Η διαφορά μεταξύ βαφής οροφής και βαφής τοίχου: Όλα εξηγούνται

Σκεφτήκατε ποτέ να το ξαναβάψετε; Το χρώμα οροφής και το χρώμα τοίχου διαφέρουν και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά. Για παράδειγμα, το βάψιμο τοίχων απαιτεί δύο στρώσεις για να πετύχετε την επιθυμητή εμφάνιση του σπιτιού σας. ενώ η βαφή οροφής λειτουργεί καλύτερα με ένα μόνο χέρι..

Αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη βαφή για τοίχους και οροφές. Διαβάστε περισσότερα για το τι είναι, τις διαφορές και τους παράγοντες. επηρεάζοντας την επιλογή του χρώματος

Έννοια βαφής οροφής και βαφής τοίχων:

Το χρώμα είναι ένα υγρό που απλώνεται εύκολα αφού μετατραπεί σε παχύρρευστη σύσταση. Αν αναρωτιέστε τι είναι η βαφή οροφής και τοίχου; Αυτή η ενότητα θα εξηγήσει περαιτέρω.Ωστόσο, πριν μπείτε στα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Βεβαιωθείτε ότι τα δύο έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Έχουν επίσης διαφορετικά χαρακτηριστικά που μπορούν να επηρεάσουν την τελική εμφάνιση του σπιτιού σας.

Τι είναι η βαφή οροφής;

Τι είναι η βαφή οροφής;

Η βαφή οροφής είναι μια λεία βαφή με καλή ανάμειξη και γυαλάδα. Η γυαλιστερή εμφάνιση είναι πιο κατάλληλη για καθαρές επιφάνειες σε σύγκριση με τα ματ φινιρίσματα. Διευκολύνει επίσης το σχέδιο σε κατακόρυφη γωνία λόγω της προσθήκης. όπως υποδηλώνει το όνομα Γενικά σχεδιασμένο για χρήση οροφής. Καλύπτει όλες τις ατέλειες και να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν ψεγάδια με μία μόνο εφαρμογή.

Τύποι βαφών οροφής:

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι χρωμάτων οροφής που σας δίνουν πολλές επιλογές όταν ψωνίζετε.Ωστόσο, τα χρώματα οροφής διατίθενται μόνο σε περιορισμένο αριθμό χρωμάτων. που σε εμποδίζει να παίξεις με τα χρώματα Το πιο κοινό πρότυπο για τα χρώματα οροφής είναι το λευκό και οι αποχρώσεις του λευκού, ωστόσο, είναι επίσης δυνατοί προσαρμοσμένοι χρωματικοί συνδυασμοί. Υποθέτοντας ότι θέλετε ακόμα χρωματιστά πουκάμισα. Είναι απαραίτητο να φανταστείτε την τελική όψη της οροφής πριν βάψετε τις μαύρες σκιές. Το χρώμα του φωτός έχει μεγάλη επίδραση στο δωμάτιο και τη μεγάλη σκάλα. παρόμοια με το λευκό των παραπάνω

Τα διαφορετικά χρώματα οροφής έχουν διαφορετικές τιμές και αντοχή. εδώ είναι ένα παράδειγμα

Prestige Paint Εσωτερική βαφή και αστάρι σε βαφή οροφής:

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό χρώμα λατέξ για οροφές. Δύσκολο στο καθάρισμα γιατί λεία σαν χρώμα λατέξ Είμαι βέβαιος ότι τώρα αναρωτιέστε αν υπάρχουν πολλά χρώματα. Αυτή είναι η καλύτερη βαφή οροφής για τέλειο φινίρισμα και υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές χρωμάτων για να διαλέξετε. Μπορείτε να επιλέξετε γιατί είναι ευέλικτα και ανθεκτικά.

Ποιο είναι το χρώμα του τοίχου;

Ποιο είναι το χρώμα του τοίχου;

Το χρώμα τοίχου δεν πρέπει να συγχέεται με το χρώμα τοίχου. Το τελευταίο αναφέρεται στο έργο τέχνης που εμφανίζεται στον τοίχο και αναφέρεται επίσης ως τοιχογραφία. Το χρώμα τοίχου είναι ένα λεπτό στρώμα χρώματος που εφαρμόζεται στους τοίχους. ώστε ο σοβατισμένος τοίχος να έχει καλό φινίρισμα επιφάνειας Θα χρειαστείτε περισσότερες από μία στρώσεις βαφής.

Τύποι χρωμάτων τοίχου:

Υπάρχουν διάφοροι τύποι βαφής τοίχου ανάλογα με το δωμάτιο που σκοπεύετε να βάψετε. Για παράδειγμα, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε στο μπάνιο σας βαφή τοίχου ανθεκτική στο μούχλα λόγω της έκθεσης στο νερό. Πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν επιλέγετε μια βαφή τοίχου για την κρεβατοκάμαρα του παιδιού σας. Θέλετε κάτι που θα αντέχει στην τριβή και θα καθαρίζεται συχνά. Αυτό ισχύει και για τους τοίχους της κουζίνας.

1. Βαφή τοίχου με βάση το νερό:

Αυτό είναι ένα είδος βαφής που απαιτεί καθαρισμό τοίχων πριν από τη βαφή. Ας πούμε ότι η προηγούμενη βαφή που βάλατε στον τοίχο ήταν λαδομπογιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γυαλόχαρτο για να τρίψετε την ανώμαλη επιφάνεια στο επιθυμητό φινίρισμα. Μετά από αυτό, θα βοηθήσει να προσκολληθεί στην επιφάνεια του τοίχου.

2. Βαφή τοίχου με βάση το λάδι:

Οι λαδομπογιές συνιστώνται για πιο πλούσιο φινίρισμα και μεγαλύτερη αντοχή, ωστόσο, μπορεί να είναι συντριπτικές καθώς εκπέμπουν ισχυρούς αναθυμιάσεις. Αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν σε όλες τις επιφάνειες. Αλλά δεν μπορεί να ξεπλυθεί με νερό. Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε και χρησιμοποιείτε νέφτι για να καθαρίσετε ανεπιθύμητα πράγματα με μπογιά ή πινέλα.

3. Crown Solo One Coat Satin:

Εκτός κι αν βάφετε σκούρο χρώμα. Χρειάζεστε μόνο μία στρώση για μια επαγγελματικά αδιαφανή επιφάνεια με αυτό το είδος βαφής. Δεν στάζει και δεν μουτζουρώνει λόγω της παχύρρευστης σύστασής του που παρέχει εξαιρετική κάλυψη, με χρόνο στεγνώματος 6-12 ώρες. Είστε έτοιμοι να πάτε.

Η διαφορά μεταξύ βαφής οροφής και βαφής τοίχου:

Ας υποθέσουμε ότι ετοιμάζεστε να βάψετε το εσωτερικό. Αυτές είναι σημαντικές πληροφορίες που θα επηρεάσουν την τελική επιλογή χρώματος. Είτε επιλέξετε να βάψετε την οροφή είτε τους τοίχους. Ακολουθούν ορισμένες διαφορές που πρέπει να λάβετε υπόψη:

χαρακτηριστικό: Βαφή οροφής: Χρώμα τοίχου:
χρώμα Μπορείτε εύκολα να βάψετε ροζ ή γαλάζιο. Στη συνέχεια στεγνώνει και γίνεται λευκό. Εξαρτάται από το πώς κατασκευάζονται ορισμένες μάρκες. Αυτό σας βοηθά να το εφαρμόσετε ομοιόμορφα καθώς μπορείτε εύκολα να δείτε πού το χάσατε. καθώς υπάρχουν πολλά χρώματα για να διαλέξετε Αν θέλετε ένα άγνωστο χρώμα Θα ζωγραφίσεις στο χέρι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία εκπληκτικών σχημάτων και σχεδίων από διαφορετικά χρώματα, χρώματα και υφές. Αυτό τους κάνει πολύ ευέλικτους.
συστατικό: Το χρώμα κρύβει όλες τις ατέλειες ενώ καλύπτει όλες τις άκρες. Είναι επίπεδο και έχει έναν τρόπο να κρύβει μικροσκοπικές ανωμαλίες εκεί που το ανακλώμενο φως δεν φτάνει. Υψηλό ιξώδες και αφαιρεί τα σταγονίδια νερού. Το χρώμα τοίχου μπορεί να καθαριστεί εύκολα με σαπούνι και νερό χάρη στον ανθεκτικό σχεδιασμό του. Επίσης δεν καταστρέφεται εύκολα από το τρίψιμο κατά το καθάρισμα. Μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορες υφές. Και αν θέλετε να κάνετε το δωμάτιο πιο ευρύχωρο Η γυαλιστερή βαφή τοίχου είναι η επιλογή για εσάς.
ιξώδες Υψηλό ιξώδες για αποφυγή πιτσιλίσματος και πιτσιλίσματος. Είναι ένα χρώμα που στεγνώνει γρήγορα σε σύγκριση με τα χρώματα τοίχου. Είναι λεπτό και εύκολο να πιτσιλιστεί και να πιτσιλιστεί.
αντοχή Καλή πρόσφυση σε διάφορες επιφάνειες, χωρίς ξεφλούδισμα ή ρωγμές. Τα χρώματα τοίχου με βάση το λάδι είναι πιο ανθεκτικά από τα χρώματα με βάση το νερό. Είναι μια τέλεια επιλογή για κούρεμα και χύτευση καθώς η ρητίνη σκληραίνει όταν στεγνώσει.

Παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή του χρώματος:

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για τα καλύτερα χρώματα βαφής τοίχου και οροφής για τον χώρο σας; Αυτή η ενότητα στοχεύει να αποκαλύψει σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν λάβετε μια τελική απόφαση. Η επιλογή ενός χρώματος τελειώνει μόνο το ήμισυ της διαδικασίας σχεδιασμού πριν ασχοληθεί με το κύριο έργο της βαφής. Ακολουθούν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή ενός χρώματος:

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ:

Μια καλή βαφή θα πρέπει να έχει τις σωστές ιδιότητες επίστρωσης.Θα πρέπει να τελειώνει τη δουλειά γρήγορα και εύκολα να καλύπτει ατέλειες και ατέλειες.

1. παράγοντας μυρωδιάς:

Βοηθάει αν γνωρίζετε τη χημεία στο χρώμα πριν το πάρετε. Θα πρέπει να είναι απαλλαγμένο από επιβλαβείς χημικές ουσίες ανεξάρτητα από την τιμή. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ξοδεύετε περισσότερο ή λιγότερο σε πράγματα που προηγουμένως προκαλούσαν προβλήματα υγείας που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. περίεργος Σκέψου προσεκτικά και να ξέρεις τις προτεραιότητές σου

2. Δυνατότητα πλυσίματος:

Φυσικά, αυτό είναι σημαντικό γιατί εξαρτάται από χώρους που χρησιμοποιούνται συχνά, όπως διάδρομοι, κουζίνες, φράχτες και βεράντες.Λάβετε υπόψη ότι η δυνατότητα πλυσίματος εξαρτάται από την επιλογή της επιφάνειας που θα επιλέξετε. Η γυαλάδα καθιστά εύκολο τον καθαρισμό.

3. Ακεραιότητα χρώματος:

Αυτό είναι σημαντικό. Ειδικά αν ψάχνετε για χρώμα που διαρκεί. Ορισμένα μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν βαθύτερα, πιο πλούσια χρώματα. που θα παραμείνει φωτεινό για πολλά χρόνια Τώρα, ποιος δεν θέλει ένα μακράς διαρκείας όμορφο εσωτερικό σπίτι;

Περίληψη:

Σε γενικές γραμμές, το είδος της βαφής που χρειάζεστε θα εξαρτηθεί από την περιοχή που θέλετε να βάψετε στο σπίτι σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε να ζωγραφίζετε σε μικρή κλίμακα, όπως ανώμαλους τοίχους. σε μέρος με άμεσο ηλιακό φως Ας υποθέσουμε ότι ζωγραφίζετε την εποχή της ξηρασίας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτό μπορεί να είναι το πρώτο σας DIY, αυτό θα σας βοηθήσει πολύ. Ελπίζω όλες οι πληροφορίες να είναι χρήσιμες. Και τώρα είστε έτοιμοι να αγοράσετε το κατάλληλο χρώμα για τον χώρο σας. Απολαύστε!

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *