Αυτοκαθαριζόμενη φωτιά φούρνου – Γιατί συμβαίνει αυτό και πώς να το διορθώσετε;

Πολλοί χρήστες φούρνου αναφέρουν ότι ο φούρνος τους παίρνει φωτιά όταν βρίσκεται σε λειτουργία αυτοκαθαρισμού. Οι πυρκαγιές μπορεί να προκληθούν από μεγάλα κομμάτια φαγητού που έχουν παγιδευτεί μέσα ή λίπος. Η θερμότητα ανεβαίνει και η επαφή με αυτά τα υλικά προκαλεί πυρκαγιά. Αν δείτε τη σόμπα σας να καίει χρησιμοποιήστε το κουμπί ακύρωσης μερικές φορές μπορεί να μην λειτουργεί Επομένως, είναι καλύτερο να κλείσετε το κύκλωμα. Το φως θα σβήσει τελικά όταν σταματήσει η διαδικασία καθαρισμού. Εάν η φωτιά συνεχίσει να επεκτείνεται Κατά προτίμηση με ξηρή σκόνη κουζίνας ή πυροσβεστήρα Co2.

Ένα από τα κύρια προβλήματα με τους αυτοκαθαριζόμενους φούρνους είναι Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν κόλλημα των τροφίμων ή καύση λίπους. Μερικές φορές οι σιδερένιες πόρτες μπορεί να καταστραφούν και να περάσει η θερμότητα. Δεν μπορεί να δημιουργηθεί θερμότητα 500 βαθμών Ένας αυτοκαθαριζόμενος φούρνος απαιτεί πυρολυτικό αποτέλεσμα.

12 λόγοι για να ψήσετε σε αυτοκαθαριζόμενο φούρνο

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε για τους αυτοκαθαριζόμενους φούρνους είναι ότι Αυτός ο φούρνος είναι μια διαδικασία. Δεν είναι λύση με ένα κλικ. Εδώ είναι μερικοί λόγοι που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε μια δραστηριότητα αυτοκαθαρισμού.

 1. Ο φούρνος ζεσταίνεται πολύ κατά τον αυτοκαθαρισμό. για αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς Οι περισσότεροι κατασκευαστές βάζουν θερμοστάτη στο φούρνο για να μην ζεσταθεί πολύ.
 2. Ορισμένοι φούρνοι διαθέτουν λειτουργία αυτοκαθαρισμού. Κλείνει αυτόματα το αέριο και σβήνει τον φούρνο όταν τελειώσει. Ωστόσο, αυτή η λειτουργία δεν είναι πάντα αξιόπιστη και προκαλεί προβλήματα όπως μη ασφαλή επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα που διαφεύγει από τον φούρνο.
 3. Μπορεί να έχετε ξεχάσει ότι ο φούρνος πρέπει να κρυώσει πριν τον ανάψετε ξανά.
 4. Βασικα Αυτό συμβαίνει όταν υπάρχει πάρα πολύ αέριο στη σόμπα. Και περισσότερες φλόγες βγαίνουν από το φούρνο κάθε γύρο. Το υπερβολικό αέριο εισέρχεται στο δωμάτιο όπου ρέει στην καμινάδα ή την καμινάδα. Αυτό ξεκίνησε μια αλυσιδωτή αντίδραση που προκάλεσε την υπερθέρμανση του φούρνου και την ανάφλεξη.
 5. Είναι μια συσκευή που χρησιμοποιεί υπερβολική ισχύ. πυροδοτεί έτσι το αέριο όταν υπερβαίνει τη θερμοκρασία που απαιτείται για το μαγείρεμα.
 6. Η συσκευή απενεργοποιείται όταν ανιχνεύσει ότι η θερμοκρασία του φούρνου έχει πέσει κάτω από την ελάχιστη θερμοκρασία που απαιτείται για τον καθαρισμό ή ότι έχει προκληθεί πυρκαγιά αερίου.
 7. Λειτουργεί σαν θερμοστάτης, καθώς το στοιχείο θέρμανσης ανάβει και σβήνει αυτόματα ανάλογα με το αν υπάρχει κάποιο αντικείμενο μέσα σε αυτό. αλλά εκτός από αυτό Υπάρχουν επίσης αισθητήρες που ανιχνεύουν εάν υπάρχει ένα καυτό αντικείμενο μέσα ή κοντά. απόσταση από την πόρτα ανοιχτή
 8. Όταν ο χρήστης δεν γνωρίζει τη θερμοκρασία στο φούρνο Μπορεί να γίνει υπερβολικό ψήσιμο στο φούρνο. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν έχει μείνει πολύ υλικό ψησίματος στο φούρνο.
 9. Ορισμένες αιτίες του υπερβολικού ψησίματος στο φούρνο περιλαμβάνουν τα καμένα τρόφιμα, τα οποία αφήνουν τα τρόφιμα στο φούρνο για πολύ καιρό. Λανθασμένες ρυθμίσεις και ο εξοπλισμός δεν είναι σωστός
 10. Μερικοί συνήθεις λόγοι περιλαμβάνουν την έλλειψη σωστής γνώσης και κατανόησης. Μη τήρηση των οδηγιών σωστά Λανθασμένη λειτουργία ή δυσλειτουργία της συσκευής. και η έλλειψη δεξιοτήτων ή εργαλείων για τον σωστό καθαρισμό του φούρνου.
 11. Ρύθμιση χρόνου φούρνου κατά λάθος – Ορισμένες ρυθμίσεις χρόνου φούρνου μπορεί να είναι πολύ χαμηλές ή πολύ υψηλές. Αυτό κάνει τον φούρνο να ζεσταθεί πολύ και μερικές φορές να πάρει φωτιά. Μπορείτε να το αποφύγετε ελέγχοντας τις ρυθμίσεις του χρονοδιακόπτη πριν ανάψετε το φούρνο.
 12. Υπερθέρμανση – όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Η υπερθέρμανση είναι μια συχνή αιτία πυρκαγιών σε φούρνους. Ειδικά αν έχετε ανοιχτά τα παράθυρα της κουζίνας ή άλλες πόρτες.

Τι μπορώ να κάνω για να μην καεί ο αυτοκαθαριζόμενος φούρνος μου;

Η σχάρα δεν πρέπει να τοποθετείται στο φούρνο κατά τη διάρκεια του αυτοκαθαρισμού. Η υπερβολική θερμότητα μπορεί να καταστρέψει το ράφι. και δεν μπορείτε πλέον να το χρησιμοποιείτε.

Το να ανάψεις μια τέτοια φωτιά δεν είναι εύκολο. Εδώ είναι μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε:

Θα πρέπει να γνωρίζετε ποιο είναι το αρχικό σημείο ελέγχου. Θέλουμε όμως να επισημάνουμε μερικά ακόμη.

1. Το πρώτο βήμα για να κάνετε τη σωστή δράση είναι να παραμείνετε ήρεμοι. Μια τέτοια κατάσταση μπορεί να είναι ανησυχητική. Αν όμως σε πιάσει πανικός Μπορεί να κάνεις κάτι λάθος.

2. Αποφύγετε να ανοίγετε το παράθυρο της σόμπας στη μέση της σόμπας. Η φωτιά μπορεί να αναπτυχθεί επειδή έχει πρόσβαση στο οξυγόνο. Μπορείτε επίσης να καείτε τον εαυτό σας.

3. Κλείστε το καπάκι της σόμπας και αφήστε το χρονόμετρο να σβήσει.

4. Μην βάζετε νερό στη φωτιά στον αυτοκαθαριζόμενο φούρνο. Το νερό αυξάνει τη φωτιά αντί να τη μειώνει.

5. Εάν η φωτιά δεν μπορεί να ελεγχθεί με πυροσβεστήρα, θα πρέπει να κληθεί η πυροσβεστική. Μερικές φορές αυτές οι φωτιές είναι επίμονες και δεν είναι εύκολο να απαλλαγούμε από αυτές.

6. Κατά τον καθαρισμό τέτοιων αντικειμένων πρέπει να φοράτε μάσκα.Είναι επίσης σημαντικό να φοράτε λαστιχένια γάντια. Αυτό θα σας προστατεύσει από την εισπνοή επιβλαβών αερίων ή να αγγίξετε οτιδήποτε.

7. Να έχετε πάντα μαζί σας μια βούρτσα σκουπιδιών όταν καθαρίζετε έναν καυστήρα. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των σκληρών σωματιδίων τροφής.

8. Αν δεν έχετε ξεσκονόπανο Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσετε τη σκόνη.

9. Το τελευταίο και τελευταίο βήμα για τον καθαρισμό της βρωμιάς πίσω από τη φωτιά της σόμπας είναι ένα υγρό σφουγγάρι. Όσο περισσότερο φροντίζετε να είναι καθαρή η εστία σας χωρίς υπολείμματα.

10. Εάν δεν γνωρίζετε τα βήματα και χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με την υπηρεσία καθαρισμού του φούρνου. Μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από την εταιρεία για τη σόμπα που έχετε αγοράσει.

Γιατί να ανάψετε φωτιά σε αυτοκαθαριζόμενο φούρνο.jpg

FAQ

Είναι ασφαλείς οι αυτοκαθαριζόμενοι φούρνοι;

Σόμπα με δυνατότητα αυτοκαθαρισμού και αν χρησιμοποιηθεί Ανθυγιεινή καύση, όπως καπνός, σε λειτουργία αυτοκαθαρισμού. Απαιτεί πολύ υψηλή θερμότητα ώστε τα αόρατα και παγιδευμένα σωματίδια τροφής να καίγονται εντελώς Αυτά τα αέρια κυκλοφορούν στον αέρα και μπορούν να έχουν σημαντική επίδραση στην υγεία, επομένως είναι καλύτερο να καθαρίζετε τη σόμπα μόνοι σας καθώς μπορεί να είναι επικίνδυνο. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε βοήθεια από έναν επαγγελματία για τον καθαρισμό του φούρνου σας.

Το αέριο που βγαίνει από τον κλίβανο είναι μονοξείδιο του άνθρακα. Αυτό το αέριο είναι κακό για τα ζώα και τους ανθρώπους. Εάν το δωμάτιο είναι κλειστό και δεν υπάρχει σωστός αερισμός Μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα. Είναι τοξικό και δεν πρέπει να εισπνέεται.

Μπορεί ο αυτοκαθαριζόμενος φούρνος να σβήσει νωρίς;

Ναι, οι περισσότεροι φούρνοι καθαρισμού μπορούν να σβήσουν πρόωρα.Σήμερα, όλοι οι σύγχρονοι φούρνοι έχουν τη δυνατότητα να κλειδώνουν εντελώς την πόρτα και να μην μπορούν να την ανοίξουν. Η πόρτα μπορεί να ανοίξει μόνο όταν όλα τα παγιδευμένα σωματίδια έχουν καεί.

Πόσο διαρκεί ένας αυτοκαθαριζόμενος φούρνος;

Ο χρονοδιακόπτης μπορεί να ρυθμιστεί από 1 ώρα έως 3 ώρες ανάλογα με την ποσότητα βρωμιάς και σκόνης στο φούρνο. Μπορεί να μυρίσετε μια μικρή μυρωδιά στο φούρνο μετά τον καθαρισμό. Αλλά εξαφανίζεται μετά από κάθε χρήση.

Πώς να καθαρίσετε τη φωτιά στη σόμπα;

Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στο καθάρισμα της φωτιάς στην εστία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν πυροσβεστήρα ή να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα ή αλάτι για να χαλαρώσετε τυχόν σωματίδια τροφίμων. όταν τελειώσεις Μπορείτε να επιλέξετε την κανονική διαδικασία για τον καθαρισμό του φούρνου.

Μπορεί μια βρώμικη σόμπα να πάρει φωτιά;

Τα παγιδευμένα υπολείμματα τροφών μπορούν να προκαλέσουν φωτιά. επαναλαμβανόμενο μαγείρεμα Σε έναν ακάθαρτο φούρνο, δημιουργεί καπνό με άνθρακα και προκαλεί περισσότερο καπνό. σε αυτή την κατάσταση Μπορεί να προκληθεί επικίνδυνη πυρκαγιά.

συμπέρασμα

Οι πυρκαγιές είναι συνηθισμένες στους αυτοκαθαριζόμενους φούρνους και συχνά προκαλούνται από τη θερμοκρασία. Σε αυτό το άρθρο, συγκεντρώσαμε όλες τις αμφιβολίες που μπορεί να έχετε σχετικά με το άναμμα της φωτιάς. όταν αγοράζετε μια σόμπα θα πρέπει να έχει ξεκάθαρη γνώση των εστιών Οι περισσότερες εταιρείες σόμπας παρέχουν σόμπες για την αποφυγή τέτοιων πυρκαγιών. Μπορείτε επίσης να μάθετε τις σωστές τεχνικές για να αντιμετωπίσετε τέτοιες καταστάσεις. Αν γνωρίζετε κάποιον που είχε πολλά προβλήματα με τα φώτα στους αυτοκαθαριζόμενους φούρνους του. Μοιραστείτε αυτό το άρθρο μαζί τους. στο τέλος Θέλουμε να έχουμε έναν ασφαλή και χωρίς προβλήματα αυτοκαθαριζόμενο φούρνο στο σπίτι.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *