένας διμεταλλικός θερμοστάτης είναι ένας από τους πιο συχνά χρησιμοποιούμενους και αποτελείται από δύο μεταλλικές λωρίδες ενωμένες μεταξύ τους. Αυτή η μπάρα είναι προσαρτημένη στο θερμαντικό στοιχείο της τοστιέρας. όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει Το ψωμί θα αρχίσει να ψήνεται πιο αργά. και το κομμάτι θα λυγίσει σε μια καμπύλη λόγω του διαφορετικού συντελεστή θερμικής διαστολής. όταν έχει επιτευχθεί η σωστή θερμοκρασία Λυγίστε τον ιμάντα αρκετά για να ανοίξει το κύκλωμα και κλείστε τη θερμάστρα. Το χειριστήριο μπορεί να μετακινηθεί πάνω και κάτω για να ρυθμίσετε το επίπεδο θερμοκρασίας που πρέπει να επιτευχθεί πριν ανοίξετε το κύκλωμα.

3. Φωτοβολταϊκά στοιχεία

Συνήθως ονομάζονται φωτοκύτταρα. Είναι μια ηλεκτρονική συσκευή που παράγει ηλεκτρισμό ανάλογα με την ποσότητα φωτός που πέφτει στην επιφάνειά της. Οι τοστιέρες υψηλής τεχνολογίας χρησιμοποιούν αυτό το στοιχείο τεχνολογίας για τον έλεγχο των ιδιοτήτων on-off της τοστιέρας. Καθώς το ψωμί ψήνεται, αλλάζει από λευκό σε καφέ σε μαύρο. Σταδιακά, η ένταση του φωτός που αντανακλάται στην επιφάνεια του ψωμιού μετριέται με ένα φωτοκύτταρο και χρησιμοποιείται για να σβήσει τη φρυγανιέρα όταν το φως αντανακλά τη σωστή ένταση στην επιφάνεια του ψωμιού.

Πώς σκάει το ψωμί;

Όταν η σχετική τεχνολογία on-off (Χρονοδιακόπτης ή θερμοστάτης) Απενεργοποιήστε τη φρυγανιέρα. Το μηχάνημα απελευθερώνει ένα ελατήριο στο οποίο ένα μεταλλικό κλουβί συγκρατεί το ψωμί. όταν απελευθερωθεί το ελατήριο Το κλουβί είναι ενισχυμένο με μετρήσιμη πίεση που σκάει όταν το τοστ σας είναι έτοιμο να ψηθεί. Αυτή η τεχνική επιτρέπει στους χρήστες να αρπάξουν ζεστό ψωμί. από την τοστιέρα ευκολότερη και ασφαλέστερη χωρίς να τραυματίζονται δάχτυλα και χέρια.

Η καλύτερη μάρκα τοστιέρες της αγοράς

Ας συμπληρώσουμε τον οδηγό μας για τοστιέρες με μια λίστα με μάρκες που φτιάχνουν τις καλύτερες τοστιέρες για τους σκοπούς σας.

1. Μαύρο και φανταχτερό

Ένα από τα κορυφαία ονόματα όσον αφορά τις τοστιέρες, η Black and Decker παράγει μια μεγάλη γκάμα τοστιέρες. Περιλαμβάνει τοστιέρα πάγκου και αναδυόμενη τοστιέρα τεσσάρων τεμαχίων. Η ποιότητά τους είναι σταθερή σε όλες τις κατηγορίες και έχουν επίσης καλές κριτικές. Τα μοντέλα τους όχι μόνο έχουν όμορφη εμφάνιση και μεγάλη γκάμα χρωμάτων, αλλά είναι Αλλά έχει επίσης μια εξαιρετική λειτουργία για να κάνει το τέλειο τοστ. Τα μοντέλα είναι γνωστά για την αντοχή και τη μακροζωία τους.

2. Αβάντι

Είναι η πιο γνωστή μάρκα τοστιέρες για τη γκάμα των φούρνων πάγκου. Αλλά η αναδυόμενη έκδοση μπορεί να κάνει θαύματα με αυτό το κομμάτι ψωμί. Η τοστιέρα τους έχει περισσότερα από ένα πλεονεκτήματα και αξίζει την τιμή. Τα τελευταία μοντέλα τους διαθέτουν επίσης τα πιο μοντέρνα σχέδια που θα προσθέσουν οπτικό ενδιαφέρον στους πάγκους της κουζίνας σας.

3. Μπρεβίλ

Η Breville δίνει σημασία στο design καθώς ενσωματώνει τα καλύτερα και τελευταία σχέδια στη γκάμα των τοστιέρών της. Οι περισσότερες τοστιέρες διαθέτουν οθόνη LED που προσθέτει έναν ελκυστικό παράγοντα εκτός από τη συνηθισμένη λειτουργικότητα. Έρχονται επίσης με επιπλέον χαρακτηριστικά όπως κουμπιά. «Λίγο ακόμα», που επιτρέπει στο τοστ σας να κάψει λίγο περισσότερο για όσους αγαπούν το τραγανό ψωμί. Αυτά τα υπέροχα χαρακτηριστικά και η εμφάνιση των Brownie Points έχουν υψηλότερη τιμή από την κανονική τους τιμή. Οι τοστιέρες Breville είναι υψηλής ποιότητας και κοστίζουν περισσότερο από τους ανταγωνιστές τους στην αγορά.

4. Μαγειρική Τέχνη

Η Cuisinart είναι η μέση μάρκα τοστιέρας που διατηρεί την αξία της επωνυμίας της σε χαμηλά επίπεδα, ενώ δεν απογοητεύει. Κατασκευάζουν και τους δύο τύπους τοστιέρες και αποδίδουν εξίσου καλά.Η τιμή τους είναι μέτρια και δεν θα βλάψει το πορτοφόλι σας. Βρήκαμε αρνητικές κριτικές για ορισμένα μοντέλα, αλλά καμία.

μάρκα Δημοφιλείς τοστιέρες
Breville Έξυπνη τοστιέρα 2 φετών
Black and Decker Τοστιέρα 2 φέτες
μαγειρική τέχνη τεχνικός αρτοποιίας
Avanti Κλασική τοστιέρα 875718

συμπέρασμα

Το να κάνετε υπέροχα τοστ είναι πιο εύκολο όταν έχετε τα κατάλληλα εργαλεία φρυγανίσματος για να σας βοηθήσουν κάθε φορά. Το να μάθετε πώς λειτουργεί μια τοστιέρα μπορεί να φαίνεται απλό και ενδιαφέρον. Όμως η σωστή τοστιέρα θα κάνει το πρωινό σας πιο λαχταριστό.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *