Ποια ομάδα τροφίμων είναι το μέλι;

Το μέλι είναι ένα από τα αγαπημένα μας γλυκαντικά και θεωρείται ότι ανήκει στην κατηγορία της ζάχαρης ΝΑΙ! Αυτό είναι ένα εκπληκτικό γεγονός. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο. Αλλά οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε μέλι αντί για ζάχαρη. Είναι αποτελεσματικό και αβλαβές σε αντίθεση με τη ζάχαρη. Η περιεκτικότητα σε θερμίδες του μελιού είναι χαμηλή. Πιστεύεται ότι είναι μια ζάχαρη που βρίσκεται φυσικά στα φρούτα και το γάλα.

Ένας από τους πιο συνηθισμένους υδατάνθρακες που υπάρχουν στη φύση είναι η ζάχαρη. όταν μιλάμε για ζάχαρη Μιλάμε κυρίως για μονοσακχαρίτες όπως η γλυκόζη και η φρουκτόζη. Οι μονοσακχαρίτες χωρίζονται σε δύο ομάδες: τα απλά σάκχαρα όπως η γλυκόζη και τα σύνθετα σάκχαρα όπως η σακχαρόζη (ή η επιτραπέζια ζάχαρη) Ωστόσο, το μέλι είναι ένα σύνθετο σάκχαρο που ανήκει στην κατηγορία των καρυκευμάτων.

Έχει όμορφη υφή σαν εκλεκτό κρασί. Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις μέλισσες και την ποιότητα των μελισσών. Σπάνια κάποιος λέει ότι είναι αλλεργικός στο μέλι ή ότι αντιπαθεί τη γεύση του.Το μέλι περιέχει επίσης ευεργετικά συστατικά που βοηθούν στην οικοδόμηση ενός καλύτερου ανοσοποιητικού συστήματος. και να μειώσει την πιθανότητα κρυολογήματος και βήχα

οφέλη μελιού

Αν είσαι μάγειρας Θα ξέρετε πόσο χρήσιμο είναι το μέλι γιατί θα προσθέσει μια στρώση στη διατροφή σας. Είναι επίσης πλούσιο σε υδατάνθρακες και έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά πρέπει να καταναλώνουν τακτικά μέλι για να διατηρούν το σώμα τους υγιές.

Οι νέοι και οι μεσήλικες συχνά τρώνε μέλι για πρωινό. Κάνει θαύματα αν ελπίζετε να χάσετε βάρος. Η κατανάλωση ζεστού νερού με μέλι έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Όχι μόνο σας βοηθά να νιώθετε φρέσκοι όλη την ημέρα. Διατηρεί επίσης το πεπτικό σας σύστημα καθαρό.

Τι περιέχει το μέλι;

Ποιος θα πίστευε ότι το νέκταρ λουλουδιών θα ήταν τόσο θρεπτικό; Το μέλι συχνά ταξινομείται ως υδατάνθρακας ως προς τη θρεπτική του αξία. Οι χρήστες του Διαδικτύου έχουν απόψεις για την ταξινόμηση μελιού.

Παρόλο που το μέλι είναι γλυκαντικό, είναι αλήθεια. Αλλά περιέχει επίσης υψηλές ποσότητες φρουκτόζης, σακχαρόζης, γλυκόζης και μαλτόζης. Αυτά δεν είναι συστατικά ζάχαρης. Περιέχει επίσης μια μικρή ποσότητα 18 αμινοξέων. Η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες του μελιού είναι μόνο περίπου 0,3% Οι βιταμίνες Β και C και μέταλλα όπως το μαγνήσιο, το σελήνιο, ο φώσφορος και ο ψευδάργυρος είναι σημαντικά στο μέλι. Ξέρετε λοιπόν πώς ωφελεί τον οργανισμό.

Η φρουκτόζη υπάρχει φυσικά στα φρέσκα φρούτα. Όταν οι άνθρωποι τρώνε φρούτα παίρνουν διαιτητικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και φυτοθρεπτικά συστατικά. Αυτά δεν μπορούν να ληφθούν μόνο από τη ζάχαρη.

Οι τροφές πολλαπλών συστατικών όπως οι καραμέλες και τα μπισκότα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μέλι.

υδατάνθρακες στο μέλι μέση τιμή προϊόν πρότυπο
φρουκτόζη (%)
γλυκόζη (%)
Μειώστε τη ζάχαρη (%)
Σακχαρόζη (%)
Αναλογία φρουκτόζης/γλυκόζης
38,38
30.31
76,65
1.31 π.μ.
1.23
30.91-44.26
22.89-40.75
61,39-83,72
0,25-7,57
0,76-1,86
1,77
3:04 π.μ.
2:76 π.μ.
00.87
00.126

Είναι φρούτο ή λαχανικό;

Οι μέλισσες πίνουν νέκταρ από λουλούδια και τα επεξεργάζονται μέσα. μέσω της ανοικοδόμησης Περνά στα κύτταρα της φωλιάς όπου επαναρροφάται και συνδέεται με άλλα κύτταρα, καθιστώντας περισσότερα ένζυμα διαθέσιμα στη διαδικασία. Στη συνέχεια στεγνώστε το και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να γίνει πολύ πηχτό για να γίνει μέλι. Είναι ένα μείγμα φρουκτόζης και γλυκόζης.

Οι άνθρωποι συχνά μπερδεύουν το μέλι με τη ζάχαρη. Αν και και τα δύο είναι γλυκά Έχουν όμως διαφορετικά συστατικά. Η ζάχαρη περιέχει σακχαρόζη. Κάθε μόριο περιέχει ένα μόριο γλυκόζης και ένα μόριο φρουκτόζης, επομένως η ζάχαρη είναι 50% γλυκόζη και 50% φρουκτόζη. Ωστόσο, το μέλι περιέχει 35% γλυκόζη και 40% φρουκτόζη και το υπόλοιπο είναι περίπου 9% σακχαρόζη και υδατάνθρακες. μονοκαλλιέργειες

ομάδα μελιού.jpg

Είναι πραγματικά καλό το μέλι για την υγεία;

Το μέλι έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Αλλά όπως όλα τα τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες, Η υπερβολική κατανάλωση μελιού μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της γλυκοποιημένης αιμοσφαιρίνης, γνωστά ως A1C, με την πάροδο του χρόνου. εάν έχετε διαβήτη Ίσως χρειαστεί να αυξήσετε τις αλλαγές στη φαρμακευτική σας αγωγή ώστε να συμπεριλάβετε την πρόσληψη υδατανθράκων. Είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν καταναλώσετε πολύ μέλι.

Το μέλι είναι συχνά το καλύτερο υποκατάστατο της ζάχαρης, ωστόσο, είναι μια τροφή πλούσια σε θερμίδες. Ταιριάζει καλύτερα σε μικρές ποσότητες δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων σε συνδυασμό με άλλα θρεπτικά τρόφιμα.Αυτό μπορεί συχνά να προσθέσει εκατοντάδες θερμίδες χωρίς να το καταλάβετε.

Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το μέλι αντί για τη ζάχαρη;

Καμία λαχτάρα για ζάχαρη τα μεσάνυχτα. Παγωτό ή σοκολάτα; Μην ανησυχείτε, αυτό το μικρό δοχείο με μέλι μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος σας απόψε! Ο καλύτερος τρόπος είναι να προσθέσετε μια στρώση στο αγαπημένο σας μπισκότο ή να το χρησιμοποιήσετε ανάμεσα σε δύο μπισκότα για να φτιάξετε ένα σάντουιτς και voila!

μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για ζάχαρη Αν και το μέλι είναι πλούσιο σε φρουκτόζη, Έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Το μέλι μπορεί να καταναλωθεί από διαβητικούς. Αυτό συμβαίνει επειδή η διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα υπό έλεγχο είναι ένα από τα οφέλη του μελιού.

συμπέρασμα

Το μέλι δεν ανήκει σε καμία καλή ομάδα, όπως τα λαχανικά, τα φρούτα ή το κρέας. Είναι το νέκταρ που συλλέγουν οι μέλισσες από τα λουλούδια και αποθηκεύουν στην κυψέλη τους. τεχνικά Είναι το υγρό στη μέση του λουλουδιού. Αν τίποτα εκτός από τις μέλισσες που μαζεύτηκαν Ο κατασκευαστής θα δηλώσει ότι είναι ανάμεικτο μέλι.

Είναι συχνά ένα επιδόρπιο αντί να έχει το όνομά του από ένα συγκεκριμένο φρούτο ή λαχανικό. Υπάρχουν, φυσικά, πρόσθετα οφέλη, όπως η επούλωση πληγών και η δράση ως απολυμαντικό. Αλλά δεν είναι κάτω από την ιατρική ετικέτα. και τη χρήση μελιού ως γλυκαντικού αντί για ζάχαρη Το μέλι είναι λοιπόν το τέλειο υποκατάστατο ζάχαρης.

θέλετε να χάσετε βάρος καλύτερα οι πληγές επουλώνονται γρηγορότερα Ή έχετε λαμπερό δέρμα; Μέλι είναι η απάντησή σου. Η προσθήκη μελιού στο πλύσιμο του προσώπου σας μία φορά την ημέρα ή η κατανάλωση του με ζεστό νερό μπορεί να δώσει στο δέρμα σας μια γρήγορη λάμψη. Αυτό όμως δεν κάνει το μέλι προϊόν περιποίησης δέρματος.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *