Αιτία, πρόληψη και πώς να το διορθώσετε, τα αίτια και την πρόληψη

Πρώτα, πλύνετε και καθαρίστε τα μαύρα στίγματα στο μπάνιο σας. Στη συνέχεια, πασπαλίστε επί τόπου μαγειρική σόδα/βόρακα. Ψεκάστε ξύδι σε διάφορα σημεία και μετά περιμένετε αρκετές ώρες Τρίψτε χρησιμοποιώντας μια βρεγμένη βούρτσα τουαλέτας, αφαιρώντας τα σημεία της διαδικασίας και φλας. Επαναλάβετε τη διαδικασία ή προσθέστε περισσότερη χλωρίνη μέχρι να είστε ικανοποιημένοι.

Αυτά τα μαύρα στίγματα εμφανίζονται λόγω ανάπτυξης μούχλας ή εναποθέσεων ορυκτών στη λεκάνη της τουαλέτας σας.Η μούχλα εμφανίζεται συνήθως εάν η λεκάνη της τουαλέτας σας δεν χρησιμοποιείται συχνά ή έχει κηλίδες πάνω από τη στάθμη του νερού. Αλλά αν έχετε σκληρό νερό στο σπίτι σας ή το βρείτε στον πάτο ή στον υδροφόρο ορίζοντα. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη συσσώρευση μαγγανίου.

Εάν δεν είστε σίγουροι τι είδους σημείο έχετε. Ξεκινήστε αντιμετωπίζοντάς τα σαν μούχλα. Εάν η μέθοδος μυκητοκτόνου δεν μπορεί να αφαιρέσει τους μαύρους λεκέδες Αντίθετα, καταφύγετε σε τεχνικές αφαίρεσης μαγγανίου.

Διαβάστε το άρθρο και απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα εύκολα!

Πώς να διορθώσετε τις μαύρες κηλίδες στις λεκάνες τουαλέτας που προκαλούνται από μούχλα

Είναι καλύτερο να αφαιρέσετε τη μούχλα μόλις το παρατηρήσετε. Η απαλλαγή από τη μαύρη μούχλα πρέπει να γίνει σωστά. Και θα σας καθοδηγήσουμε βήμα προς βήμα για καλύτερη κατανόηση.

Βήμα 1: πριν ξεκινήσεις Αντίθετα, συγκεντρώστε όλα τα υλικά που χρειάζεστε για να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα και να κάνετε τη δουλειά σας πιο εύκολη. Μερικά από αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνουν:

1. Γάντια

2. Αναπνευστική Προστασία

3. Βόρακας/Baking Powder

4. Αποσταγμένο ξύδι

5. Κύπελλο

6. Μπουκάλι ψεκασμού

7. Βούρτσα τουαλέτας

8. Υπεροξείδιο του υδρογόνου 3%

9. Κρέμα ταρτάρ

10. Βούρτσισμα δοντιών

11. Ποτήρια

12. Μπότες

13. Δεξαμενή

14. κουρέλια

15. Φλυτζάνια χλωρίνης

Βήμα 2: Ανοίξτε τα παράθυρα και τις πόρτες στο μπάνιο για καλό αερισμό.

Βήμα 3: για ασφάλεια Θα πρέπει να φοράτε μπότες και γυαλιά.Επιπλέον, θα πρέπει να φοράτε γάντια και αναπνευστική προστασία.

Βήμα 4: Ξεκινήστε ξεπλένοντας την τουαλέτα και ξεπλύνετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό, έτσι ώστε τα σημεία μούχλας να είναι ευδιάκριτα.

Βήμα 5: Μπορεί να αποφασίσετε να ξεπλύνετε ολόκληρο το μπολ με νερό για να αποκαλύψετε τη βάση του μπολ και την ίσαλο γραμμή.

Βήμα 6: Αρχικά, προσθέστε το καθαριστικό αποστράγγισης στον πάτο του μπολ.

Βήμα 7: Ρίξτε τον βόρακα ή το μπέικιν πάουντερ στο μπολ, προσέχοντας την ίσαλο γραμμή.

Βήμα 8: Συνεχίστε να ψεκάζετε το ξύδι πάνω από τη μαγειρική σόδα ενώ τρίβετε απαλά. Με βούρτσα τουαλέτας, οδοντόβουρτσα ή υγρή βούρτσα νυχιών. Συνεχίστε το τρίψιμο για λίγο για να χαλαρώσει η φόρμα στο μπολ.

Βήμα 9: Αφήστε το ξύδι και τη μαγειρική σόδα/βόρακα να καθίσουν για μερικές ώρες. Μην χρησιμοποιείτε το μπάνιο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Βήμα 10: Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα τουαλέτας για να τρίψετε το μαύρο κεφάλι. Στη συνέχεια ξεπλύνετε την τουαλέτα για να καθαρίσετε.

Βήμα 11: Προσθέστε το λευκαντικό στο νερό και δοκιμάστε το κάπου αλλού για να επαληθεύσετε την αποτελεσματικότητά του. Στη συνέχεια, αφήστε το για τουλάχιστον μία ώρα.

Βήμα 12: Για να ενεργοποιήσετε περισσότερη χλωρίνη Μία ώρα μετά Ρίξτε ζεστό νερό που βράζει σε ένα μπολ. Στη συνέχεια ξεπλύνετε την τουαλέτα σας.

Βήμα 13: Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα, επαναλάβετε πολλές φορές και μετά καθαρίστε όλα τα αναλώσιμα καθαρισμού όταν τελειώσετε.

Αυτό το βήμα είναι κατάλληλο μόνο εάν αντιμετωπίζετε τον μύκητα στα αρχικά στάδια. Εάν η τεχνική του μυκητοκτόνου δεν απαλλαγεί από όλα τα μαύρα στίγματα. Μετάβαση σε τεχνικές αφαίρεσης μαγγανίου.

Πώς να λύσετε το πρόβλημα των μαύρων σημαδιών στις λεκάνες τουαλέτας από μαγγάνιο

Εάν το μαύρο σημάδι εξακολουθεί να υπάρχει αφού δοκιμάσετε την τεχνική θανάτωσης Ra αρκετές φορές. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε μια άλλη τεχνική μαγγανίου για να αφαιρέσετε τυχόν εναπομείναντες λεκέδες. Γιατί έχετε ήδη έτοιμα τα απαραίτητα έγγραφα. Μπορείτε να προχωρήσετε με τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Κλείστε πρώτα το νερό στην τουαλέτα σας εάν οι μαύρες εναποθέσεις βρίσκονται στο κάτω μέρος ή στο επίπεδο του νερού.

Βήμα 2: Ξεπλύνετε την τουαλέτα για να κρατήσετε νερό μέχρι να δείτε την περιοχή και να πλησιάσετε. Χρησιμοποιήστε ένα φλιτζάνι για να στραγγίξετε περισσότερο νερό εάν χρειάζεται.

Βήμα 3: Ανακατεύουμε την κρέμα ταρτάρ με 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου και προσθέτουμε σταδιακά το υπεροξείδιο μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τρίψτε αυτές τις οδοντόκρεμες στην παλιά σας οδοντόβουρτσα.

Βήμα 4: Καλύψτε γρήγορα όλα τα μαύρα στίγματα με πούδρα και αφήστε το να καθίσει για 15 λεπτά.

Βήμα 5: Αν δεν θέλετε να στραγγίσετε το νερό από το μπολ. Ξεπλύνετε τα μαύρα στίγματα με ένα μπολ με νερό και μια βούρτσα τουαλέτας. Όταν ρίχνετε το νερό από το μπολ Γεμίζουμε τον κάδο με νερό και το ρίχνουμε σε διάφορα σημεία. ενώ χρησιμοποιείτε μια βούρτσα για να τρίψετε απαλά

Βήμα 6: Τώρα επιθεωρήστε προσεκτικά τη λεκάνη της τουαλέτας σας. Επαναλάβετε τη διαδικασία εάν υπάρχουν ακόμα μαύρα στίγματα. αυτό το διάστημα Αφήστε το να καθίσει πάνω στο λεκέ περισσότερο. Αφού φύγουν τα μαύρα στίγματα, αν χρειαστεί, γεμίστε ξανά το νερό στην τουαλέτα και ξεπλύνετε ξανά την τουαλέτα.

Τι προκαλεί τη μαύρη μούχλα στο μπάνιο σας;

Τα μαύρα στίγματα που εμφανίζονται στις λεκάνες τουαλέτας συνδέονται συχνά με την υγρασία και είναι αηδιαστικά. Μερικά είναι μυρωδάτα και μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία σας. Οι κοινές αιτίες της μαύρης μούχλας στο μπάνιο σας περιλαμβάνουν:

Συχνή χρήση της τουαλέτας – Η πιο προφανής αιτία είναι η μούχλα στο μπάνιο σας. παρέχουν ένα ζεστό και υγρό κλίμα Κάντε το ένα όμορφο ζεστό έδαφος αναπαραγωγής μούχλας. Η μειωμένη λεύκανση μειώνει το χλώριο για να βοηθήσει να σκοτώσει τη μούχλα.

πηγή ορυκτών– Οι εναποθέσεις ορυκτών σε επιφάνειες όπως οι τοίχοι της δεξαμενής, οι λεκάνες τουαλέτας και το σκληρό νερό μπορούν να παρέχουν στη μούχλα μια πηγή θρεπτικών συστατικών. Αν υπάρχει πολύ νερό στο ίδιο σημείο Συσσωρεύεται περισσότερη βρωμιά στη δεξαμενή και περισσότερες επιθέσεις μούχλας. Οι συνθήκες μπορεί να επιδεινωθούν με τον τύπο του νερού. Αυτό συμβαίνει επειδή το σκληρό νερό περιέχει περισσότερα μέταλλα από το μαλακό νερό.

ακίνητο νερό– Εάν η περιοχή δεν καθαρίζεται συχνά Είναι ασφαλές για τους μύκητες να αναπτυχθούν και να τρώνε θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στο στάσιμο νερό, όπως τα φύκια.

Σκοτάδι – Ναι, όταν κλείνετε το καπάκι της λεκάνης της τουαλέτας ή της μπανιέρας. Οι μύκητες έχουν την ευκαιρία να αναπτυχθούν επειδή δεν χρειάζονται τη χλωροφύλλη που παίρνουν από το ηλιακό φως.

Διακοπή– Εάν σπάσει ένα κεραμικό μπολ ή άλλο αξεσουάρ μπάνιου, μπορεί να προκαλέσει μούχλα. Παρέχουν ένα ιδανικό περιβάλλον για τους μύκητες να προσκολληθούν, να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν.

ανθρώπινα απόβλητα – Εάν αφήσετε αυτά τα απόβλητα στην τουαλέτα για πολλή ώρα. θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη μυκήτων Η μούχλα είναι γνωστό ότι αρέσει στη ζάχαρη. Έτσι, όσο περισσότερη ζάχαρη στα σκουπίδια σας, τόσο περισσότερη μούχλα στο μπολ σας.

νερό βρύσης από σωλήνες– Αυτοί οι σωλήνες μπορεί να είναι η πηγή μαύρης μούχλας στο μπάνιο σας.Η σκουριά στην τσάντα προκαλεί επίσης συμπύκνωση. επιτρέποντας στους μύκητες να αναπαραχθούν Αυτή είναι η αιτία των μαύρων λεκέδων στο μπάνιο σας ειδικά στην μπανιέρα.

Πώς προστατεύετε τη λεκάνη της τουαλέτας σας από το να λερωθεί;

Ακολουθούν ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποφύγετε το λεκέ της λεκάνης της τουαλέτας σας.

Μέθοδος 1: Χρησιμοποιήστε ένα αυτόματο καθαριστικό λεκάνης τουαλέτας– Καθαρίζει αυτόματα την τουαλέτα σας από το εσωτερικό κάθε φορά που ξεπλένετε την τουαλέτα. Αυτό εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων και αφαιρεί λεκέδες από σκληρό νερό στο μπολ. Βοηθά επίσης να παρατείνει το χρόνο που το μπάνιο σας είναι καθαρό.

Μέθοδος 2: Ομαλοποιήστε τη θεραπεία με μαγειρική σόδα.– Μην ξεχνάτε να πασπαλίζετε μαγειρική σόδα στο τέλος της ημέρας όταν όλοι πάνε για ύπνο. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα τουαλέτας για να βουρτσίσετε την τράπεζα. Αφήστε το καπάκι κλειστό όλη τη νύχτα. στη συνέχεια ξεπλύνετε το πρωί

Μέθοδος 3: Μην αφήνετε τα σκουπίδια να παραμένουν στην τουαλέτα.– Διατηρείτε τη λεκάνη της τουαλέτας καθαρή ξεπλένοντας την τουαλέτα τακτικά. Επειδή τα απόβλητα μπορούν να οδηγήσουν σε μυκητιάσεις.

1. Άλλες μέθοδοι

2. Καθαρίζετε τη λεκάνη της τουαλέτας μία ή δύο φορές την εβδομάδα με ένα πινέλο τρίψιμο και λευκό ξύδι ή συμπυκνωμένο διάλυμα Ec3 Mold.

3. Οι τουαλέτες που δεν χρησιμοποιούνται συχνά πρέπει να καθαρίζονται καθημερινά.

4. Επιδιορθώστε άμεσα διαρροές και ρωγμές στο μπάνιο.

5. Βεβαιωθείτε ότι το μπάνιο σας αερίζεται ανοίγοντας ένα παράθυρο ή ανεμιστήρα μετά το ντους.

Πώς να αφαιρέσετε τους μαύρους λεκέδες στη λεκάνη της τουαλέτας

Η λήψη καλύτερων αποτελεσμάτων είναι ο κύριος στόχος. Έτσι, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές τις μεθόδους για να αφαιρέσετε επίμονους λεκέδες από τη λεκάνη της τουαλέτας σας.

1. Χυμός λεμονιού και αιθέρια έλαια– Χρησιμοποιείται για το φωτισμό επιφανειών με τις όξινες ιδιότητές του. Βοηθά στην απομάκρυνση της βρωμιάς και των εναποθέσεων ασβεστίου μετά από επανειλημμένο τρίψιμο.

2. Κόκα κόλα – Δεν είναι φυσικό καθαριστικό μπολ. ​​Ωστόσο, είναι εξαιρετικό για λεκέδες από σκληρό νερό, σκουριά ή άλλους λεκέδες. Ρίξτε Coca-Cola στο έντερό σας. Εάν υπάρχουν μουτζούρες γύρω από τις άκρες να βάψει και αυτή την περιοχή Αφήστε το υγρό όλη τη νύχτα και ξεπλύνετε το πρωί.

3. WD-40 – Εύκολο στη χρήση για να καθαρίσετε τη λεκάνη της τουαλέτας σας. ψεκάστε σε βρώμικους λεκέδες Περιμένετε λίγα λεπτά πριν την αφαιρέσετε. και μετά χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί για να το σκουπίσετε

τελευταία λέξη

Τα μαύρα στίγματα σε μια λεκάνη τουαλέτας μπορεί να είναι ανησυχητικά στην αρχή. Αλλά είναι εύκολο να διορθωθεί. Εκτός από τις σπιτικές θεραπείες όπως το αποσταγμένο λευκό ξύδι. μπέικιν πάουντερ/βόρακας Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ξεπλύνετε την τουαλέτα και να τρίψετε μέχρι να φύγουν οι λεκέδες.Αν χρειαστεί επαναλάβετε τη διαδικασία. Αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε άλλες μεθόδους. αναφέρθηκε και παραπάνω. Καλύτερα να σώσεις πριν έρθεις. Μάθετε για τις αιτίες των μαύρων κηλίδων και τα προληπτικά μέτρα στο άρθρο μας.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *