Καλούπι στην οροφή ποπ κορν μπάνιου (πώς να το διορθώσετε)

Μπορείτε να αποφύγετε τη μούχλα στα ποπ κορν έχοντας καλό αερισμό, χωρίς διαρροές νερού και καθαρίζοντας τακτικά τις τουαλέτες σας. για το υπάρχον καλούπι Διορθώστε το πλένοντας εκ των προτέρων την οροφή και εφαρμόζοντας διάλυμα κατά της μούχλας. Αφήστε το για λίγο, καθαρίστε, ξεπλύνετε, στεγνώστε, μπαλώστε και βάψτε.

Η ιδιοκτησία ενός σπιτιού είναι θέμα υπερηφάνειας για πολλές οικογένειες. Αλλά είναι καλό να καταλάβετε ότι το σπίτι σας απαιτεί μια τεράστια επένδυση. Οι οροφές ποπ κορν είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που απαιτούν συνεχή συντήρηση. Ο ουρανίσκος ποπ κορν ήταν σκληρός. Συχνά είναι ένα σημαντικό υπόστρωμα για την ανάπτυξη μυκήτων.

Μπορείτε να εξασφαλίσετε καλό αερισμό ανοίγοντας τις πόρτες και τα παράθυρα του μπάνιου και της κουζίνας σας. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον ανεμιστήρα σε αυτές τις περιοχές. για διαρροή νερού Ελέγξτε τους σωλήνες που συνδέουν την κουζίνα και το μπάνιο σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν διαρροές. Θα πρέπει να στρίψετε τον σωλήνα για να αποφύγετε τη συμπύκνωση. Καθαρίζετε τακτικά το μπάνιο για να απομακρύνετε τα σπόρια μούχλας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ντους, χαλάκια πόρτας και κουρτίνες κατά της μούχλας για να αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας.

Βήματα για την επισκευή της οροφής του μπάνιου:

Βήμα 1: Ελέγξτε για αμίαντο

Αυτό το βήμα είναι σημαντικό και δεν πρέπει να το παραλείψετε! Ο αμίαντος είναι ένα κοινό ορυκτό που βρίσκεται σε σκληρές στέγες, όπως οι οροφές ποπ κορν. Καλό είναι λοιπόν να ελέγξετε την οροφή του ποπ κορν για αμίαντο. γιατί συνδέεται με καρκίνο του πνεύμονα Εάν δεν είστε σίγουροι αν η οροφή σας με ποπ κορν δεν περιέχει αμίαντο, Θα πρέπει να καλέσετε μια εταιρεία που μειώνει τη χρήση αμιάντου και να ελέγξετε την οροφή σας πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρισμού.

Βήμα 2: Αποκτήστε τον ατομικό σας προστατευτικό εξοπλισμό

Τα περισσότερα από τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για να απαλλαγούμε από τη μούχλα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και αναπνευστικά προβλήματα. Επομένως, είναι καλύτερο να έχετε προστατευτικό εξοπλισμό πριν αρχίσετε να καθαρίζετε το καλούπι από την οροφή του μπάνιου.

Ο εξοπλισμός ασφαλείας που πρέπει να έχετε είναι ο εξής.

1. Ρούχα εργασίας μιας χρήσης

2. Γάντια από καουτσούκ νιτριλίου

3. Καλύμματα παπουτσιών μιας χρήσης

4. Ολοστρόγγυλο γυαλί

5. Αναπνευστήρας εγκεκριμένος από τον OSHA

Αν και η αγορά αυτών των συσκευών μπορεί να φαίνεται ακριβή, Αλλά η διασφάλιση της ασφάλειας της διαδικασίας καθαρισμού είναι μια σημαντική επένδυση για την υγεία της οικογένειάς σας.

Βήμα 3: Προστατέψτε το υπόλοιπο σπίτι

Εάν έχετε ασχοληθεί με το βάψιμο της οροφής μία ή δύο φορές, αυτό είναι το μέρος που πρέπει να είστε. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να μην απλωθεί το χρώμα στα δάπεδα και τα έπιπλά σας. Η απαλλαγή από τη μούχλα δεν είναι διαφορετική. Καλύψτε τις επιφάνειες και τα δάπεδα του μπάνιου με πλαστική επένδυση για να προστατεύσετε το υπόλοιπο σπίτι. Κλείστε το φις ρεύματος όταν καθαρίζετε την οροφή για να αποτρέψετε την εξάπλωση των σπόρων παντού. Αν ο καιρός είναι ήρεμος Ανοίξτε διάπλατα το παράθυρο του μπάνιου. ενώ συνεχίζετε να καθαρίζετε

Εάν θέλετε να καθαρίσετε την οροφή με ηλεκτρική σκούπα για να αποφύγετε τη συσσώρευση βρωμιάς κατά τον καθαρισμό. Χρησιμοποιήστε μια στιβαρή σκάλα για να αποκτήσετε πρόσβαση όπως χρειάζεται.

Βήμα 4: Προπλύνετε την οροφή

Έχετε πλέον συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα και οργανώσατε το υπόλοιπο σπίτι. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε το καθάρισμα. Ξεκινήστε πλένοντας πρώτα την πληγείσα περιοχή. Πλύνετε προσεκτικά τη μορφοποιημένη περιοχή με ένα πανί ή σφουγγάρι χρησιμοποιώντας ένα ήπιο απορρυπαντικό, όπως σαπούνι πιάτων και ζεστό νερό. Αυτό θα χαλαρώσει τη φόρμα από την υφή του ποπ κορν. Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα να τα αφαιρέσετε. Βεβαιωθείτε ότι έχει στεγνώσει τελείως πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Βήμα 5: Κατασκευάστε και εφαρμόστε την απαιτούμενη λύση

Ήρθε η ώρα για το κύριο γεγονός. Χρησιμοποιήστε κατάλληλο αντιμυκητιασικό διάλυμα. Μπορείτε να αγοράσετε ειδικά προϊόντα για το σκοπό αυτό στα αντίστοιχα καταστήματα. Η δημιουργία μιας λύσης DIY που είναι πολύ αποτελεσματική και φθηνή είναι πολύ εύκολη. Ρίξτε χλωρίνη και νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού σε αναλογία 1:10. που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Αλλά αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος.

Ψεκάστε με σπρέι κατά της μούχλας σε όλη την οροφή του μπάνιου. Χρησιμοποιήστε ένα πανί ή σφουγγάρι για να πιέσετε το διάλυμα στη ρωγμή. Αφήστε το να μουλιάσει στην επιφάνεια για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Βήμα 6: Καθαρίστε, ξεπλύνετε και στεγνώστε.

όταν στεγνώσει Σκουπίστε την επιφάνεια της οροφής με ένα πανί και ζεστό νερό. Θυμηθείτε να αλλάζετε ρούχα και νερό συχνά. Μπορείτε να ψεκάσετε ξανά την περιοχή με μυκητοκτόνο. Και επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα αν εξακολουθείτε να βλέπετε μούχλα.

Μόλις η οροφή απαλλαγεί από μούχλα, δώστε της χρόνο να στεγνώσει – ανοίξτε τα παράθυρα και τις πόρτες στο μπάνιο για να αερίσετε και να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά της χλωρίνης.

Βήμα 7: Patch και Paint

Το τελευταίο βήμα είναι να αγγίξετε την κατεστραμμένη περιοχή της οροφής του μπάνιου. Ολοκληρώστε την εργασία με ένα σπρέι επιφάνειας. Φροντίστε να διορθώσετε τυχόν χρωματικά σημεία που λείπουν.

Άλλοι τρόποι για να απαλλαγείτε από τη μούχλα

Χρησιμοποιώντας λευκό ξύδι

Το λευκό ξύδι είναι όξινο και μπορεί να αφαιρέσει το 82% των βακτηρίων από μη πορώδεις, πορώδεις και μαύρες επιφάνειες μούχλας. Επειδή η μυρωδιά εξατμίζεται γρήγορα από τις περισσότερες επιφάνειες. επομένως θα πρέπει να χρησιμοποιείται με ασφάλεια

στο μπουκάλι ψεκασμού σας Προσθέστε απεσταγμένο διάλυμα ξιδιού αραιωμένο με μαγειρική σόδα, νερό και 3% αραιωμένο διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου. Ποπ κορν για να καθαρίσετε την οροφή Η προσθήκη νερού στο ξύδι είναι λιγότερο αποτελεσματική καθώς περιέχει μόνο 20% οξικό οξύ.Περιμένετε μερικά λεπτά για να κορεστεί η επικαλυμμένη επιφάνεια με το διάλυμα.Τέλος, καθαρίστε την περιοχή με νερό και αφήστε την επιφάνεια να στεγνώσει για λίγα λεπτά. Μετά από μερικές ώρες, η μυρωδιά του ξιδιού θα εξαφανιστεί.

Χρήση μαγειρικής σόδας

Η μαγειρική σόδα είναι γνωστή για την ανακούφιση της καούρας και την απορρόφηση των οσμών. Ασφαλές για εσάς και τα κατοικίδια σας. και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξάλειψη της μαύρης μούχλας

Διαλύστε 1/4 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Τώρα ψεκάστε την επιφάνεια του καλουπιού με το διάλυμα και τρίψτε με μια βούρτσα για να αφαιρέσετε τη μούχλα. Επαναλάβετε τη διαδικασία ψεκασμού και στεγνώματος των περιοχών χωρίς καθαρισμό για να αποτρέψετε επαναλαμβανόμενες προσβολές στη στέγη σας.

Ποιοι είναι οι γενικοί κίνδυνοι για την υγεία της μούχλας;

Ο μύκητας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας όπως πνευμονία, ιγμορίτιδα, αλλεργικές αντιδράσεις και πόνο στο στήθος. Τα άτομα με παθήσεις όπως το εμφύσημα και το άσθμα διατρέχουν κίνδυνο για μυκητιασικές ασθένειες. εάν λαμβάνετε χημειοθεραπεία Θα πρέπει να αποφεύγετε να έρθετε σε επαφή με μούχλα.Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή είστε απαλλαγμένοι από οποιαδήποτε ασθένεια δεν σημαίνει ότι απαλλάσσεστε από τυχόν προβλήματα υγείας που προκαλούνται από τη μούχλα.

Μιλήστε με το γιατρό σας εάν πιστεύετε ότι μπορεί να έχετε πρόβλημα υγείας λόγω έκθεσης σε μούχλα. Μέσω μιας σειράς εξετάσεων, ο γιατρός σας θα διαγνώσει και θα συνταγογραφήσει τη σωστή θεραπεία για εσάς. Πρέπει να καθαρίσετε το καλούπι από την οροφή του ποπ κορν για να αποφύγετε περαιτέρω έκθεση.

Πώς να αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας στις οροφές ποπ κορν;

Πώς να αποτρέψετε τη μούχλα

Η μούχλα προσελκύει την υγρασία. καλά αεριζόμενο Μπορεί να είναι σημαντικό για την καταπολέμηση της μούχλας. Ο ανεμιστήρας θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένος στο μπάνιο αφού κάνετε ντους. Επιπλέον, φτιάχνοντας σάλτσα σπαγγέτι (κάτι που πρέπει να μαγειρεύεται όλη μέρα). Ενεργοποιήστε τον ανεμιστήρα πάνω από τη σόμπα.

Ανοίξτε τα παράθυρά σας για να επιτρέψετε τη σωστή ροή αέρα. Θα πρέπει να απενεργοποιήσετε το κλιματιστικό και να ενεργοποιήσετε τον αφυγραντήρα. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή συνθηκών που προκαλούν συμπύκνωση υγρασίας. που κάνει τη μούχλα πιο ελκυστική

1. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν διαρροές γύρω από τους σωλήνες σας.Αποτρέψτε την είσοδο εξωτερικού νερού στο σπίτι με σωλήνες που έχουν διαρροή Προστασία από την υγρασία στο σπίτι σας με κάθε κόστος Ωστόσο, διασφαλίζει ότι δεν υπάρχει μούχλα στην οροφή.

2. πάντα κενό μούχλα τρώει σκόνη Επομένως, κρατήστε το σπίτι χωρίς σκόνη. Μπορείτε να το κάνετε αυτό καθαρίζοντας το σπίτι σας τακτικά χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία.

3. Βεβαιωθείτε ότι το σύστημα HVAC έχει καθαριστεί επαγγελματικά.Η τακτική συντήρηση βοηθά στην πρόληψη της μούχλας και στη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα.

Μπορείτε να βάψετε πάνω από το καλούπι στην οροφή του μπάνιου;

Βάψτε την οροφή του μπάνιου

Ναι, αλλά είναι καλύτερο να βάψετε την επιφάνεια αφού ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και προφυλάξεις. Αστάρια κατά της μούχλας και κατά της μούχλας σε χώρους υψηλής υγρασίας όπως κουζίνες, πλυντήρια και μπάνια για την αποφυγή επαναβαφής. Βάψτε μόνο σε αβλαβή μούχλα ή ωίδιο.

Υπάρχουν πολλά χρώματα στην αγορά που λειτουργούν καλύτερα σε χώρους με υψηλή υγρασία. Η πρώτη σας γραμμή άμυνας είναι να χρησιμοποιήσετε στεγανωτικά, αστάρια και χρώματα κατάλληλα για μπάνια και κουζίνες με υψηλή υγρασία, υπόγεια και δωμάτια πλυντηρίων. Θα αποφύγετε τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα μούχλας και μούχλας.

Ποιο είναι το μέσο κόστος αφαίρεσης μούχλας;

Σύμφωνα με την έρευνα του HomeAdvisor, το μέσο κόστος αφαίρεσης μούχλας ανά τετραγωνικό πόδι είναι Μεταξύ $10 και $25Η αφαίρεση μιας περιοχής κάτω των 10 τετραγωνικών ποδιών κοστίζει 50 $ και πάνω από 6.000 $, η απαλλαγή από τη μούχλα μπορεί να είναι ακριβή εάν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ξέρει πώς ριζώνει. ειδικά για θερμότερα κλίματα που θα αυξήσει την υγρασία όλο το χρόνο

τελικές σκέψεις

Αν και οι οροφές ποπ κορν απαιτούν μια τακτική διαδικασία καθαρισμού για την αποφυγή μούχλας και μούχλας, μπορούν να καθαρίζονται τακτικά. Αλλά θα πρέπει να εξαλειφθεί αμέσως μόλις εμφανιστεί. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα ή να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα, λευκό ξύδι, υπεροξείδιο του υδρογόνου κ.λπ. εάν η κατάσταση είναι τραγική. Προσλάβετε έναν επαγγελματία για να αφαιρέσει μαύρους λεκέδες και μούχλα. ειδικά στην οροφή του μπάνιου Αυτό θα μπορούσε να είναι μια υγρή περιοχή στο σπίτι σας.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *