Μπορεί να μπει ποτήρι στο φούρνο;

Ναι, τα γυάλινα σκεύη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ζεστάνετε ή να μαγειρέψετε φαγητό στο φούρνο. Αρκεί να είναι πυρίμαχα γυάλινα σκεύη. Αλλά εάν το δοχείο δεν μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας στη σόμπα ή στο κεφάλι της σόμπας Υπάρχει πιθανότητα το δοχείο να σπάσει ή να σπάσει. Αλλά αν νομίζετε ότι αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να ξέρετε, κάνετε λάθος! Πρέπει να καταλάβετε περισσότερα για τα γυάλινα μαγειρικά σκεύη.

Ένα βασικό ερώτημα που τίθεται συχνά από τους μάγειρες και όσους προσπαθούν να δοκιμάσουν τρόφιμα και μαγειρικά σκεύη είναι, είναι ασφαλές να βάλουμε γυάλινα δοχεία στο φούρνο;

Τώρα, μερικοί από εσάς μπορεί να σκέφτεστε γιατί τα γυάλινα σκεύη χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα/ζεστό φαγητό. μην χρησιμοποιείτε άλλα αντικείμενα Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι πολύ απλή, εδώ πάμε:

Λόγοι χρήσης γυαλιού στο φούρνο

1. Διατηρεί τη θερμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα – Ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι επιλέγουν γυάλινα σκεύη για μαγείρεμα/ζέσταμα φαγητού είναι Αυτά τα γυάλινα σκεύη διατηρούν τη θερμότητα περισσότερο. Διατηρήστε το φαγητό σας ζεστό και ζεστό. Και ποιος δεν θέλει να σερβίρει ζεστό φαγητό;

2. Δεν απελευθερώνει χημικά – Τα μαγειρικά σκεύη από άλλα υλικά απελευθερώνουν επιβλαβείς χημικές ουσίες υπό τη θερμότητα. Αλλά τα γυάλινα μαγειρικά σκεύη δεν εκπέμπουν επιβλαβείς χημικές ουσίες. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν γυάλινα σκεύη αντί για μαγειρικά σκεύη από διάφορα υλικά. λόγω της ανάγκης για μη τοξικά τρόφιμα

3. Εύκολο στο καθάρισμα – Ένας άλλος λόγος που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν γυάλινα μαγειρικά σκεύη σε αντίθεση με άλλα υλικά όπως τερακότα, αλουμίνιο ή πορσελάνη με κόκαλο είναι ότι καθαρίζονται εύκολα. Ο λόγος που τα γυάλινα δοχεία καθαρίζονται εύκολα είναι επειδή δεν έχουν τρύπες όπως άλλα υλικά.

4. Όπως φαίνεται μέσα από – Όπως όλοι γνωρίζουμε, το γυαλί είναι διαφανές. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε αν το φαγητό σας μαγειρεύεται ή όχι. σε άλλα μαγειρικά σκεύη Μπορείτε να δείτε την κορυφή του φαγητού. Αλλά δεν μπορώ να κρίνω αν το φαγητό είναι πλήρως μαγειρεμένο ή όχι. Οπότε καλύτερα να πάτε για γυάλινα σκεύη.

5. Βοηθά στη διατήρηση της θερμοκρασίας και στην αποθήκευση – Τα γυάλινα δοχεία είναι η καλύτερη επιλογή. Αν θέλετε να ξαναζεσταίνετε το φαγητό περιοδικά και έχει επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Τα γυάλινα μαγειρικά σκεύη είναι γνωστά για την ικανότητά τους να διατηρούν τη θερμότητα περισσότερο και να ζεσταίνουν γρήγορα τα κατεψυγμένα τρόφιμα. Εάν αποθηκεύετε συμπληρώματα σε γυάλινα δοχεία Μπορεί να ζεσταθεί αμέσως στο φούρνο.

Τώρα ξέρετε γιατί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν γυάλινα δοχεία περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο είδος. Πρέπει να ξέρετε τι να μην κάνετε για να αποτρέψετε το σπάσιμο των γυαλικών σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το γυαλί στο φούρνο με τον σωστό τρόπο;

1. προσθέστε υγρό – Κάθε φορά που πρόκειται να μαγειρέψετε λαχανικά ή ξηρά τρόφιμα σε γυάλινα δοχεία. Γεμίστε τον πάτο του δοχείου με νερό. όταν αυτό το είδος φαγητού μαγειρεύεται Συχνά αφήνω το νερό να βγει. και επειδή το νερό που απελευθερώνεται δεν είναι καυτό Επομένως, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σπάσει το ζεστό γυάλινο δοχείο.

2. Ρεκόρ – Πριν αγοράσετε ή χρησιμοποιήσετε γυάλινα σκεύη Επιθεωρήστε προσεκτικά για γρατσουνιές και ρωγμές. γιατί αν δεν προσέξεις και τοποθετήσεις αυτά τα ελαττωματικά δοχεία Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το γυάλινο δοχείο σας να σπάσει σε κομμάτια.

3. Διάλεξε το καλύτερο – Υπάρχουν διάφοροι τύποι γυάλινων δοχείων στην αγορά που ισχυρίζονται ότι είναι τα καλύτερα. Τι γίνεται όμως αν θέλετε τα γυάλινα μαγειρικά σας σκεύη να διαρκούν περισσότερο και να μην σπάνε σε ελαφρώς υψηλές θερμοκρασίες; Χρησιμοποιείτε πάντα γυαλί ασφαλείας. Το λείο γυαλί μονώνει τη θερμότητα και σας επιτρέπει να ξαναζεσταίνετε το φαγητό σε μια στιγμή. Επιλέξτε λοιπόν με σύνεση πριν αγοράσετε.

4. Αποφύγετε τις ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας. – Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν χρησιμοποιείτε ένα σετ γυάλινων σκευών είναι το Οι ξαφνικές αλλαγές στη θερμοκρασία μπορεί να είναι επικίνδυνες. Εάν έχετε κατεψυγμένα τρόφιμα σε γυάλινο δοχείο Μην το βάζετε αμέσως στο φούρνο. Αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά να διαλυθεί. μετά βάζουμε στο φούρνο Οι ξαφνικές αλλαγές μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο να σπάσει το γυαλί σας.

Ο λόγος που σπάνε τα γυάλινα δοχεία

Τώρα ξέρετε πώς να κάνετε τα πολύτιμα γυάλινα μαγειρικά σκεύη σας να διαρκούν περισσότερο. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τις αιτίες που προκαλούν το σπάσιμο των γυάλινων δοχείων.

1. Λάθος καθρέφτης – Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους τα γυάλινα σκεύη σπάνε τόσο συχνά είναι επειδή δεν υπάρχει κατάλληλο είδος υλικού για να τοποθετηθεί σε ζεστό φούρνο. Πολλοί κατασκευαστές στην αγορά ισχυρίζονται ότι τα προϊόντα τους είναι ανθεκτικά στη θερμότητα και σας παρέχουν τέτοια προϊόντα σε φθηνή τιμή. Και αν πρέπει να πληρώσετε μερικά δολάρια παραπάνω. Μην ξεγελιέστε από τέτοια προϊόντα και αγοράστε ένα επώνυμο σετ μαγειρικών σκευών από γυάλινο φούρνο. στο τέλος Αν ξοδέψετε επιπλέον χρήματα για να βεβαιωθείτε ότι τα γυάλινα σκεύη σας δεν θρυμματίζονται; Θα πρέπει να το αγοράσετε τώρα

2. διαχείριση – Μερικές φορές είμαστε υπεύθυνοι για την πρόωρη ζημιά των γυάλινων δοχείων. ενώ καθαρίζετε με άλλες συσκευές Χρησιμοποιούμε την ίδια πίεση με οποιαδήποτε άλλη συσκευή. Ή καθαρίστε με ένα πλυντήριο σιδήρου, έτσι όποτε καθαρίζετε το τζάμι πρέπει να καθαρίζονται απαλά

3. υψηλή θερμότητα – Ακριβώς επειδή είναι ανθεκτικό στο φούρνο δεν σημαίνει ότι μπορεί να αντέξει κάθε είδους θερμοκρασίες. Μόλις τα γυάλινα μαγειρικά σκεύη εκτεθούν σε θερμοκρασίες πάνω από 350 βαθμούς Φαρενάιτ, τα σκεύη θα σπάσουν, γι’ αυτό να θυμάστε πάντα τη θερμοκρασία που αποθηκεύετε τα γυάλινα σκεύη σας!

Τελικά Τα γυάλινα μαγειρικά σκεύη είναι ασφαλή για χρήση στο φούρνο μόνο εάν είναι από γυαλί ασφαλείας ή ορίζεται διαφορετικά.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *