Προδιαγραφές κινητήρα πλυντηρίου ρούχων ( 5 συνήθη προβλήματα κινητήρα πλυντηρίου ρούχων)

Τα πλυντήρια ρούχων μεσαίας τιμής που βρίσκονται στα περισσότερα σπίτια έχουν κινητήρες που έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

1. μονοφασικός κινητήρας

2. Η ταχύτητα περιστροφής είναι στις 1300-1400 RPM.

3. Ο ρυθμός ισχύος είναι περίπου 5-6 ίπποι.

4. Ονομαστική τάση 220 V.

5. Μέγεθος: ύψος 1 ίντσα, γενικά ζυγίζει περίπου 2-3 ​​κιλά.

Ο μέσος κινητήρας του πλυντηρίου που χρησιμοποιείται συνήθως στα περισσότερα πλυντήρια ρούχων δείχνει τις παραπάνω προδιαγραφές. Βρέθηκαν πολλά μοντέλα με διαφορετικούς παράγοντες. αλλά βασικά Οι ηλεκτρικές ιδιότητες των κινητήρων είναι οι ίδιες. Εργονομικά σχεδιασμένο για να ταιριάζει στη φυσική μορφή του πλυντηρίου. Και η προδιαγραφή ισχύος του πλυντηρίου είναι απόλυτα κατάλληλη για καθημερινό πλύσιμο ρούχων με μέσο οικιακό φορτίο. Ας εμβαθύνουμε λεπτομερώς στις προδιαγραφές των κινητήρων πλυντηρίων ρούχων και ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πιο δημοφιλή μοντέλα που διατίθενται στην αγορά.

Τύποι κινητήρων που χρησιμοποιούνται σε πλυντήρια ρούχων

Ο κινητήρας είναι ένα αναμφισβήτητο σημαντικό μέρος κατά τη λειτουργία του πλυντηρίου. τεχνικά Είναι υπεύθυνος για τη μετατροπή της ηλεκτρικής ενέργειας σε μηχανική ενέργεια αρκετή για να αδειάσει το περιεχόμενο της δεξαμενής. Τα επιτραπέζια πλυντήρια ρούχων χρησιμοποιούνται από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 και έχουν εξελιχθεί πολύ με την πάροδο του χρόνου. Τα νέα χαρακτηριστικά κάνουν το πλυντήριο περισσότερο από ποτέ.Ωστόσο, οι βασικές λειτουργίες του πλυσίματος, του ξεβγάλματος και του στεγνώματος παραμένουν οι ίδιες.

για κινητήρες που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό πλυντηρίων ρούχων Χρησιμοποιείται κυρίως σε πλυντήρια ρούχων. Μονοφασικός Σύγχρονος κινητήρας AC και κινητήρας επαγωγής χωρισμένης φάσηςΑυτοί οι δύο τύποι χρησιμοποιούνται ευρέως σε διάφορους τύπους πλυντηρίων ρούχων και έχουν τον δικό τους τρόπο.

Ας τα συζητήσουμε εν συντομία.

1. Επαγωγικός κινητήρας χωρισμένης φάσης

α) Οι επαγωγικοί κινητήρες χωριστής φάσης έχουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Το πλυντήριο είναι ο κύριος κινητήρας. Τα κύρια χαρακτηριστικά του διαιρούμενου κινητήρα επαγωγής είναι τα εξής.

β) Οι επαγωγικοί κινητήρες χωριστής φάσης ξεκινούν με 150 έως 200 τοις εκατό της ροπής πλήρους φορτίου που αντιστοιχεί σε 6 – 9 φορές το ρεύμα πλήρους φορτίου.

γ) Η περιέλιξη εκκίνησης είναι κατασκευασμένη από λεπτό σύρμα. Επομένως, η πυκνότητα ρεύματος είναι μεγαλύτερη και το πηνίο θερμαίνεται πιο γρήγορα. Σε περίπτωση που η αρχική διάρκεια υπερβαίνει τα 5 δευτερόλεπτα, η περιέλιξη κινδυνεύει να καεί. Προστατεύεται από ενσωματωμένο θερμικό ρελέ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κινητήρες χωριστής φάσης είναι οι πλέον κατάλληλοι για εφαρμογές όπου οι χρόνοι εκκίνησης είναι σπάνιοι.

δ) Οι επαγωγικοί κινητήρες χωριστής φάσης είναι φθηνοί και πολύ δημοφιλείς στην αγορά.

ε) Πρόκειται ουσιαστικά για κινητήρες σταθερής ταχύτητας με διακύμανση 2-4 τοις εκατό από χωρίς φορτίο σε πλήρες φορτίο.

στ) Σε εφαρμογές όπου η απαιτούμενη ροπή εκκίνησης είναι μέτρια και ξαφνικές και σπάνιες ώρες έναρξης Αυτοί οι κινητήρες λειτουργούν μια χαρά. Καλά παραδείγματα εφαρμογών περιλαμβάνουν καυστήρες λαδιού, ανεμιστήρες, μικρές εργαλειομηχανές και, φυσικά, πλυντήρια ρούχων.

ζ) Η ονομαστική ισχύς είναι γενικά στην περιοχή 60-250 W.

2. Μονοφασικό σύγχρονο μοντέλο AC

σε μονοφασικούς σύγχρονους κινητήρες Το ρεύμα που διαρρέει το πηνίο και το πίσω emf αλλάζει με την ταχύτητα του περιστρεφόμενου κινητήρα. σε χαμηλή ταχύτητα Το πίσω emf θα είναι μικρότερο. Επομένως, μια μεγάλη ποσότητα ρεύματος ρέει μέσω των περιελίξεων του κινητήρα. Αυτό προκαλεί μαγνητικό κορεσμό μέσα στο μαγνητικό κύκλωμα. Αυτοί οι κινητήρες είναι χωρίς ψήκτρες και δεν απαιτούν μετατροπέα. Αυτά λοιπόν είναι χαμηλού κόστους και ευρέως εφαρμόσιμα.

Πώς λειτουργεί ένας τυπικός κινητήρας πλυντηρίου ρούχων;

Οι συμβατικοί ηλεκτρικοί κινητήρες που χρησιμοποιούνται στα πλυντήρια ρούχων χρησιμοποιούν τη δύναμη έλξης και απώθησης ενός μαγνητικού πεδίου για να λειτουργήσουν. Τα παλαιότερα μοντέλα χρησιμοποιούν επαγωγικό κινητήρα που κινείται από κιβώτιο ταχυτήτων. Τα σύγχρονα μηχανήματα χρησιμοποιούν κινητήρες με μόνιμους πόλους μαγνητικού πεδίου οι οποίοι ελέγχονται με τη βοήθεια μικροεπεξεργαστών. Ο μικροεπεξεργαστής διευκολύνει τον έλεγχο της ταχύτητας και της κατεύθυνσης του κινητήρα. στο οποίο το ρεύμα θα διαρρέει κάθε πυρήνα Αυτό απωθεί και έλκει έναν μόνιμο μαγνήτη μέσα στον ρότορα. που περιστρέφεται με την επιθυμητή ταχύτητα

Συνήθη προβλήματα κινητήρα που προκαλούν δυσλειτουργία των πλυντηρίων ρούχων

Ο κινητήρας του πλυντηρίου είναι ουσιαστικά η κεντρική μονάδα που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία ολόκληρου του πλυντηρίου. Οπότε αν δεν λειτουργήσει τίποτα δεν λειτουργεί Γι’ αυτό τα περισσότερα προβλήματα του πλυντηρίου προκαλούνται από τον ίδιο τον κινητήρα. Γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συνδεθεί με το μοτέρ. Αυτό είναι πολύ προφανές αφού ο κινητήρας είναι αυτός που παρέχει την απαραίτητη ισχύ σε όλα τα εσωτερικά λειτουργικά εξαρτήματα του κινητήρα όπως το κιβώτιο ταχυτήτων, η αντλία, ο συμπλέκτης και ο συμπλέκτης.

Η αστοχία του κινητήρα μπορεί να προκαλέσει βλάβη άλλων εξαρτημάτων Παρουσιάσαμε τα πιο συνηθισμένα προβλήματα του πλυντηρίου ρούχων με τις αιτίες που σχετίζονται με τον κινητήρα.

1. Βλάβη του πλυντηρίου ρούχων ή/και της αντλίας κλωστής.

Ένα κοινό πρόβλημα που συναντάμε μερικές φορές με τα πλυντήρια ρούχων είναι ότι δεν στύβουν και η αδυναμία άντλησης νερού μέσα και έξω. Αυτό μπορεί να συμβεί με ή χωρίς τον κινητήρα σε λειτουργία. στην ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ περιπτωση Το πρόβλημα μπορεί να είναι ο διακόπτης του καπακιού. Ο διακόπτης καλύμματος βρίσκεται μέσα στο μηχάνημα κοντά στο πλαίσιο της πόρτας. Ελέγξτε για ελαττώματα. Εάν εντοπιστεί, μπορεί να χρειαστεί αντικατάσταση.

Μερικές φορές το νερό μπορεί να ρέει μέσα και έξω συνεχώς. Όμως το πλυντήριο σταμάτησε να γυρίζει. Μπορεί επίσης να προκληθεί από έναν ελαττωματικό διακόπτη καπακιού. Μια άλλη πιθανή αιτία είναι οι κατεστραμμένες αρθρώσεις. Ένας σύνδεσμος είναι ένας ελαστικός ή πλαστικός σύνδεσμος που συνδέει το σύστημα μετάδοσης κίνησης με τον άξονα του κινητήρα. Εάν η άρθρωση είναι κατεστραμμένη Δεν υπήρχε άλλη επιλογή από την αντικατάστασή του. Ο κινητήρας μετάδοσης κίνησης μπορεί να παρουσιάσει βλάβη και να προκαλέσει παρόμοια προβλήματα. Ο κινητήρας μετάδοσης κίνησης είναι τεχνικά σχεδιασμένος να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Λειτουργεί προς τη μία κατεύθυνση και υπάρχει πιθανότητα να καεί ενώ κινείται προς την άλλη κατεύθυνση. Εάν ο κινητήρας μετάδοσης κίνησης δεν λειτουργεί πρέπει επίσης να αλλάξει Άλλες πιθανές αιτίες Σε αυτή την περίπτωση, είτε πρόκειται για φθαρμένο συμπλέκτη είτε για σπασμένο ιμάντα.

2. Το πλυντήριο δεν στύβει.

Ένας αναδευτήρας πλυντηρίου ρούχων έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τα ρούχα που κυκλοφορούν. Πριν ξεκινήσετε τον κύκλο στυψίματος, μερικές φορές το πλυντήριο αποτυγχάνει να στρίψει για διάφορους λόγους, όπως φθαρμένο συμπλέκτη ή ζώνη. Ελαττωματικός διακόπτης καπακιού ή κατεστραμμένος σύνδεσμος στο εσωτερικό του κινητήρα. Οι τροχαλίες ή οι κινητήρες και τα κιβώτια ταχυτήτων δεν λειτουργούν. Εάν το καλώδιο του συμπλέκτη έχει φθαρεί Μπορεί να παρατηρήσετε μια μαύρη ουσία κάτω από τη ροδέλα δαπέδου. Αυτό είναι ένα σήμα ότι ο συμπλέκτης πρέπει να αντικατασταθεί.

3. Τα ρούχα δεν έχουν στεγνώσει σωστά.

Ο κύκλος στυψίματος επιτρέπει στα ρούχα να στεγνώσουν μέσα στο πλυντήριο. Εάν το πλυντήριο δεν λειτουργεί σωστά Τα ρούχα μπορεί να είναι ακόμα βρεγμένα μετά το πλύσιμο. Ο σύνδεσμος κινητήρα μπορεί επίσης να είναι ο ένοχος σε αυτήν την περίπτωση. Εξαρτάται και από τη μάρκα του πλυντηρίου, για τις μάρκες Maytag μπορεί να είναι φθαρμένη ζώνη και στην περίπτωση της General Electric μπορεί να είναι ελαττωματικός συμπλέκτης. Αλλαγές μπορεί να παρατηρηθούν από καιρό σε καιρό.

4. Προβλήματα που συναντώνται σε κάθε κύκλωμα

Όταν παρατηρήσετε ότι κάθε Υπήρξε ένα πρόβλημα. Υποδεικνύει ότι ο κινητήρας μετάδοσης κίνησης είναι πιθανό να παρουσιάσει βλάβη. Επομένως, πρέπει να αντικατασταθεί. Στα πλυντήρια ρούχων General Electric, η μανέτα του αυτόματου συμπλέκτη μπορεί να παρουσιάσει βλάβη και θα πρέπει να φροντίσει τεχνικός.

Τα περισσότερα προβλήματα του πλυντηρίου περιορίζονται σε λίγα εξαρτήματα, ειδικά στον κινητήρα του πλυντηρίου. Ο κινητήρας οδηγεί τα κύρια εξαρτήματα που επιτρέπουν στο τύμπανο να γεμίσει με νερό. Στη συνέχεια, κάντε άλλες εργασίες. Μπορούμε να επισκευάσουμε μικρότερα εξαρτήματα, αλλά μεγαλύτερα προβλήματα ενδέχεται να απαιτούν την αντικατάσταση επαγγελματιών τεχνικών και βασικών εξαρτημάτων.

Κοινά προβλήματα και μεγάλα λάθη

πρόβλημα μηχανής Σφάλμα επικύρωσης
Το πλυντήριο δεν αντλεί ούτε στύψει. πρόβλημα με τον διακόπτη του καπακιού
Το πλυντήριο περιστρέφεται αλλά δεν αντλεί. Κατεστραμμένος σύνδεσμος, κινητήρας μετάδοσης κίνησης ή διακόπτης καλύμματος.
Ο κύκλος της αντιμετώπισης προβλημάτων ελαττωματικός κινητήρας μετάδοσης κίνησης
Το πλυντήριο δεν στριφογυρίζει Φθορά συμπλέκτη ή ζώνης Ελαττωματικός κινητήρας μετάδοσης κίνησης

Πόσους ίππους έχει το μοτέρ του πλυντηρίου;

Η ποσότητα ισχύος ή ιπποδύναμης του κινητήρα μπορεί να βοηθήσει στον προσδιορισμό της ποσότητας του νερού που εκτοξεύεται. Θερμοκρασία εξερχόμενου νερού και την ταχύτητα περιστροφής

Οι κινητήρες είναι συνήθως 1-1,5 ίππους.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον κινητήρα του πλυντηρίου;

Ο κινητήρας του πλυντηρίου καθιστά δυνατή την περιστροφή του τυμπάνου. Αυτό επιτρέπει στα ρούχα να μετακινούνται μέσα στο τύμπανο για καθάρισμα. Εκτός του ότι είναι σημαντικό να καθαρίζεις τα ρούχα. Ένας λειτουργικός κινητήρας πλυντηρίου ρούχων αυξάνει επίσης τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού σας. Εάν παρατηρήσετε ότι το πλυντήριό σας αντιμετωπίζει πρόβλημα με το στύψιμο με κανονική ταχύτητα Ίσως ήρθε η ώρα να καλέσετε έναν επαγγελματία επισκευαστή.

Ποια είναι η ταχύτητα του κινητήρα του πλυντηρίου;

Ο κινητήρας οδηγεί το τύμπανο και τη ζώνη που κινεί τα ρούχα μέσα από το πλυντήριο. Μπορεί να είναι δύσκολο για τον κινητήρα να αποτύχει. Αν όμως χρειαστεί να αλλάξεις Η διαδικασία είναι αρκετά απλή.

Ποιο είναι το RPM του κινητήρα του πλυντηρίου;

Οι στροφές ανά λεπτό (στροφές ανά λεπτό) μετρώνται χρησιμοποιώντας ένα εσωτερικό στροφόμετρο. Αυτή η συσκευή είναι προσβάσιμη από το εγχειρίδιο σέρβις του κατασκευαστή. Η έξοδος του στροφόμετρου αποστέλλεται σε μια χοάνη που ελέγχει την ταχύτητα του κινητήρα για να επιτευχθεί ο επιθυμητός κύκλος πλύσης/στυψίματος.Οι στροφές του κινητήρα του πλυντηρίου ρούχων ελέγχονται από το εσωτερικό στροφόμετρο του κινητήρα.

συμπέρασμα

Τα πλυντήρια ρούχων είναι μια από τις πιο χρησιμοποιούμενες οικιακές συσκευές. Και είναι πολύ σημαντικό – ο κινητήρας του πλυντηρίου είναι η κύρια μονάδα που οδηγεί όλες τις λειτουργίες.Τα παλαιότερα μηχανήματα χρησιμοποιούν συνήθως κινητήρες επαγωγής χωριστής φάσης. που είναι ένας κοινός κινητήρας που χρησιμοποιείται σε τέτοιο εξοπλισμό λόγω του χαμηλού κόστους του. Εάν ο κινητήρας δεν λειτουργεί Το πλυντήριο θα έχει πρόβλημα που εμποδίζει την κανονική λειτουργία του πλυντηρίου. Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα με τα πλυντήρια ρούχων προκαλούνται κυρίως από δυσλειτουργίες του κινητήρα. Όπως προαναφέρθηκε, προσέξτε λοιπόν.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *