Είναι ασφαλές να βάζετε πιάτα στο φούρνο;

απολύτως ναι Είτε θέλετε να ζεστάνετε την αγαπημένη σας πίτσα που έχει απομείνει είτε να γίνετε master chef για μια βραδιά και να χαρίσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα με τις πρωτότυπες δημιουργίες σας. Τα κεραμικά πιάτα είναι συχνά μια ασφαλής εναλλακτική λύση για τη διατήρησή τους στο φούρνο. Η χρήση πιάτων για να φτιάξετε μαγεία στην κουζίνα είναι τόσο εύκολη και εξοικονομεί πολλή ενέργεια μειώνοντας τη χρήση διαφορετικών σκευών που πρέπει να καθαρίσουμε αργότερα.

Εξαρτάται από το μέγεθος του φούρνου που έχετε. Μπορείτε να βάλετε όσα πιάτα ή ό,τι άλλο θέλετε. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον εσωτερικό χώρο ως αποθηκευτικό χώρο, αλλά αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ταψί ως βάση για να ζεσταθείτε ή να κάνετε κάτι στο φούρνο. Οι επιλογές σας είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Αν και οι κεραμικές πλάκες είναι γενικά ασφαλείς Υπάρχουν όμως ορισμένοι τύποι κεραμικών πλακών που δεν συνιστώνται για χρήση στο φούρνο.

Τι είδους κεραμικά πιάτα μπορείτε να βάλετε στο φούρνο;

Αυτό είναι γενικά αποδεκτό. Μια ασφαλής ιδέα είναι να τοποθετήσετε τις κεραμικές πλάκες στο φούρνο για λόγους αναθέρμανσης. Αποφύγετε την περιττή χρήση άλλων μαγειρικών σκευών για να διευκολύνετε το μαγείρεμα ή/και το μαγείρεμα.

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι όλα τα κεραμικά πιάτα ασφαλή στο φούρνο. Πρέπει να καταλάβουμε γιατί πρέπει να εμπλακούμε στην παραγωγή τέτοιων κεραμικών πλακών. Δεν δημιουργούνται όλες οι κεραμικές πλάκες ίσες. Ορισμένες κεραμικές πλάκες δεν αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες φούρνου.

Τα κεραμικά κατασκευάζονται από πηλό, πηλό, σκόνη και νερό και στη συνέχεια διαμορφώνονται σε επιθυμητά σχήματα. Και σε αυτή την περίπτωση, ένα ταψί κατάλληλο για να χωρέσει στο φούρνο. Όταν σχηματίζεται ο κεραμικός πηλός Ψήνεται σε φούρνο υψηλής θερμοκρασίας για να δημιουργήσει ένα όμορφο γλάσο. Αυτές οι γυαλισμένες κεραμικές πλάκες τείνουν να ραγίζουν στην υψηλή θερμοκρασία του φούρνου.

Γενικά, πρέπει να αποφεύγετε τα κεραμικά πιάτα διακοσμημένα με ρητίνη.

Εάν το κεραμικό σας πιάτο είναι γυαλισμένο Βεβαιωθείτε ότι το πιάτο είναι ασφαλές στο φούρνο. Αυτό συμβαίνει επειδή τα περισσότερα κεραμικά πιάτα έχουν μια σφράγιση στο κάτω μέρος του πιάτου που υποδηλώνει ότι είναι πυρίμαχα.

Επίσης, αν δεν μπορείτε να το καταλάβετε. Ελέγξτε το πάχος της πλάκας και χρησιμοποιήστε την καλύτερη κρίση σας για να προσδιορίσετε πόση θερμότητα και θερμοκρασία μπορεί να αντέξει η πλάκα. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να κρίνουμε εάν οι κεραμικές πλάκες είναι ασφαλείς ή όχι στο φούρνο με βάση το πάχος τους. Όσο πιο πηχτό είναι, τόσο περισσότερο χρόνο χρειάζεται για να ζεσταθεί και να κρυώσει. Αυτό προστατεύει την ακεραιότητα του κεραμικού δίσκου από φθορά λόγω απότομων αλλαγών θερμοκρασίας.

Μπορώ να βάλω γυάλινα πιάτα στο φούρνο;

Μπορείτε σίγουρα να βάλετε γυάλινα πιάτα στο φούρνο. Επίσης, το γυαλί είναι λίγο πιο δύσκολο από τις κεραμικές πλάκες. Τα γυάλινα πάνελ μπορούν να προστατεύσουν τον φούρνο σε κάποιο βαθμό. Είναι όμως πιο επιρρεπές σε θερμική θραύση.

Ορισμένα φύλλα σκληρυμένου γυαλιού είναι ακόμη πιο ασφαλή από τα κανονικά φύλλα γυαλιού. Έπειτα, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που έχουν πέσει θύματα θερμικού σοκ. για απόλυτη ασφάλεια Χρησιμοποιείτε μόνο γυάλινες πλάκες με αυτοκόλλητα ανθεκτικά στο φούρνο.

Τι θα λέγατε για πλαστικές/μελαμίνες και μεταλλικές πλάκες; Μπορείς να μπεις στο φούρνο;

Δεν θα βρείτε γυάλινα και κεραμικά πιάτα. Αυτό που θα δείτε είναι πλάκες από πλαστικό/μελαμίνη. Τι πρέπει να κάνεις? Πάρτε ένα μπουκάλι νερό, πιείτε το και πάρτε μια βαθιά ανάσα. Αναρωτηθείτε, αξίζει τον κόπο να καθαρίσετε τα λιωμένα πλαστικά και εξαρτήματα μελαμίνης από το πάτωμα του φούρνου σας; Εάν η απάντησή σας είναι όχι, συγχαρητήρια, χαϊδέψτε τον εαυτό σας στην πλάτη και επιστρέψτε για ύπνο ή φάτε στιγμιαία νουντλς ή οτιδήποτε άλλο.

Οδηγός Ασφάλειας Φούρνων

Πλαστικές πλάκες και μελαμίνη αριθμός! Πηγαίνετε στο φούρνο, ακόμα κι αν είναι σφραγισμένο με μια ετικέτα ασφαλείας για φούρνο. Θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση Όχι απλά λιώσιμο Αλλά ο καπνός από το λιώσιμο των πλαστικών φύλλων είναι επίσης επικίνδυνος για την υγεία σας.

Αντ’ αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαμαρίνα. Είτε πρόκειται για ανοξείδωτο ατσάλι, χυτοσίδηρο ή σμάλτο. ασφαλές στο φούρνο Να είστε πολύ προσεκτικοί και να φοράτε γάντια ανθεκτικά στη θερμότητα όταν αφαιρείτε το δίσκο. Ο δίσκος θα ζεσταθεί πολύ και μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα εάν έρθει σε άμεση επαφή με το δέρμα σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το πιάτο στο φούρνο;

Αν σκέφτεστε να βάλετε ένα πιάτο στο φούρνο με σκοπό να ξαναζεστάνετε ή να ψήσετε κάτι. Ακόμα και αφού σκέφτηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά Είναι καλύτερο να διατηρείτε τη θερμοκρασία χαμηλότερη από αυτή που χρησιμοποιείτε συνήθως τον φούρνο σας. Το να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε το ταψί στο φούρνο στους 250 βαθμούς ή υψηλότερο είναι μια πολύ κακή ιδέα. Και η καταστροφή θα μπορούσε να συμβεί σε χρόνο μηδέν.

Ο πιο έξυπνος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να αφήσετε το δίσκο στο φούρνο μικροκυμάτων περισσότερο από όσο χρειάζεστε. Η θερμοκρασία πρέπει επίσης να είναι χαμηλή.Ναι, χρειάζεται περισσότερος χρόνος από τον φούρνο μικροκυμάτων. Αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα μικρά πράγματα θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε με επιτυχία τα πιάτα σας στο φούρνο, ενώ θα μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Χρειάζεστε πραγματικά ένα δίσκο στη σόμπα;

στην πραγματικότητα Αν και σίγουρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ταψί στο φούρνο. Αλλά δεν πρέπει. Χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τύπους πιάτων Στο φούρνο μπορεί να είναι πιο ασφαλές. Υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που είναι αβέβαια. Υπάρχει υψηλός κίνδυνος. Συμπεριλαμβανομένων σπασμένων ή καμένων πιάτων από τα πιάτα. Αυτή είναι ακόμα μια αχαρτογράφητη περιοχή. Και εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε όλα τα στοιχεία για να μπορέσουμε να σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα πιάτο φούρνου. Αν θέλετε να φάτε ζεστό φαγητό αλλά όχι φούρνο μικροκυμάτων και δεν θέλω να χρησιμοποιήσω σόμπα υγραερίου Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ταψιά αντί για ταψιά.

συμπέρασμα

Οπως και να έχει Είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιείτε πιάτα ή τηγάνια που δεν είναι ειδικά πιστοποιημένα ως πιστοποιημένα σε φούρνο. Και αν πρέπει ακόμα να χρησιμοποιήσετε πιάτα κ.λπ., θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Θυμηθείτε, το πλύσιμο των βρώμικων πιάτων είναι καλύτερο από το πλύσιμο των σπασμένων!

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *