Ληγμένη δωρεά κονσερβοποιημένων τροφίμων – Είναι εντάξει να το κάνετε;

Ναι, είναι εντάξει να δωρίσετε κονσέρβες που έχουν παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους. Πολλά κέντρα δωρεάς τροφίμων και τράπεζες τροφίμων δέχονται ληγμένα κονσερβοποιημένα τρόφιμα. Και αυτό είναι εξαιρετικά ευχάριστο. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι καταλήγουν να δωρίζουν ανεπιθύμητα και ληγμένα κονσερβοποιημένα τρόφιμα στα σκουπίδια. Όσοι χρειάζονται φαγητό μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το φαγητό. Επομένως, η δωρεά ληγμένων κονσερβοποιημένων τροφίμων είναι μια καλή ιδέα.

Τι είναι τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα;

Η κονσερβοποίηση είναι η διαδικασία διατήρησης των τροφίμων σε αεροστεγές δοχείο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αναπτύχθηκε τον 18ο αιώνα για ναυτικούς και στρατιώτες εν καιρώ πολέμου. Η επεξεργασία περιλαμβάνει τρία βασικά βήματα.

Η επεξεργασία περιλαμβάνει την κοπή, το ξεφλούδισμα, το θρυμματισμό, την αφαίρεση των οστών, το μαγείρεμα ή το κέλυφος. Το επόμενο βήμα είναι να συσκευάσετε τα τρόφιμα σε αεροστεγή δοχεία, μετά τα οποία τα δοχεία θερμαίνονται για να σκοτωθούν τα βακτήρια και να αποφευχθεί η αλλοίωση.

Είναι ασφαλές να καταναλωθούν οι κονσέρβες μετά την ημερομηνία λήξης;

κατά τη δωρεά τροφίμων Είμαστε υπεύθυνοι για την υγεία και την ευημερία όσων καταναλώνουν τέτοια τρόφιμα. Οι κονσέρβες δεν είναι νόστιμες μετά την ημερομηνία λήξης τους, ωστόσο, οι κονσέρβες δεν είναι επιβλαβείς για την υγεία του καταναλωτή ακόμα και αν καταναλωθούν μετά την ημερομηνία λήξης. Το προϊόν πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση. Τα δοχεία δεν πρέπει να διογκώνονται, να σκουριάζουν, να βαθουλώνουν ή να έχουν διαρροή.

Γιατί να μην δωρίσετε κουτάκια που είναι σε κακή κατάσταση;

Οι κονσέρβες τροφίμων έχουν σφραγισμένη σφράγιση και προστατευτική επένδυση. Αυτό διασφαλίζει ότι το προϊόν διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα. για να αποτρέψετε την είσοδο εξωτερικών μικροοργανισμών στο κουτί Η συσκευασία γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε το φαγητό να μην έρχεται σε επαφή με το μέταλλο του κουτιού.

Ωστόσο, όταν το κουτί είναι διογκωμένο, σκουριασμένο ή έχει τρύπες, το φαγητό δεν μπορεί να καταναλωθεί. Εάν υπάρχουν δόντια στο εξωτερικό Η πρόσκρουση που προκαλείται από την τρύπα μπορεί επίσης να καταστρέψει την εσωτερική επένδυση. Το περιεχόμενο του δοχείου μπορεί να διαβρωθεί σε επαφή με το δοχείο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την αντίδραση του μετάλλου με τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα. και μπορεί να προκαλέσει σκουριά στην επιφάνεια Η αντίδραση μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο και φλεγμονή του κουτιού.

Η βακτηριακή ανάπτυξη είναι επίσης μια πιθανή αιτία διόγκωσης λόγω της απελευθέρωσης ορισμένων αερίων. Οι εκπομπές μπορεί να προκαλέσουν εσωτερική πίεση. Αυτό μπορεί να προκαλέσει το πρήξιμο ή τη διαρροή του κουτιού. Η διαρροή μπορεί να συμβεί λόγω πορώδους ή οποιουδήποτε άλλου λόγου.

Ωστόσο, εάν το δοχείο έχει διαρροή υποδηλώνει ότι δεν είναι σε αεροστεγή σφράγιση Το περιεχόμενο μπορεί να αντιδράσει με το περιβάλλον και να οδηγήσει σε ανάπτυξη βακτηρίων.Επιπλέον, μικροοργανισμοί από το εξωτερικό μπορούν να εισέλθουν στο κουτί. Ως εκ τούτου, δεν είναι ασφαλές να δωρίσετε κονσέρβες τροφίμων που έχουν βαθουλώματα, σκουριασμένα, πρησμένα ή έχουν διαρροή.

Η κατάσταση του κονσερβοποιημένου προϊόντος είναι επακόλουθη ακόμα και αν ένα κονσερβοποιημένο προϊόν είναι εντός της ημερομηνίας λήξης του.

Σχεδιάστε ένα γράφημα για να εμφανίσετε κονσέρβες που μπορούν να δωριστούν;

Ο παρακάτω πίνακας μπορεί να είναι χρήσιμος όταν σκέφτεστε να δωρίσετε κονσέρβες..

κονσερβοποιημένα τρόφιμα επιλέξιμες για δωρεές
ληγμένα κονσερβοποιημένα τρόφιμα Ναί
Κονσερβοποιημένα τρόφιμα με κονσέρβες καταστράφηκαν. αριθμός
ανοιχτό κουτί αριθμός
τρόφιμα που πρέπει να διατηρηθούν στο ψυγείο αριθμός
κονσερβοποιημένα τρόφιμα στο σπίτι αριθμός

Ποια είναι η σημασία των ημερομηνιών λήξης για το σερβίρισμα κονσερβοποιημένων τροφίμων;

όπως είπαμε Μπορείτε να καταναλώσετε και να δωρίσετε κονσέρβες μετά την ημερομηνία λήξης. Ίσως αναρωτιέστε γιατί η συσκευασία έχει ημερομηνία λήξης. Αυτό συμβαίνει για δύο βασικούς λόγους.

1. Να προσδιορίσετε την ημερομηνία λήξης του προϊόντος.

2. Για να σας βοηθήσει να επιλέξετε νέα προϊόντα.

Η ημερομηνία λήξης είναι η ημερομηνία κατά την οποία ο πελάτης αναμένει ότι το προϊόν θα επιδεινωθεί. Αυτό συμβαίνει όταν το προϊόν αρχίζει να χάνει το χρώμα, τη γεύση ή άλλη αλλοιωμένη εμφάνισή του. Μπορεί επίσης να υπάρξουν αλλαγές στις θρεπτικές αξίες.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το προϊόν είναι επιβλαβές ή επιβλαβές για την υγεία. Τα προϊόντα μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν ή να δωριστούν σε κέντρα δωρεάς τροφίμων που δέχονται ληγμένα κονσερβοποιημένα τρόφιμα.

Ο δεύτερος λόγος για να βάλετε ημερομηνία λήξης στις κονσέρβες είναι για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε φρέσκα προϊόντα. Μπορείτε να συγκρίνετε τις ημερομηνίες λήξης και των δύο προϊόντων και να επιλέξετε μια νεότερη ημερομηνία, ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε περισσότερο.

Μπορώ να δωρίσω επεξεργασμένα τρόφιμα;

Μπορώ να δωρίσω ανοιχτή κονσέρβα;

Αν ανοίξετε μια κονσέρβα Το προϊόν σας θα χαλάσει μέσα σε λίγες μέρες, ακόμα κι αν έχει ημερομηνία λήξης.Επίσης, τα περισσότερα κέντρα δωρεάς τροφίμων δεν δέχονται δωρεές ανοιχτών κονσερβών. Αυτό έγινε για λόγους ασφαλείας και λαμβάνοντας υπόψη πιθανές ανησυχίες για την υγεία.

Τι είδη κονσερβοποιημένων τροφίμων μπορούν να δωριστούν;

Μπορείτε να δωρίσετε όλα τα είδη κονσερβοποιημένων τροφίμων. Μερικά από τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα που γίνονται δεκτά από τις τράπεζες τροφίμων περιλαμβάνουν:

1. Φυστικοβούτυρο

2. Ζυμαρικά

3. Ρύζι

4. Φασόλια σε κονσέρβα

5. Κονσερβοποιημένα ψάρια

6. Κονσερβοποιημένα φρούτα

7. Σούπα σε κονσέρβα

8. Κονσερβοποιημένα λαχανικά

9. Κονσέρβα στιφάδο

Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση μια εξαντλητική λίστα, ωστόσο, υπάρχουν είδη που έχουν μεγάλη ζήτηση από τράπεζες τροφίμων και σταθμούς δωρεάς τροφίμων.

Το ελαιόλαδο, το κρέας και οι σάλτσες για σαλάτες επιτρέπονται εάν δεν απαιτείται ψύξη.Επιπλέον, στα κέντρα δωρεάς τροφίμων δεν αρέσουν τα κατεστραμμένα συσκευασμένα τρόφιμα. Τα είδη με ανοιχτά πακέτα δεν θα ταξινομηθούν και δεν θα διανεμηθούν από εθελοντές. Οι κονσέρβες που έχουν ανοιχτεί δεν μπορούν να καταναλωθούν για λίγες μέρες χωρίς ψυγείο. ακόμα κι αν είναι παγωμένο Τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα θα διαρκέσουν μόνο μερικές ημέρες.

Πολλά κέντρα δωρεάς τροφίμων αντιπαθούν τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα στις ιδιωτικές κουζίνες, επειδή τα συστατικά δεν είναι εγγυημένα. Διανεμήθηκαν κακώς συσκευασμένα κονσερβοποιημένα τρόφιμα. Αυτό περιλαμβάνει σκουριασμένα κουτιά, διογκωμένα κουτιά, βαθουλώματα σε κουτιά και δοχεία που διαρρέουν

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *