Αφαίρεση τζακιού αερίου – Πώς να το κάνετε αυτό

Η αφαίρεση της σόμπας αερίου δεν είναι φιλική προς το DIY, αλλά οι συσκευές αερίου απαιτούν εξειδικευμένο επαγγελματία. Τα βήματα σε αυτό το έργο εξαρτώνται από τον τύπο του τζακιού που αντιμετωπίζετε και το μέγεθός του. αλλά με κάθε τρόπο Ένας επαγγελματίας θα αφαιρέσει πρώτα την παροχή αερίου, θα αφαιρέσει το περίβλημα και στη συνέχεια θα αφαιρέσει το τζάκι από την παροχή αερίου.

πριν αφαιρέσετε τη σόμπα αερίου Οι επαγγελματίες θα πρέπει να αφαιρούν τα ηλεκτρικά βύσματα και τα βύσματα αερίου. Είναι νομική απαίτηση μόνο οι αδειούχοι επαγγελματίες να μπορούν να εργάζονται σε εξοπλισμό που λειτουργεί με φυσικό αέριο σε πολλές τοποθεσίες. Η προσπάθεια αφαίρεσης αυτής της συσκευής ενώ παρέχεται ακόμα αέριο μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Αυτό το άρθρο περιγράφει τους τύπους γκριλ αερίου και τον τρόπο αφαίρεσης καθεμιάς. Τονίζουμε επίσης το κόστος αφαίρεσης μιας σόμπας υγραερίου και τα οφέλη από τη διατήρησή της Διαβάστε παρακάτω!

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι τζακιών;

Το τζάκι που χρησιμοποιείτε μπορεί να επηρεάσει τα βήματα που κάνετε και την εργασία που απαιτείται κατά την αφαίρεσή του. Αυτός είναι ο πιο κοινός τύπος.

Σόμπα αερίου B-vent (ονομάζεται επίσης φυσικός αεραγωγός)

Τα τζάκια φυσικού αερίου εμφανίζονται συχνά ως ένθετα σε υπάρχοντα τζάκια τοιχοποιίας. Αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούν καμινάδες για αερισμό. Δεν χρειάζεται να αποσυνδέετε το ρεύμα όταν αφαιρείτε το τζάκι.

σόμπα υγραερίου χωρίς αεραγωγούς

Αυτό το είδος τζακιού προεξέχει από το εσωτερικό και αφαιρείται εύκολα σε σύγκριση με άλλα μοντέλα. Αλλά είναι πιο σπάνιο από την έκδοση με άμεσο αερισμό.

τζάκι άμεσου αερισμού

Αυτό διαφέρει από ένα ανοιχτό τζάκι φυσικού αερίου. Τα απευθείας αεριζόμενα τζάκια έχουν γυάλινη πρόσοψη. Αυτό το τζάκι αερίζει τα απόβλητα και τον καθαρό αέρα προς τα έξω. Και ο εξαερισμός πρέπει να διαχωριστεί πριν αφαιρεθεί το τζάκι. Εάν το τζάκι είναι ηλεκτρικό, θα πρέπει επίσης να αφαιρεθεί.

Ποια είναι τα κύρια βήματα για την αποσυναρμολόγηση μιας σόμπας αερίου;

Σημαντικά βήματα για την αποσυναρμολόγηση μιας σόμπας αερίου

Η απόρριψη μιας σόμπας αερίου απαιτεί συγκεκριμένες διαδικασίες, όπως:

διακοπή παροχής αερίου

Το πρώτο βήμα για την αποσυναρμολόγηση μιας σόμπας αερίου είναι η απομόνωση της παροχής αερίου. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει:

1. Κλείστε την κύρια παροχή αερίου στο σπίτι σας.

2. Σταματήστε την παροχή αερίου στο τζάκι.

Για να κλείσετε την παροχή αερίου Αναζητήστε μια βαλβίδα διακοπής και στρέψτε την κάθετα στον σωλήνα. Αυτό κόβει το ρεύμα στο τζάκι. Ένας επαγγελματίας που εργάζεται θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν διαρροές αερίου από την πρίζα. Η βαλβίδα διακοπής μπορεί να βρίσκεται στο πλάι της εξόδου της καμινάδας ή στο τζάκι.

αποσυνδέω

τα περισσότερα τζάκια Όλα τα μέρη (ειδικά τα ένθετα) κόβονται κατά μήκος της άκρης του πλαισίου. Η επένδυση μπορεί μερικές φορές να κρύψει το κενό μεταξύ του περιβάλλοντος τοίχου και του τζακιού. Ως εκ τούτου, η εστία πρέπει να αφαιρεθεί πριν μπορέσει να αφαιρεθεί. Η αφαίρεση αυτού επιτρέπει την καλύτερη προβολή της μονάδας.

βγείτε έξω

Ορισμένα τζάκια αερίου έχουν τζάκι από τούβλα που πρέπει να αφαιρεθεί. Η κατάργηση αυτού του περιβάλλοντος θα σας δώσει πρόσβαση στο αντικείμενο ή την κοιλότητα πίσω από αυτό. διευκολύνουν τη δουλειά Το μερικό περίβλημα μπορεί να στερεωθεί στην έξοδο της καμινάδας χρησιμοποιώντας βίδες που πρέπει να ξεβιδωθούν.

Μετά την αφαίρεση του surround Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε την πίσω πλάκα.

Διαχωρίστε την εστία από το σωλήνα αερίου.

Η σόμπα αερίου συνδέεται κυρίως με τον σωλήνα παροχής, ο οποίος πρέπει πρώτα να αφαιρεθεί. Κάθε μοντέλο έχει διαφορετική θέση του σωλήνα αερίου. Ελέγξτε λοιπόν την τοποθεσία σας και αποσυνδέστε το καλώδιο.

αφαίρεση υλικού αερισμού

Για σόμπες αερίου απευθείας εξαερισμού Τζάκια αερίου B-vent που δεν αερίζονται και φυσικά δεν έχουν υλικό εξαερισμού να εξετάσετε. Για παράδειγμα, αυτά τα τζάκια δεν έχουν αεραγωγούς. Καιρός Αλλά μια καμινάδα στην κορυφή επιτρέπει στο φυσικό αέριο να ανέβει στην καμινάδα και να απομακρύνει τον μολυσμένο αέρα από το σπίτι σας.

ηλεκτρική αποσύνδεση

Οι περισσότερες σύγχρονες ψησταριές αερίου χρησιμοποιούν ηλεκτρονική ανάφλεξη. Το σύστημα πρέπει να συνδεθεί με ρεύμα στο σπίτι για να λειτουργήσει. Επομένως, πριν αφαιρέσετε τη σόμπα αερίου Φροντίστε να αποσυνδέσετε αυτές τις συνδέσεις.

αφαίρεση συσκευής καλωδίου

Ορισμένοι καυστήρες αερίου έχουν ένα εξάρτημα ρεύματος στο πίσω μέρος που συνδέεται με τον τοίχο του τζακιού από τοιχοποιία. Η άρθρωση του εύκαμπτου σωλήνα διατηρεί σταθερό τον εύκαμπτο σωλήνα αερίου και δεν μετακινείται όταν συνδέεται στον εύκαμπτο σωλήνα αερίου. Εάν υπάρχει κάποιο από αυτά τα καλώδια ρεύματος Φροντίστε να το αποσυνδέσετε από την πρίζα πριν αφαιρέσετε τη σόμπα αερίου.

η σόμπα υγραερίου είναι αποσυνδεδεμένη

Αφού αφαιρέσετε όλες τις αρθρώσεις που συγκρατούν τη σόμπα αερίου στη θέση της. Το τελευταίο βήμα είναι να αφαιρέσετε τη σόμπα αερίου. Τα τζάκια αερίου συνήθως έρχονται ως ενιαία μονάδα. Το χαλαρό υλικό πρέπει να αφαιρεθεί πρώτα.

κλείσιμο του σωλήνα αερίου

Όταν όλα τα παραπάνω βήματα είναι επιτυχή. Οι ειδικοί που εργάζονται στο έργο θα πρέπει να κλείσουν τους υπόλοιπους σωλήνες αερίου. αν θα εγκαταστήσετε μια νέα σόμπα υγραερίου ή όχι Βεβαιωθείτε ότι το καπάκι έχει κλείσει σωστά.

Πόσο κοστίζει η αποσυναρμολόγηση μιας σόμπας υγραερίου;

Το κόστος αφαίρεσης της σόμπας αερίου είναι μεταξύ $250 και $1.000Αυτό το κόστος περιλαμβάνει την απλή αφαίρεση του μοντέλου απευθείας εξαερισμού. Σφράγιση σωλήνων ηλεκτρικού και αερίου Η εξάλειψη των εγκαταστάσεων κατά παραγγελία με μεγαλύτερα συστήματα καμινάδας μπορεί να κοστίσει περισσότερο από τις παραπάνω τιμές. Η εγκατάσταση θα περιλαμβάνει την κατεδάφιση και επισκευή των γύρω τοίχων.

Αν αφαιρέσετε και τη σόμπα υγραερίου και την καμινάδα Μπορείτε να πληρώσετε οπουδήποτε στο ενδιάμεσο. $3.000 και $6.000Αυτό το ποσό θα καλύψει την κατεδάφιση του στήθους και του καταστρώματος. επισκευή τοίχου στέγη και δάπεδο και εγκατάσταση δομικών στηρίξεων

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει το κατά προσέγγιση κόστος αφαίρεσης τζακιού και καμινάδας.

Φύση της εργασίας εκτιμώμενο κόστος
μερική αφαίρεση $500 – $2.500
ολοκληρωτική κατεδάφιση $2.000 – $4.000
Επισκευές δαπέδων, τοίχων, πλαϊνών και στέγης $1.000 – $2.000
Αφαίρεση της καμινάδας (κάτω από την οροφή) $1.500 – $2.500
αφαίρεση πασσάλων καμινάδας (πάνω από την οροφή) 800 – 2000 νομίσματα
Αφαίρεση του ένθετου της κουζίνας αερίου/ηλεκτρικής κουζίνας $500 – $2.500
Αφαιρέστε το τζάκι των καυσόξυλων. $500 – $1.000

Γιατί ορισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιού θέλουν να αφαιρέσουν τη σόμπα αερίου;

1. Μερικοί ιδιοκτήτες σπιτιού μπορεί να επιλέξουν να αφαιρέσουν τη σόμπα αερίου από το σπίτι τους με την αιτιολογία ότι είναι υπεύθυνοι. Η μονάδα παρουσιάζει τον πιθανό κίνδυνο έκρηξης πυρκαγιάς.

2. Ορισμένες μονάδες τζακιού καταλαμβάνουν πολύ χώρο και η αφαίρεσή τους δημιουργεί επιπλέον χώρο για άλλες χρήσεις.

3. Τα τζάκια μπορεί να είναι ξεπερασμένα ή παλιά και να επηρεάζουν την ομορφιά του σπιτιού.

4. Εάν χρησιμοποιείτε το τζάκι ως διαχωριστικό ανοιχτού δαπέδου Η κατεδάφιση θα βοηθήσει στο άνοιγμα του χώρου.

5. Μπορούμε να αφαιρέσουμε το τζάκι και να το αντικαταστήσουμε με μια πιο ενεργειακά αποδοτική μονάδα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των εστιών αερίου;

Τα πλεονεκτήματα της ύπαρξης σόμπας αερίου στο σπίτι σας περιλαμβάνουν:

1. Ομοιόμορφη θερμότητα για τη θέρμανση του σπιτιού

2. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον γιατί δεν απαιτεί κοπή δέντρων για την παραγωγή καυσίμων. Δεν απελευθερώνεται καπνός στον αέρα.

3. Αποθήκευση έως 20% Ο λογαριασμός ρεύματος όταν χρησιμοποιείτε σόμπα υγραερίου

4. Δεν χρειάζεται καθάρισμα γιατί δεν υπάρχει στάχτη όπως τα καυσόξυλα. Ούτε αιθάλη στην καμινάδα.

5. Σε αντίθεση με το ξύλο, χρειάζεται χρόνος για να φωτιστεί και να ζεσταθεί το δωμάτιό σας. Τα τζάκια αερίου είναι εύκολα στη χρήση.

6. Οι σόμπες υγραερίου φαίνονται κομψές και προσθέτουν αξία στο σπίτι σας.

7. Οι περισσότερες σόμπες αερίου μπορούν να ελεγχθούν από απόσταση. Έτσι, όλοι στην οικογένεια μπορούν εύκολα να το ελέγξουν.

8. Οι σόμπες υγραερίου είναι ασφαλείς για παιδιά και κατοικίδια καθώς δεν υπάρχουν σπινθήρες ή ανοιχτές φλόγες.

9. Τα τζάκια υγραερίου είναι φθηνότερα στην τοποθέτηση σε σύγκριση με το ξύλο.

10. Οι σόμπες υγραερίου είναι πιο ασφαλείς και καθαρές από τις εναλλακτικές. Δεν χρειάζεται να στοιβάζετε καυσόξυλα για να χρησιμοποιήσετε τη μονάδα. Και έξω δεν υπάρχουν φωλιές από φίδια και αράχνες.

συμπέρασμα

Εάν θέλετε να αλλάξετε τη σόμπα υγραερίου σας σε ένα νέο μοντέλο που εξοικονομεί ενέργεια. Χρησιμοποιήστε τις υπηρεσίες αδειοδοτημένων επαγγελματιών. Οι επαγγελματίες θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι η παροχή αερίου στο σπίτι έχει διακοπεί. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τα απλά βήματα που περιγράφονται παραπάνω.

DIY αυτό το έργο δεν συνιστάται καθώς είναι επικίνδυνο. Εάν δεν εντοπιστεί διαρροή αερίου Μπορεί να εισπνεύσετε το αέριο ή να έχετε ένα ατύχημα.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *