Είναι τα κεραμικά μπολ ασφαλή στο φούρνο;

Είναι ασφαλή τα κεραμικά μπολ στον φούρνο; Είναι μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις αυτή την περίοδο. Οπότε η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι-

Όχι, δεν είναι όλα τα κεραμικά μπολ ασφαλή στο φούρνο. Εκτός κι αν αγοράσατε ένα ειδικό κεραμικό μπολ κατάλληλο για φούρνο ή έχει γράψει στο κάτω μέρος του μπολ. Τα ειδικά βαμμένα μπολ δεν είναι ασφαλή στο φούρνο. Ελέγξτε λοιπόν παρακάτω πριν βάλετε το μπολ στο φούρνο.

Αλλά το να γνωρίζετε εάν τα κεραμικά μπολ είναι ασφαλή στο φούρνο δεν αρκεί. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε περισσότερα για τα κεραμικά μπολ. που θα συζητήσουμε παρακάτω.

Πρώτα απ ‘όλα, τι είναι ένα κεραμικό μπολ; Αν ξέρεις να φτιάχνεις κεραμικά μπολ Θα καταλάβετε εύκολα αν το κεραμικό μπολ μπορεί να μπει στο φούρνο ή όχι. Τα κεραμικά μπολ είναι γενικά κατασκευασμένα από πηλό, τάλκη και το στοιχείο της γης.

Τα κεραμικά μπολ έχουν κλασική υφή και βοηθούν στο να ζεστάνετε γρήγορα το φαγητό σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα κεραμικά μπολ χρησιμοποιούνται στα περισσότερα σπίτια σήμερα. Λόγω της γρήγορης ζωής σήμερα Έτσι οι άνθρωποι δεν έχουν χρόνο να μαγειρέψουν ή να ξαναζεστάνουν φαγητό με τον παραδοσιακό τρόπο. Έτσι για την ταραχώδη ζωή Το κεραμικό μπολ αποδεικνύει έτσι την πανοπλία που λάμπει τη νύχτα. Αν και δεν είναι όλα τα κεραμικά ανθεκτικά στη θερμότητα. Αλλά τα περισσότερα από αυτά είναι ανθεκτικά στη θερμότητα. Και επειδή είναι κατασκευασμένο από πρώτες ύλες όπως πλακάκια και τούβλα. επομένως μπορεί να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες Ειδικά η ολοκαίνουργια προηγμένη κεραμική θερμοκρασία.

Τι συμβαίνει όταν βάζετε κεραμικά στο φούρνο;

Τώρα ξέρετε τα βασικά των κεραμικών μπολ. Πρέπει να γνωρίζετε κάποιες λεπτομέρειες, εδώ είναι μερικές:

1. Αντίδραση σε θερμότητα/κρούση

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν βάλετε τα κεραμικά μπολ σας στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων είναι ότι Τα κεραμικά μπολ τείνουν να διαστέλλονται υπό τη θερμότητα. Εάν το μπολ που χρησιμοποιείτε δεν είναι ανθεκτικό στη θερμότητα Υπάρχει περίπτωση να σπάσει ή να σπάσει το μπολ όταν το αποσύρετε από τη φωτιά.

Ακόμη και τα μπολ που ισχυρίζονται ότι είναι πυρίμαχα μπορούν να αντέξουν κάποιο βαθμό θερμότητας. Ενώ μπορεί επίσης να αντέξει έως και 3.000 Fahrenheit, τείνει να σπάει όταν εκτίθεται στη θερμότητα. Αλλά δυσκολεύει και τον καθαρισμό. Και δεν μπορείτε πλέον να το χρησιμοποιείτε για να αποθηκεύετε τρόφιμα ή να διατηρείτε τα τρόφιμα ζεστά.

Πολλοί από εμάς αγνοούμε ότι οι ρωγμές σε κεραμικά μπολ γίνονται σπίτι σε μια μυριάδα βακτηρίων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη μόλις βάλετε φαγητό σε αυτά.

2. Δείτε το τέλειο κεραμικό μπολ.

Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα νέο κεραμικό μπολ. Ρίξτε μια ματιά στο αντικείμενο που ψάχνετε. Αν κάνετε μια καλή αναζήτηση, θα βρείτε πολλούς τύπους μπολ για να διαλέξετε.

Υπάρχει άλλος τύπος κεραμικού μπολ για την παρασκευή ζύμης για κέικ και άλλος τύπος για τη θέρμανση φαγητού στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου όταν αγοράζετε κεραμικά μπολ είναι να μην κάνετε συμβιβασμούς στην τιμή.Αν χρειαστεί ξοδεύουν λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο. Προσπαθήστε όμως να αγοράσετε μπολ διαφορετικών μάρκων, όπως ο άστριος.

Θα βρείτε πολλές μάρκες που πωλούνται λιγότερο, αλλά ισχυρίζονται ότι είναι ασφαλείς για φούρνο. Αλλά σας προτείνω να μην ρισκάρετε και να προτιμήσετε μια μάρκα γνωστή για τα ανθεκτικά στη θερμότητα κεραμικά μπολ της.

3. θερμοκρασία για να είστε προσεκτικοί

Τώρα, μόνο και μόνο επειδή τα κεραμικά σας σκεύη λένε ότι είναι ασφαλή για φούρνο. Δεν μπορείτε να το αφήσετε στη ζέστη για ώρες. Ακόμη και με θερμική προστασία Αλλά μια σειρά από θερμικά κεραμικά μαγειρικά σκεύη μπορούν να το χειριστούν. Εάν εκθέσετε το μαγειρικό σας σκεύος σε θερμοκρασίες μεταξύ 226°C (439°F) και 573°C (1063°F), το κεραμικό σας σκεύος είναι πιο πιθανό να σπάσει. Έτσι, ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε κεραμικό που ισχυρίζεται ότι είναι ανθεκτικό στη θερμότητα. Δεν θα μπορείτε να συλλάβετε τα κενά.

Κεραμική κατσαρόλα φούρνου.jpg

Ελέγχουμε τη γέμιση πριν τη βάλουμε στο φούρνο.

Αν και τα κεραμικά είναι ανθεκτικά σε κάποιο βαθμό. Αλλά δεν επηρεάζονται όλα τα κεραμικά από τη θερμότητα. Επομένως, πριν βάλετε το μπολ στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων Θα πρέπει να ελέγξετε παρακάτω για μια υπενθύμιση ότι μπορεί να μπει στο φούρνο ή όχι. και αν είναι ασφαλές Μπορείτε να το βάλετε ευχαρίστως στο φούρνο. Αν όχι, προτείνω να μην το βάλετε στο φούρνο. Αν πέσει το μπολ με οποιονδήποτε τρόπο Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το αγαπημένο σας κεραμικό μπολ να βγει από τον φούρνο και να καταστραφεί!

Υπάρχει ένα ακόμη πράγμα που μπορείτε να κάνετε εάν έχετε σύγχυση σχετικά με το αν το κεραμικό μπολ που φέρατε ή αυτό που σας έδωσε η γιαγιά είναι ασφαλές για φούρνο. Αν δείτε μια επωνυμία όπως η Corningware ή η Pyrex, ελέγξτε αν είναι ασφαλής για φούρνο ή αν είναι άλλης μάρκας. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να ερευνήσετε και να δείτε αν τα συστατικά τους θερμαίνονται.

Είναι τα κεραμικά επιρρεπή στο ράγισμα στο φούρνο;

Αυτή είναι μια συχνή ερώτηση (FAQ) από πολλούς ανθρώπους. Όχι, δεν σπάνε ούτε εκρήγνυνται. Είναι όμως πολύ κατεστραμμένα και ραγισμένα, λοιπόν, πριν βάλετε τα κεραμικά σκεύη απευθείας στο φούρνο. Βεβαιωθείτε ότι τα κεραμικά σας σκεύη είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Συνοπτικά, είναι Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεραμικά μπολ στο φούρνο μόνο εάν είναι Μόνο «ασφαλές φούρνο», διαφορετικά κινδυνεύετε να καταστρέψετε τα μαγειρικά σας σκεύη! Αν θυμάστε λοιπόν τις συμβουλές που αναφέρθηκαν παραπάνω. Είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το κεραμικό μπολ σας χωρίς να ανησυχείτε μήπως το σπάσετε!

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *